Κουβάλησε κυριακάτικα τους εργαζόμενους να πάρουν λάπτοπ για τηλεργασία η εργοδοσία της Vodafone εν μέσω νέων κρουσμάτων

Οι εργαζόμενοι, που ουσιαστικά έχουν μείνει απροστάτευτοι, κλήθηκαν κυριακάτικα, ακόμα και όσοι ήταν εκτός βάρδιας, για να παραλάβουν υπολογιστή, με πρόσχημα ότι δεν μπορεί να τους τον φέρει κούριερ στο σπίτι.

Στις πλάτες των εργαζομένων μετακυλίει η εργοδοσία της Vodafone και των λοιπών θυγατρικών τη διαχείριση των νέων κρουσμάτων στην εταιρεία, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στη «Vodafone» – «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές. Οι εργαζόμενοι, που ουσιαστικά έχουν μείνει απροστάτευτοι, κλήθηκαν κυριακάτικα, ακόμα και όσοι ήταν εκτός βάρδιας, για να παραλάβουν υπολογιστή, με πρόσχημα ότι δεν μπορεί να τους τον φέρει κούριερ στο σπίτι, ενώ και τα τεστ στους εργαζόμενους είναι άγνωστο πότε θα γίνουν. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Η εργοδοσία για το μόνο που ενδιαφέρθηκε ήταν να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου. Καλούσαν τους εργαζόμενους Κυριακή εκτός βάρδιας να πάνε από εκεί να παραλάβουν υπολογιστή (desktop, ούτε καν laptop) για τηλεργασία με τη δικαιολογία ότι δεν μπορεί να τους σταλεί στο σπίτι μέσω Courier! Για την εξέταση των συναδέλφων αναμένουμε… ενώ για το τεχνικό σταθερής στη διπλανή αίθουσα δεν προβλέπεται τίποτα όπως την προηγούμενη φορά που αποδείχθηκαν τραγικές οι επιλογές τους, αφού να θυμίσουμε ότι μετακίνησαν το μισό τμήμα χωρίς να γίνουν rapid ή μοριακά tests και εν τέλει προέκυψε κι άλλο κρούσμα σε εκείνους στου Ρέντη.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως τα μόνα πρωτόκολλα που υπακούει η εργοδοσία είναι αυτά του κέρδους της», τονίζει το Σωματείο, προσθέτοντας ότι «το μόνο που τους νοιάζει είναι μην και χαθεί καμία κλήση, μην και δεν τρέξει το project και δεν πιαστούν οι στόχοι. Για αυτό χρησιμοποιεί το εργαλείο της τηλεργασίας, ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει τη λειτουργία της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και όχι γιατί νοιάστηκαν για την υγεία μας όπως υποκριτικά λένε”.

To σωματείο, με την τηλεφωνική του παρέμβαση, ζήτησε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, απαιτώντας την “παροχή μαζικών, δωρεάν επαναλαμβανόμενων tests στους εργαζόμενους, μέριμνα μετακίνησης με ασφάλεια στα κτίρια, να υπάρχει μόνιμα ιατρός Εργασίας παντού. Ατομικά ακουστικά και θέσεις εργασίας. Να γίνονται τακτικά απολυμάνσεις”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: