Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Δωρεάν λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης

Σημαντική πρωτοβουλία από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους: “Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας, ώστε κανένας μαθητής να μη στερηθεί τα απαραίτητα για τη σχολική φοίτηση”

Για άλλη μια χρονιά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και σωματεία της πόλης παίρνουν μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανακούφιση των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση δωρεάν λαϊκών μαθημάτων αλληλεγγύης, σε μια προσπάθεια στήριξης της μάθησης των παιδιών, αλλά και των οικογενειών τους, απέναντι στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «μια νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει και τα παιδιά μας θα περάσουν για άλλη μία φορά την πόρτα του σχολείου γεμάτα όνειρα, αλλά και αγωνίες. Μία δύσκολη χρονιά ξεκίνησε, με τα προβλήματα και τις αγωνίες μας να πολλαπλασιάζονται, αφού τα είδη πρώτης ανάγκης, το ρεύμα τα πληρώνουμε για χρυσάφι ενώ οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε για τα μισά του μήνα και η ακρίβεια καλπάζει με εξωφρενικούς ρυθμούς. Δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά, βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα. Και η υποχρηματοδότηση των σχολείων καλά κρατεί. Κι όλο μας ζητάνε να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε τις σχολικές ανάγκες των παιδιών μας. Κι όλο η κυβέρνηση “πετάει το μπαλάκι” στους γονείς και στην ατομική ευθύνη για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Το σχολείο που ζούμε δεν είναι το σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας. Δεν θέλουμε να ζήσουμε “μια από τα ίδια” και για άλλη μια σχολική χρονιά. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για το σχολείο των δικών μας αναγκών και όχι για το σχολείο της αυτοχρηματοδότησης και της αποσπασματικής γνώσης. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας, ώστε κανένας μαθητής να μη στερηθεί τα απαραίτητα για τη σχολική φοίτηση».

Τα μαθήματα που θα διδαχθούν φέτος είναι τα εξής: Ολα τα μαθήματα του Δημοτικού, Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Ιστορία, Βιολογία, Εκθεση, για Γυμνάσιο και Λύκειο, Μαθηματικά για ΕΠΑΛ. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410.500.708.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: