Καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων στην Praktiker Ιωαννίνων: «Όποιος δεν επιτυγχάνει τους στόχους αυτούς, μπαίνει στη μαύρη λίστα…»

Το τελευταίο κατόρθωμα της εταιρείας στο κατάστημα Praktiker Ιωαννίνων είναι η  επιβολή της ποινής της έγγραφης επίπληξης σε συνάδελφο ταμία γιατί δεν πουλούσε  αρκετές πλαστικές σακούλες στους πελάτες που περνούσαν από το ταμείο της…(δεν είναι λίγες οι απολύσεις που έχουν  γίνει στα Praktiker όλης της Ελλάδας με πρόσχημα τη μη επίτευξη στόχων)

Ανακοίνωση – καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων στην Praktiker Hellas – Παράρτημα Ιωαννίνων:

Η Praktiker δε σταματά να μας εκπλήσσει με τους τρόπους που σκαρφίζεται για να διατηρεί  τους εργαζομένους της σε διαρκή ένταση και πίεση. 

 Το τελευταίο κατόρθωμα της εταιρείας στο κατάστημα Praktiker Ιωαννίνων είναι η  επιβολή της ποινής της έγγραφης επίπληξης σε συνάδελφο ταμία γιατί δεν πουλούσε  αρκετές πλαστικές σακούλες στους πελάτες που περνούσαν από το ταμείο της

 Ενώ η εντατικοποίηση στο χώρο δουλειά μας έχει φτάσει στο απροχώρητο, καλούμαστε  συνεχώς να ανταπεξέλθουμε σε νέα καθήκοντα και νέες υποχρεώσεις που εμπνέονται και  μας επιβάλλουν οι παχυλά αμοιβόμενοι manager-φωστήρες των κεντρικών της εταιρείας. 

 Κάθε μέρα μας επιβάλλεται να επιτυγχάνουμε προσωπικούς στόχους που καθορίζονται  από την εταιρεία, με δόλωμα κάποιο αόριστο bonus. Όποιος δεν επιτυγχάνει τους στόχους  αυτούς, μπαίνει στη μαύρη λίστα ως ανεπαρκής (δεν είναι λίγες οι απολύσεις που έχουν  γίνει στα Praktiker όλης της Ελλάδας με πρόσχημα τη μη επίτευξη στόχων). 

 Την εντατικοποίηση στο κατάστημα των Ιωαννίνων επιβαρύνει και η έλλειψη προσωπικού καθώς μέρος του αποσπάται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να στελεχώσει το νέο  κατάστημα της Praktiker στην Κέρκυρα, από το οποίο παραιτούνται σωρηδόν οι νέοι  συνάδελφοι μας εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και αμοιβής. 

 Όλη αυτή η κατάσταση ζημιώνει όχι μόνο το προσωπικό, αλλά επηρεάζει άμεσα την  ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών, που υποτίθεται ότι είναι η σημαντικότερη  προτεραιότητα της εταιρείας. 

Απαιτούμε: 

-Να σταματήσουν οι πιέσεις για επίτευξη στόχων. 

– Να καταργηθεί το σπαστό ωράριο .Πλήρη απασχόληση όλων των  εργαζομένων. 

– Υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς (οι  οποίοι είναι μειωμένοι και καθηλωμένοι από το 2014).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: