Η δύναμη της απεργίας! – Ουρά ως τη Σαλαμίνα έκαναν τα πλοία που περίμεναν να ξεφορτώσουν στο λιμάνι του Πειραιά!

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα στα αιτήματά τους – “Δεν πρόκειται να γυρίσουμε στη δουλειά, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Να είναι καθαρό. Στις δικές μας πλάτες έχει χτιστεί το λιμάνι”.

Μπορεί για τα κανάλια και τα καθεστωτικά ΜΜΕ να μην υπάρχει απεργία στο λιμάνι, ούτε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε άλλες χώρες, ή μπορεί να μην τις αξιολογούν ως πολύ σημαντικό θέμα -όπως δε θεώρησαν αρκετά σημαντικό το νέο εργοδοτικό έγκλημα και τον ανατριχιαστικό θάνατο του 40χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή- αλλά η ουρά στο λιμάνι του Πειραιά από τα πλοία που περιμένουν να ξεφορτώσουν, αλλά τα μπλόκαραν οι απεργοί, είναι τέτοια που κολαούζο δε θέλει. Μιλάει από μόνη της για την καθολική συμμετοχή στην απεργία, τη δύναμή της και κυρίως την επιτυχία της.

Οι απεργοί λιμενεργάτες συνεχίζουν για τέταρτη μέρα τον αγώνα τους, με ένα απλό σύνθημα: ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ COSCO! Τα αιτήματά τους είναι απλά και αυτονόητα: να αυξηθούν τα μέλη σε κάθε πόστο, από τέσσερα σε έξι. Να σταματήσουν οι εξοντωτικές “κόντρα βάρδιες” και τα 12ωρα. Να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής με μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης.

Η εργοδοσία κωφεύει στα αιτήματά τους, αρνήθηκε να τους συναντήσει και υποχρεώθηκε να το κάνει, μόνο όταν οι εργάτες έσπασαν και πέρασαν τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες της επιχείρησης. Παράλληλα ζητάει επίμονα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία και ο αγώνας που δίνουν. Τι κάνει όμως η κυβέρνηση; Παίρνει γραμμή από την τάξη των αφεντικών και αγνοεί προκλητικά τα αιτήματα των λιμενεργατών, αναγνωρίζοντας γενικά και αόριστα ότι είναι δίκαια τα αιτήματά τους, αλλά…

Αυτό φάνηκε και στη σημερινή συνάντηση των εργατών με τον υπουργό, μετά την πρωινή απεργιακή συγκέντρωση και την μοτοπορεία των εργαζόμενων της Cosco ως το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Μετά τη συνάντηση με τον Πλακιωτάκη, ο πρόεδρος του Σωματείου, Μάρκος Μπεκρής, μίλησε στους εργαζόμενους για την άκαρπη συνάντηση και τόνισε την τεράστια ευθύνη που έχει η κυβέρνηση, ιδίως αν τολμήσει να φέρει σώματα ασφαλείας για να καταστείλουν αυτόν τον αγώνα.

Δεν ξέρουν την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι; Δεν έχει η ευθύνη η κυβέρνηση που τα σώματα επιθεώρησης και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ξηλωθεί και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα; Δεν ξέρει ο υπουργός τι συμβαίνει στο λιμάνι;

Εμείς χάνουμε μεροκάματα, εμείς παίζουμε τις ζωές μας κάθε μέρα, αλλά δεν πρόκειται να γυρίσουμε στη δουλειά, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Να είναι καθαρό. Στις δικές μας πλάτες έχει χτιστεί το λιμάνι.

Αυτή την ώρα εκδικάζεται στα δικαστήρια το αίτημα της εργοδοσίας, αλλά σε κάθε περίπτωση ο αγώνας συνεχίζεται και το μεγαλύτερο ζητούμενο είναι η δική μας έμπρακτη αλληλεγγύη, για να μπορέσει να νικήσει!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: