Για εμάς ένα Πρωτόκολλο υπάρχει: Όλοι στη δουλειά – Με όλα τα δικαιώματα – Και όλα τα μέτρα προστασίας

Οι εργαζόμενοι στις γαλέρες του επισιτισμού-τουρισμού βγήκαν στον δρόμο και έκαναν το δίκιο τους αγώνα! – Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά – Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός – Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία

Είναι οι σερβιτόροι και οι διανομείς (τα παιδιά με τα παπάκια), οι καμαριέρες και οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων. Αυτοί που δουλεύουν στις γαλέρες της “βαριάς βιομηχανίας”, αυτοί που εκτίθενται περισσότερο από όλους στον ιό και την πανδημία των εργοδοτικών εκβιασμών -που φτάνουν ως τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Αυτοί που εργάζονται χωρίς ρεπό και ωράρια, που περιμένουν τη σεζόν για να βγάλουν τα προς το ζην για όλη τη χρονιά, που χτίζουν με τον ιδρώτα τους το “θαύμα” του τουρισμού. Και τώρα οι εργοδότες τους εκβιάζουν με την πανδημία: να μην τους πάρουν στη δουλειά, να τους δώσουν μικρότερες αμοιβές, να δουλεύουν με χειρότερους όρους, χωρίς ουσιαστική προστασία και βασικά χωρίς να μιλάνε πολύ, γιατί τους περιμένει η ανεργία…

Είναι οι εργαζόμενοι στις γαλέρες του Επισιτσμού-Τουρισμού, με τα κλαδικά και τα επιχειρηαιακά τους σωματεία. Και χτες ένωσαν για άλλη μια φορά τις φωνές τους σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας, για να εξηγήσουν ποιο είναι το δικό τους πρωτόκολλο:

Όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας

Στην Αθήνα, η κινητοποίηση ξεκίνησε από τον πεζόδρομο της Δ. Αεροπαγίτου και κατευθύνθηκαν με πορεία στο υπουργείο Τουρισμού, όπου η υφυπουργός Ζαχαράκη τους έδωσε ως “προοπτική την… αυτοδιάγνωση και την ατομική ευθύνη. Μαζί με τους εργαζόμενους στον κλάδο, έδωσαν το “παρών” η ΟΓΕ, ο Βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, οι σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών και ξεναγοί, που έχουν μείνει χωρίς στοιχειώδη μέτρα στήριξης.

Αντίστοιχη κινητοποίηση διοργάνωσε και το ΣΕΠΕΤΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεχώρισε η στιγμή της συνάντησης της μοτοπορείας των εργαζόμενων με τους Σπουδαστές των σχολών του ΟΑΕΔ, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά αστικά και τουριστικά κέντρα: Πάτρα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λασίθι, Καβάλα και Γιάννενα.

Πάτρα

Κέρκυρα

Γιάννενα

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τους εργαζόμενους του κλάδου, οι κινητοποιήσεις στις 20 Απριλίου και οι προετοιμασίες για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πληροφορίες και Φωτό από το portal του 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: