Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη! – ΠΑΜΕ: Κάλεσμα σε πολύμορφες δράσεις την 30ή Μάρτη, Μέρα της Παλαιστινιακής Γης

Να μετατρέψουν την 30ή Μάρτη, Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της χώρας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Να μετατρέψουν την 30ή ΜάρτηΜέρα της Παλαιστινιακής Γης, σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της χώρας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε κάθε Σωματείο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο, σε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο, να στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης: Σε κάθε χώρο δουλειάς, όπου είναι δυνατόν, οι δράσεις προετοιμασίας της νέας απεργίας στις 17 Απρίλη να ντυθούν και με τις σημαίες της Παλαιστίνης.

«Με πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες να βροντοφωνάξουμε: Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη! Σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, μέχρι να σταματήσει το έγκλημα και ο λαός της Παλαιστίνης να ζήσει στον τόπο του, σε Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του.

Και επισημαίνει:

«Καταγγέλλουμε ΗΠΑ, ΕΕ και κυβερνήσεις που τόσους μήνες έδωσαν λευκή επιταγή στο κράτος – δολοφόνο Ισραήλ να σκοτώσει χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και αμάχους, προκαλώντας ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα κύματα προσφύγων της σύγχρονης Ιστορίας.

Ο λαός της Παλαιστίνης για 70 και πλέον χρόνια διώχνεται από τη γη του ή ζει σε αυτή σαν φυλακισμένος, υπομένοντας καθημερινά βασανιστήρια, φυλακίσεις και δολοφονίες. Η συνεχιζόμενη εισβολή του Ισραήλ σε Γάζα αλλά και Δυτική Οχθη, καθώς και οι επιχειρήσεις σε Λίβανο και Συρία, εκτός από τον ήδη τεράστιο φόρο αίματος προετοιμάζουν νέο, χειρότερο γύρο συγκρούσεων και πολέμων, με τραγικές συνέπειες για τους λαούς.

Την ώρα που ο λαός της Παλαιστίνης ζει το δράμα του, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για την πρόσδεση της χώρας μας στο ευρωΝΑΤΟικό στρατόπεδο, τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, ενώ τίποτα δεν ξεπλένει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που είχε τρέξει να εκφράσει στήριξη στον σφαγέα Νετανιάχου. Ταυτόχρονα η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά μάς βάζει σε νέα Οδύσσεια συγκρούσεων και πολέμων που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα των συνόρων. Δεν δεχόμαστε οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να γίνουν το δεξί χέρι των δολοφόνων των λαών και ο τόπος μας να γίνεται στόχος αντιποίνων, για να προστατεύεται η κερδοφορία των εφοπλιστάδων.

Στις 30 Μάρτη, Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, οι λαοί του κόσμου ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Απαιτούμε:

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Να σταματήσει τώρα το μακελειό στη Γάζα
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας, καμία υποστήριξη στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ».

Το ΠΑΜΕ καλεί να στέλνονται βίντεο και φωτογραφίες από τις δράσεις των συνδικάτων στο email [email protected] και στο διαδίκτυο να δημοσιεύονται με #FreePalestineGr (X: @PAME_Greece@PAMEhellas και Tiktok: @pamehellas).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: