Κανένας για δουλειά την Τετάρτη 17 Απρίλη, ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τις συγκεντρώσεις!

Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, αξιοποιώντας κάθε ώρα για να μετρηθούν πολλές χιλιάδες απεργοί σε όλους τους κλάδους και τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα – Όλοι στην απεργία για Συμβάσεις, αυξήσεις και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Κανένας για δουλειά την Τετάρτη 17 Απρίλη, όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις!

Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, αξιοποιώντας κάθε ώρα για να μετρηθούν πολλές χιλιάδες απεργοί σε όλους τους κλάδους και τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Εντείνονται οι μαζικές διεργασίες σε χώρους δουλειάς, οι Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, καθώς τα συνδικάτα απευθύνουν πλατιά το απεργιακό κάλεσμα, συζητούν με κάθε μορφή και τρόπο με τους εργαζόμενους, οργανώνουν τη διεκδίκηση κρίσιμων αιτημάτων για τους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής. Στην προμετωπίδα βρίσκονται οι διεκδικήσεις για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια, αλλά και της υγείας και της ζωής στους χώρους δουλειάς.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ καθημερινά σωματεία σε περισσότερες πόλεις ανακοινώνουν τις απεργιακές τους συγκεντρώσεις.

24ωρη απεργία σε μετρό, σιδηρόδρομο και τραμ

Την  συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη αποφάσισε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Αυτό σημαίνει ότι τη μέρα της απεργίας δεν θα λειτουργήσουν ο σιδηρόδρομος, ο προαστιακός και το τραμ.

Επίσης το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αποφάσισε στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απρίλη, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 21.00 έως την λήξη της βάρδιας.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν την Τετάρτη 17 Απρίλη τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς οι ναυτεργάτες συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων (από 00.01 έως 24.00) και στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά (10.30 π.μ. Δημοτικό Θέατρο) καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Παράλληλα οργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά (πλοία «Blue Star»).

Διαδηλώνουν μαζί με τους εργαζόμενους οι επαγγελματίες

Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 17 Απρίλη, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για τα αιτήματα των επαγγελματιών, καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Πιάνοντας το νήμα από τις απεργιακές διαδηλώσεις στις 28 Φλεβάρη, μπροστά στη νέα κινητοποίηση καλεί τους επαγγελματίες να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και τη φορολεηλασία. Ειδικά οι επαγγελματίες πασχίζουν αυτήν την περίοδο να βγάλουν άκρη «με τα νέα POS και τα my DATA υπό την απειλή τσουχτερών προστίμων, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εκσυγχρονίσουμε ή να αποκτήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό», ενώ χιλιάδες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο «να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη αν δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».

Αντίστοιχο κάλεσμα έχει απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου. Επίσης η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, καθώς και μια σειρά από σωματεία και Ενώσεις.

Στην απεργία έχουν επίσης καλέσει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων,

Κάλεσμα από το ΜΑΣ

Στην απεργία και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. «Με την ορμή των μεγάλων φοιτητικών κινητοποιήσεων, οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που φώναξαν “όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές”, θα συναντηθούμε ξανά με τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όλο τον λαό! Στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 17 Απρίλη οι φοιτητές θα είμαστε εκεί με τους φοιτητικούς μας συλλόγους, τα συνθήματα και τις διεκδικήσεις μας!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Απεργία και στο Δημόσιο κόντρα στην πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ

Απεργιακό μέτωπο υψώνουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, ακυρώνοντας στην πράξη τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, όλο και περισσότερα σωματεία λαμβάνουν αποφάσεις συμμετοχής στην πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη και οργανώνουν την επιτυχία της.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ / «Νέα Αριστερά» είχαν καταψηφίσει την πρόταση για απεργία στις 17 Απρίλη, καλώντας ουσιαστικά σε απεργοσπασία. Ο λόγος λοιπόν έχει περάσει στα σωματεία, στους συλλόγους, στους εργαζόμενους, που αποφασίζουν «από τα κάτω» τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Εξάλλου, η απεργιακή κινητοποίηση βρίσκει σε αγωνιστικό αναβρασμό μια σειρά από χώρους. Στην Υγεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στην παραπέρα εμπορευματοποίηση, όπως αυτή αποτυπώνεται στο κυβερνητικό μέτρο για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Αντίστοιχα στην Εκπαίδευση βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, με την απεργία – αποχή από τη διαδικασία της ατομικής «αξιολόγησης» να συνεχίζεται, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει αυτόν τον αγώνα.

Δεκάδες είναι οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις που έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία.

Λεωφορεία για την απεργία και την συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Λεωφορεία δρομολογούνται από διάφορες περιοχές της Αττικής:

Γαλάτσι, στις 8.30 π.μ. από Βεΐκου και Γαλατσίου

Ηράκλειο, στις 8.30 π.μ. από 3 Αστέρια

Κόκκινος Μύλος, στις 8.45 π.μ. από Τριγωνική Πλατεία

Μενίδι, στις 8.30 π.μ. από πλατεία Καράβου

Μεταμόρφωση, στις 8.15 π.μ. από Αγ. Κωνσταντίνος

Νέα Ιωνία, στις 8.30 π.μ. από ΟΤΕ στη Λ. Ηρακλείου

Νέα Φιλαδέλφεια, στις 8.30 π.μ. από Δημαρχείο

Ολυμπιακό Χωριό, στις 8.15, από Κακλαμανάκη 21

Πεύκη, στις 8.15 π.μ. από 13η στάση – εμπορικό κέντρο ΕΛΚΩ

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Στις 9:30 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα, έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47 – 49) με θέμα τη διεκδίκηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και από εκεί θα έρθουν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Οι προσυγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, οι προσυγκεντρώσεις Σωματείων και φορέων έχουν οριστεί στις 9.45 π.μ. στα εξής σημεία:

Συμβολή Τσιμισκή – Αριστοτέλους: Σωματεία στους κλάδους του Εμπορίου, του Επισιτισμού, του Τουρισμού και των Υπηρεσιών, Σύλλογοι Αυτοαπασχολούμενων.

Συμβολή Βενιζέλου – Ερμού: Σωματεία στους κλάδους των Κατασκευών, των Μεταφορών, των Τροφίμων, της Χημικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας και λοιπά σωματεία του ιδιωτικού τομέα.

Καρόλου Ντηλ και Ερμού: Σωματεία στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, Σύλλογοι Γυναικών, ΟΓΕ.

Πλατεία Αγίας Σοφίας: Σωματεία στους κλάδους της Υγείας, των Εκπαιδευτικών, του Δημοσίου, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι γονέων.

Σε όλη τη χώρα απλώνεται το απεργιακό κάλεσμα

Αθήνα, 10.30 π.μ., Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Άγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10.30 π.μ., Δημοτικό Θέατρο

Πάτρα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αίγιο, 10.30 π.μ., Τρίγωνη πλατεία – Κλ. Οικονόμου

Αλεξανδρούπολη, 11.30 π.μ., δημαρχείο

Αλιβέρι, 9.30 π.μ., Άγαλμα του Λιγνιτωρύχου

Αμαλιάδα, 9.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Άμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

Άργος, 10:30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου

Αργοστόλι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Άρτα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Βόλος, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Γιάννενα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Δράμα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Ελασσόνα, 11 π.μ., στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο

Ελευσίνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ευμολπιδών

Ζάκυνθος, 10 π.μ., πλατεία Αγίου Μάρκου

Ικαρία, 12 μ., πλατεία Αγίου Κηρύκου

Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Καβάλα, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Καλαμάτα, 10:30 π.μ., στο παλιό Δημαρχείο στον πεζόδρομο της Αριστομένους

Καλαμπάκα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Καλλονή Λέσβου, 11 π.μ., Δημοτικό Σχολείο

Καρδίτσα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κοζάνη, 11 π.μ., πεζόδρομος

Κομοτηνή, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 11 π.μ. πεζόδρομος Πυλαρινού στην Εθνική Τράπεζα

Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Λευκάδα, 11 π.μ., πλατεία Αγ. Μηνά

Λήμνος, 12μ., πλατεία ΟΤΑ

Λιβαδειά, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Μεσολόγγι, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάουσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ναύπακτος, 10.30 π.μ. πλατεία Κεφαλόβρυσου

Πρέβεζα, 10.30 π.μ., παλιά ΚΤΕΛ

Πτολεμαΐδα, 11 π.μ., παλιό Πάρκο

Πύργος, 11 π.μ., πλατεία Σάκη Καράγιωργα

Ρέθυμνο, 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Ρόδος, 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Σάμος, 12 μ., Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Σπάρτη, 12:30 μ.μ., πάρκο ΟΣΕ

Τρίκαλα, 10 π.μ στο Εργατικό Κέντρο

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

Τύρναβος, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Χανιά, 10.30 π.μ., Παλιά Αγορά

Χίος, 11 π.μ. πλατεία Βουνακίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: