Κάλεσμα του ΣΕΤΗΠ για μαζική συμμετοχή στη συνέλευση των εργαζομένων στη NEUROSOFT

Η μόνη λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα που όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε σαν απάντηση στην εργοδοσία της Neurosoft αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς στον κλάδο.

Το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στην Neurosoft σε συνέλευση σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 6:00μ.μ. στo Πολιτιστικό Κέντρο “Villa Stella” (Γαλήνης & Σοφίας, Ηράκλειο, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού Ηρακλείου), για να αποφασιστεί η συνέχιση του αγώνα, για βελτίωση των όρων και των συνθηκών δουλειάς και επαναπρόσληψη των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην επιτυχημένη δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας  του σωματείου. Καλούμε τους ελάχιστους εργαζόμενους που δεν έκαναν το βήμα και μπήκαν για δουλειά, να ξανασκεφτούν αυτή τους την στάση και να οργανωθούν στο σωματείο, συμμετέχοντας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα δώσουμε στην συνέχεια.

Η πείρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια δείχνει ότι η προσπάθεια από κάθε εργοδοσία στον κλάδο μας και συνολικότερα να χτυπήσει την συνδικαλιστική δράση και να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Η χθεσινή επιτυχημένη στάση εργασίας, έστειλε ένα πολύ σοβαρό και δυνατό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση.

Έστειλε μήνυμα προς την εργοδοσία που, πάνω στον πανικό της, προσπάθησε να σπάσει την αποφασιστική στάση των εργαζομένων καλώντας τους προσωπικά να μπούνε στον χώρο δουλειάς, κάλεσμα το οποίο δεν βρήκε ανταπόκριση στην μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων. Αρωγό σε αυτή την προσπάθεια για ακόμα μια φορά είχε και τις δυνάμεις της αστυνομίας. Αστυνομικοί που βρέθηκαν στον χώρο, ύστερα από κλήση της εργοδοσίας, επανέλαβαν το «κάλεσμα» του διευθύνοντος συμβούλου, το οποίο δεν βρήκε καμία ανταπόκριση. Θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τραγικό να επικαλείται η εργοδοσία την εργατική νομοθεσία στην επιστολή που έστειλε προς τους εργαζόμενους προκειμένου να υπερασπιστεί την «εργασιακή ειρήνη» όταν κατά συρροή και εξακολούθηση παραβιάζει όσα από τα δικαιώματα των  εργαζομένων έχουν απομείνει και αναφέρουμε χαρακτηριστικά τα εξής:

1.Τις εκατοντάδες απλήρωτες ώρες υπερωρίας που υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν λόγω της μεγάλης εντατικοποίησης.

2.Το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν και από το σπίτι τους γιατί δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το σύνολο των εργασιών στον χώρο δουλειάς και στο ωράριο τους.

3.Το γεγονός ότι υποχρεώνει τους εργαζόμενους να πληρώνουν όποιες ζημιές προκαλούνται από τη χρήση των εταιρικών αυτοκινήτων, που χρησιμοποιούν μόνο κατά την διάρκεια της εργασίας τους.

4.Την άρνηση συνάντησης με εκπροσώπους του σωματείου και το «κρυφτούλι» που παίζουν όλες τις προηγούμενες ημέρες.

5.Την άρνηση εισόδου των εκπροσώπων του σωματείου στο χώρο δουλειάς.

6.Την χρήση της αστυνομίας ως κατασταλτικό μηχανισμό για να υπερασπιστούν όλες τις «παρανομίες» τους.

Εργασιακή ειρήνη λοιπόν κατά την εργοδοσία σημαίνει να πηγαίνεις το πρωί για δουλειά και να μην ξέρεις τι ώρα θα σχολάσεις, χωρίς ποτέ να πληρώνεσαι για τις παραπάνω ώρες που δουλεύεις και όταν γυρνάς σπίτι να δουλεύεις…. λίγο ακόμα.

Εργασιακή ειρήνη σημαίνει να βγαίνεις για δουλειά με το αυτοκίνητο και να παρακαλάς να μη σου τύχει τίποτα στον δρόμο για να μην βρεθείς και χρεωμένος.

Εργασιακή ειρήνη για αυτούς σημαίνει όταν αποφασίσουν οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν σε όλη αυτή την αδικία που βιώνουνε να απολύονται.

Με λίγα λόγια εργασιακή ειρήνη για αυτούς σημαίνει «σκάσε και κολύμπα» για να αυξάνουν τα κέρδη οι μέτοχοι και οι διευθυντές που αποκαλούν τους εαυτούς τους …. συναδέλφους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τώρα χρειάζεται πιο αποφασιστικά να βγούμε μπροστά στην διεκδίκηση του συνόλου των δικαιωμάτων μας, μαζί με το σωματείο μας και τα χιλιάδες μέλη του σε όλο τον κλάδο. Οι κινητοποιήσεις στην Neurosoft αφορούν το σύνολο των εργαζομένων σε αυτή την θυγατρική της ΟΠΑΠ ΑΕ, που βιώνουν αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές καθημερινά στο πετσί τους, την ώρα που ο όμιλος επιχειρήσεων πανηγυρίζει για τον τεράστιο τζίρο και κερδοφορία. Κατά τα άλλα ο ΟΠΑΠ γεμίζει παντού αφίσες με κοινωνικές ευαισθησίες, οι οποίες ξεχνιούνται και εγκαταλείπονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων.

Η χειροτέρευση των όρων δουλειάς (9ωρα, απλήρωτες εργασίες, εντατικοποίηση κτλ) ισχύουν σε όλο τον κλάδο. Από κοινού οι επιχειρήσεις προκειμένου να διασφαλίσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους, χτυπάνε ολοένα και περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που τους έχουν χαρίσει όλες οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Το «θα βρω αλλού δουλειά» δεν είναι λύση.

Η μόνη λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα που όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε σαν απάντηση στην εργοδοσία της Neurosoft αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς στον κλάδο.

Το συνδικάτο μας καλεί τους εργαζόμενους στην Neurosoft σε συνέλευση την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 6:00μ.μ. στo Πολιτιστικό Κέντρο “Villa Stella” (Γαλήνης & Σοφίας, Ηράκλειο, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού Ηρακλείου), για να αποφασίσουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, την προσπάθεια να βελτιώσουμε τους όρους και τις συνθήκες δουλειάς και να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: