Εργατικό Κέντρο Άρτας: ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο στις 16 Δεκέμβρη ενάντια στον αντιλαϊκό Προϋπολογισμό

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΙΛΚΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΙΛΚΙΣ

Καμία ανοχή – καμία αναμονή στην αντιλαϊκή πολιτική.

Οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή!

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια βρίσκονται τους τελευταίους μήνες αντιμέτωποι με ένα εκτεταμένο κύμα ακρίβειας που σταθερά μεγαλώνει. Η ακρίβεια ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Πελαγωμένοι στεκόμαστε δίπλα από τα ράφια των supermarket ψάχνοντας τις προσφορές, οι τιμές σε βασικά προϊόντα ανεβαίνουν συνεχώς σε σχέση με προηγουμένους μήνες, ενώ τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση. Στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα το οικογενειακό ταμείο είναι αρνητικό!

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά! Πέρα από το ελαιόλαδο που αντιμετωπίζεται πλέον σαν ράβδος χρυσού, οι αυξήσεις στα βασικά προϊόντα δεν αφήνουν περιθώρια για διάψευση. Με τα επίσημα στοιχεία οι τιμές στα λαχανικά ανέβηκαν κατά 37,8%, στα φρούτα κατά 28,5%, στα τυριά κατά 16% και συνολικά οι τιμές στα τρόφιμα καλπάζουν χωρίς φρένο. Οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί τα τελευταία 2 χρόνια πάνω από 30%.

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις δεν αντιμετωπίζονται με την κυβερνητική κοροϊδία. Τα “ματωμένα πλεονάσματα” για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα της βαριά φορολογίας που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Εμείς που πληρώνουμε το 95% των φόρων βλέπουμε τα χρήματα μας να πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν μια προκλητική φοροασυλία την ίδια στιγμή που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, εντατικοποιούν την εργασία, διατηρούν τους χαμηλούς μισθούς, δεν πληρώνουν υπερωρίες. Μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302% σε έναν χρόνο, όσο το μισό ΑΕΠ της χώρας.

Με βάση όλες τις πρόσφατες έρευνες, το 90% των εργαζομένων δηλώνει ότι έχει μειώσει την κατανάλωση βασικών αγαθών εξαιτίας της ακρίβειας. Το 60% δηλώνει ότι δεν έλαβε καμία αύξηση στο μισθό του εντός του 2023, άλλοι δεν παίρνουν τα ρεπό τους, άλλοι εργάζονται περισσότερο από το ωράριο εργασίας τους και η πλειοψηφία αυτών δεν πληρώνεται την υπερωρία.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιών που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, μαζί έχουν ψηφίσει τους νόμους που μειώνουν μισθούς, μας αφαιμάζουν με τους φόρους, θυσιάζουν τα δικαιώματα μας για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Καταδικάζουμε το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Μαζί, εργατική τάξη και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη. Βρισκόμαστε στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, η αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας για αυτούς τους σκοπούς, μας ματώνει και οικονομικά. Οι μισθοί μας εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού. Πληρώνουμε 7 δισ. ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, την αποστολή πολεμικού υλικού, φρεγατών, πολεμικών αεροπλάνων και προσωπικού που εμπλέκουν κι άλλο τη χώρα στον πόλεμο.

Τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται. Για να μπαλωθούν τρύπες στα Νοσοκομεία μετακινούνται γιατροί και νοσηλευτές από Κέντρα Υγείας και το ανάποδο. Τα ιδιωτικά μονοπώλια “τρίβουν τα χέρια τους” από την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Η κυβέρνηση και η επιχειρηματικοί όμιλοι δεν είναι ανίκητοι!

Αυτό έδειξε η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη που έριξε ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση. Τα συλλαλητήρια καταδίκης της σφαγής στη Γάζα από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που κατατρόπωσαν την κυβερνητική προπαγάνδα και εκδήλωσαν περίτρανα την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης. Το συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα για:

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Αφορολόγητο όριο 12.000ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

 Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΙΛΚΙΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ν. ΑΡΤΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: