Εργατικό Κέντρο Άρτας: ΟΛΟΙ στην Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη και στην Απεργιακή Συγκέντρωση

Το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα είναι αιτία πολέμου – Δεν το δεχόμαστε – Απαντάμε με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στην αισχρή επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, σημειώνει στην ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας (ΕΚΑ). Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30πμ 

στο ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 13 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ-7 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ- 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα είναι αιτία πολέμου – Δεν το δεχόμαστε – Απαντάμε με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στην αισχρή επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας

Βάζουν στόχο τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν, οι μισθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις και όλα τα κατακτημένα δικαιώματα μας.

Ταυτόχρονα, στοχεύουν στην αποδυνάμωση του εργατικού κινήματος επιφέροντας νέο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, συμπληρώνοντας τη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του προηγούμενου υπουργού Χατζηδάκη ενάντια στην απεργία, καθιστώντας ποινικό αδίκημα την περιφρούρησή της.

Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το δώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

Μόλις χθες η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε το νέο έκτρωμα στις επιτροπές της Βουλής, με στόχο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Τι μεγαλύτερη απόδειξη από αυτή για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος ότι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Λέμε αποφασιστικά όχι στη σύγχρονη σκλαβιά και στον εργασιακό μεσαίωνα.

Δεν θα δεχτούμε τη φτώχια, τα ατελείωτα ωράρια και τη δουλειά μέχρι το τάφο!

Με αγωνιστική ετοιμότητα, οργανωμένα με τα συνδικάτα μας, θα στείλουμε στα σκουπίδια και αυτό το αντεργατικό τερατούργημα!

Άθλιοι μισθοί και μεροκάματα, φτώχια και ανέχεια, εντατικοποίηση της εργασίας, βία και παρενόχληση, νεκροί και σακατεμένοι εργάτες και εργάτριες, διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών αυτά είναι σε ημερήσια διάταξη.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω θα είναι η ψυχική και σωματική εξουθένωση των εργαζομένων αλλά θα υπάρξουν και επιπτώσεις στο εισόδημα και κατ’ επέκταση στην απονομή σύνταξης, εάν κάποιος καταφέρει να φτάσει σ’αυτήν, καθώς ο στόχος των κυβερνήσεων είναι να μεγαλώσει και άλλο το όριο συνταξιοδότησης.

Πρόσφατα μέσα στο καλοκαίρι ενώ κατακαιγόταν η χώρα η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε «το δικαίωμα» κάποιος να μπορεί να εργάζεται ως τα 74 έτη.

Αυτή είναι η καθημερινή επίγεια κόλαση. Είναι η πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων βαφτίζοντας ως «δικαιώματα» τους, την ευελιξία, το ξεχείλωμα του χρόνου εργασίας, την δουλειά μέχρι θανάτου!

  • Δηλαδή είναι δικαίωμα και πρόοδος οι 13ωρες εργασίας την ημέρα;
  • Το δώρο είναι αναχρονιστικό, όταν σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να μένει ελεύθερος ημερήσιος χρόνος για ξεκούραση και ψυχαγωγία;
  • Είναι δικαίωμα των αφεντικών να παίρνουν 5 ώρες επιπλέον από την ζωή μας για να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη;
  • Είναι επιλογή του καθένα οι 13 ώρες δουλειάς όταν ο μισθός, τα μεροκάματα είναι στα τάρταρα και τελειώνουν το πρώτο δεκαήμερο του μήνα και σε συνδυασμό με την ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα, φέρνει σε εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες;
  • Όπως δεν αποτελεί δικαίωμα και επιλογή των εργαζομένων να σακατεύονται για τα συμφέροντα του εργοδότη έτσι δεν αποτελεί δικαίωμα και επιλογή κανενός εργαζόμενου η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ αλλά δικαίωμα αποτελεί να παλεύει οργανωμένα μέσα από τα σωματεία του και τους συλλογικούς αγώνες, για να βελτιώνει τους όρους και τις συνθήκες εργασίας.
  • Είναι δικαίωμα του εργοδότη η επιβολή της 6ης μέρας εργασίας χωρίς ρεπό;

Σήμερα το ρεαλιστικό και σύγχρονο είναι να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, να εξασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους από τον τεράστιο πλούτο που παράγεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Παλεύουμε:

  • Για να φέρουμε στο προσκήνιο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα. 
  • Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5ήμερο-35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων-ομηρίας.
  • Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.
  • Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30πμ 

στο ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ 

Οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: