ΕΣΚ-ΟΤΕ: Τα ύποπτα κρούσματα ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΟΤΕ αυξάνονται – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΤΩΡΑ!

Καθημερινά όλο και περισσότεροι συνάδελφοι «κάθονται σπίτι» γιατί παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού, ωστόσο εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν κάνουν το τεστ για να εξακριβωθεί αν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό ή από κάτι άλλο γιατί τα συμπτώματα είναι ήπια και γιατί το τεστ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα κοστίζει πάνω από 150€.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι συνάδελφοι «κάθονται σπίτι» γιατί παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού, ωστόσο εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν κάνουν το τεστ για να εξακριβωθεί αν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό ή από κάτι άλλο γιατί τα συμπτώματα είναι ήπια και γιατί το τεστ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα κοστίζει πάνω από 150€. Και ο πλέον δύσπιστος καταλαβαίνει ότι κάποιοι από αυτούς τους συναδέλφους είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι φορείς του κορωνοϊού. Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι συνάδελφοι αυτοί να μην ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα και μην έχουν και στο οικογενειακό τους περιβάλλον κάποιον που να ανήκει.

Είναι προφανές ότι η πιθανότητα κάποιος από αυτούς τους συναδέλφους να είναι φορέας του κορωνοϊού είναι πολύ υψηλή. Άλλωστε, δεν είναι ανάγκη να είσαι μάντης για να προβλέψεις ότι κάποιος εργαζόμενος θα νοσήσει από τη στιγμή που η εργοδοσία ασκεί πίεση στους τεχνικούς να μπαίνουν στους χώρους των πελατών και δεν λαμβάνει ακόμα και στοιχειώδη μέτρων προφύλαξης των εργαζόμενων στα καταστήματα, αδιαφορώντας εγκληματικά για την υγεία των εργαζόμενων αλλά και τη δημόσια υγεία, αφού ειδικά για τους εργαζόμενους στα καταστήματα είναι αδύνατη και ιχνηλάτηση των επαφών τους. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι μπροστά στην κερδοφορία η διοίκηση του ΟΤΕ δεν υπολογίζει τίποτα. Θυμίζοντας σκοτεινές εποχές, στελέχη της εταιρίας λένε στους συναδέλφους ότι είναι ευκαιρία να πουλήσουν αναβαθμίσεις ταχύτητας λόγω των αυξημένων αναγκών που δημιουργεί στους πελάτες η πολύωρη παραμονή στο σπίτι!

Απαιτούμε εδώ και τώρα από τη διοίκηση του ΟΤΕ:

  • Να καλύψει το κόστος του τεστ για όποιον εργαζόμενο παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα  
  • Να ενημερώσει το σύνολο των πελατών που επισκέφθηκαν οι συνάδελφοι που νοσούν τις τελευταίες μέρες καθώς και τις αρμόδιες αρχές ώστε να γίνει η σωστή ιχνηλάτηση των επαφών για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
  • Να βγει εδώ και τώρα εντολή από την εργοδοσία ότι δεν μπαίνει κανένας τεχνικός σε χώρους πελάτη και όλες οι εργασίες ολοκληρώνονται εκτός του χώρου.
  • Σε περιπτώσεις που θα παραστεί ανάγκη μετάβασης σε νοσοκομείο, σε κάποιο άλλο κτήριο υγειονομικής περίθαλψης ή σε κάποιο μαζικό χώρο τα συνεργεία θα είναι, τουλάχιστον, διμελή ώστε να τελειώνουν γρήγορα οι εργασίες και οι τεχνικοί να πηγαίνουν με ειδικές στολές μιας χρήσης οι οποίες θα συνοδεύονται από τις απαραίτητες οδηγίες για την αποφυγή μετάδοσης ή διασποράς του ιού.
  • Απολύμανση όλων των χώρων των ΤΤΛΠ (κατανεμητές, αποθήκες, γραφεία κλπ) και των οχημάτων
  • Καμιά κουβέντα για στόχους. Μόνος στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.
  • Τοποθέτηση ειδικών Plexiglas σε όλα τα καταστήματα που είναι απαραίτητο να παραμένουν ανοιχτά για την προστασία των εργαζομένων από την μετάδοση του ιού.
  • Ο μέγιστος αριθμός πελατών να είναι ένας ανά εργαζόμενο με ευθύνη της εταιρίας.
  • Επιμελής Καθαριότητα με απολυμαντικά μέσα ανά 2ωρο σε πληκτρολόγια, ποντίκια, καθίσματα, air – condition, γενικά τα εργαλεία που χρησιμοποιούν καθημερινά οι εργαζόμενοι.
  • Αντισηπτικά – γάντια – μάσκα σε αφθονία για κάθε εργαζόμενο
  • Καθημερινή απολύμανση των κλιματιστικών και των καταστημάτων αμέσως μετά την λήξη του ωραρίου.
  • Να μην τολμήσει να εφαρμόσει, με πρόσχημα την πανδημία, εκ περιτροπής εργασία – μερική απασχόληση – διαθεσιμότητα εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

η προστασία της υγείας μας καθώς και της δημόσιας υγείας αποτελεί το μοναδικό μας μέλημα. Κυβέρνηση και Ε.Ε. ανακοινώνουν πακτωλό χρημάτων για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κοινώς τα κέρδη τους είναι εξασφαλισμένα η υγεία η δική μας και του κοινωνικού συνόλου δεν είναι.

Καλούμε όλες τις ΤΔΕ και τις απεργιακές επιτροπές να πάρουν αποφάσεις εφαρμογής των μέτρων προφύλαξης. Η εργοδοσία δεν θα μας προστατέψει. Εμείς θα προστατέψουμε την υγεία μας και την υγεία του κοινωνικού συνόλου. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στο ζύγι κόστος – όφελος και να αποτελέσουν ζήτημα μόνο ατομικής ευθύνης για να διαφυλαχθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΥΓ1. Πώς λέγεται αυτός που αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία ώστε να διασφαλίσει τα κέρδη του;

ΥΓ2. Ήδη οι συνάδελφοι στο ΤΤΛΠ Χαλανδρίου, όπου έχει εμφανιστεί ύποπτο κρούσμα πήραν απόφαση ότι δεν μπαίνουν σε χώρους πελατών απαιτώντας τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: