Εργατικό Κέντρο Άρτας: 5+1 λόγοι για να απεργήσουμε στις 28 Φλεβάρη

Εμείς οι πολλοί με τον αγώνα μας θα κάνουμε το δίκιο μας πραγματικότητα. Μαζί με τα παιδιά μας, που αγωνίζονται για να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, δίπλα στα αδέλφια μας τους αγρότες, που παλεύουν να μην ξεκληριστούν από τον τόπο τους, δίπλα στους αυτοαπασχολούμενους που νιώθουν έναν κλοιό να τους στενεύει. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ΟΣΕ, η ίδια η Ε.Ε., η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν το έγκλημα να ξεχαστεί γιατί όλοι αυτοί είναι ένοχοι!

Δεν τους πέρασε! Το κύριο που επιδιώκουν είναι να συγκαλύψουν ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν οφείλεται σε “κακιά στιγμή” αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο με αιτίες και ενόχους. Προσπαθούν να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποίησαν. Την πολιτική που τα μετράει όλα με το κέρδος των καπιταλιστών θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για τις ζωές μας!

Η κατάσταση των εργαζομένων δυσκολεύει κάθε μέρα. Τα μεγάλα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας είναι: Ακρίβεια και υπεράσπιση του εισοδήματος.  Τα  όποια μέτρα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα.

Αυτό το δείχνει και η εμπειρία που έχουμε όλοι αποκτήσει από τα διάφορα «pass» και τα καλάθια. Για τους εργαζόμενους το σούπερ μάρκετ έχει καταντήσει βραχνάς. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και από την άλλη οι εταιρείες στα τρόφιμα, στα super market, στην ενέργεια έχουν ξεχειλώσει από τα κέρδη.

Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο! Να απαντήσουμε αγωνιστικά με διεκδικητικό αγώνα στο τείχος που υψώνεται μπροστά μας. Να προσπεράσουμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που προσπαθούν να επιβάλουν σιωπητήριο. 

 Αυτές οι δυνάμεις έχουν διαλέξει το αντίπαλο από τους εργαζόμενους στρατόπεδο. Μιλούν για το Ταμείο Ανάκαμψης καλλιεργώντας την αντίληψη ότι τα ποσά που μπαινοβγαίνουν από αυτό μπορούν να διατεθούν για τις λαϊκές ανάγκες και τους μισθούς. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ μας λέει ότι η ακρίβεια οφείλεται στους λειψούς ελέγχους της επιτροπής ανταγωνισμού και ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να θυσιάζουν τα δικαιώματα τους για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. 

5 + 1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

Γιατί τώρα απαιτούνται αυξήσεις στους μισθούς. Τώρα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καταβροχθίζουν το εισόδημά μας, την ίδια ώρα 500 μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα είχαν πάνω από 25 δις κέρδη. Ειδικά στα τρόφιμα, στα σούπερ μάρκετ, στην ενέργεια, στη ναυτιλία κλπ.

Γιατί τώρα ξεκινά η συζήτηση για τον κατώτατο μισθό με βάση τον τρισάθλιο νόμο Βρούτση – Αχτσίογλου, με σκοπό η κυβέρνηση να δώσει ορισμένες μικρές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που θα εξανεμισθούν από τη μεγάλη ακρίβεια. Σε αυτή τη διαδικασία οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, δεν πρέπει να γυρίσουν την πλάτη. Δεν πρέπει να παραδώσουν το εργαλείο των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην κυβέρνηση των καπιταλιστών. Τώρα πρέπει να απαιτήσουμε να γυρίσουν οι Συλλογικές συμβάσεις στα Συνδικάτα. Να αγωνιστούμε για κατώτερο μισθό 900 ευρώ και αναγνώριση όλων των τριετιών, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου 2012 – 2023.

 Γιατί τώρα απαιτούμε ρεύμα φτηνό για όλο το λαό και όχι όταν βγει ο χειμώνας. Τώρα πληρώνουμε και ματώνουμε για την ενέργεια, τα καύσιμα, με την τιμή της κιλοβατώρας να είναι διπλάσια σε σχέση με το 2020 , την ίδια ώρα γίνονται τεράστιες κερδοφόρες επενδύσεις στην «πράσινη ενέργεια».

Γιατί τώρα που ο οικογενειακός προϋπολογισμός χτυπιέται και οι γονείς βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καταφέρουν να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ιδιωτικοποιεί τα Πανεπιστήμια.

Γιατί τώρα που συμβαίνουν όλα αυτά και λείπουν κρίσιμες υποδομές στην παιδεία, στην πρόνοια, στις υπηρεσίες για πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες διαλέγουν να δίνουν 7 δις το χρόνο σε πολεμικές αποστολές και Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

 Γιατί το 2023 είναι χρονιά ρεκόρ σε εργατικά δυστυχήματα, οι νεκροί συνάδελφοί μας στους χώρους δουλειάς έφτασαν τους 179 την ίδια στιγμή που καταγράφονται ασύλληπτα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Εμείς οι πολλοί με τον αγώνα μας θα κάνουμε το δίκιο μας πραγματικότητα. Μαζί με τα παιδιά μας, που αγωνίζονται για να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, δίπλα στα αδέλφια μας τους αγρότες, που παλεύουν να μην ξεκληριστούν από τον τόπο τους, δίπλα στους αυτοαπασχολούμενους που νιώθουν έναν κλοιό να τους στενεύει. 

Δίπλα ο ένας στον άλλον, που βιώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής του «πάμε κι όπου βγει», της πολιτικής που βάζει στο εικονοστάσι τα κέρδη των λίγων και στο ανάθεμα τις ανάγκες των πολλών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ν. ΑΡΤΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: