Επίθεση με πυροβολισμούς σε μετανάστη εργάτη στον Αυλώνα – Καταγγελία της ΠΟΕΥΓΤΠ

Ο μετανάστης βάδιζε στην άκρη του δρόμου, όταν δίπλα του σταμάτησε ένα αγροτικό φορτηγάκι από όπου κατέβηκε ο οδηγός και άρχισε να τον πυροβολεί χωρίς να τον τραυματίσει. Το γεγονός καταγγέλθηκε με παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας στην αστυνομία της περιοχής.

Την επίθεση με πυροβολισμούς που δέχτηκε μετανάστης από το Πακιστάν, εργαζόμενος στην περιοχή του Αυλώνα, το απόγευμα της Δευτέρας, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Γάλα – Ποτά – Τρόφιμα. Η Ομοσπονδία «καταδικάζει την επίθεση και ζητά να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «μετανάστης από το Πακιστάν, εργαζόμενος στην περιοχή του Αυλώνα, δέχτηκε πυροβολισμούς τη Δευτέρα το απόγευμα. Ο μετανάστης βάδιζε στην άκρη του δρόμου, όταν δίπλα του σταμάτησε ένα αγροτικό φορτηγάκι από όπου κατέβηκε ο οδηγός και άρχισε να τον πυροβολεί χωρίς να τον τραυματίσει.

Το γεγονός καταγγέλθηκε με παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας στην αστυνομία της περιοχής.

Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει την επίθεση και ζητάμε να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι».

«Οι μετανάστες», συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι θύματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κατά κανόνα αποτελούν το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης. Η εργοδοσία επιτίθεται πιο εύκολα σε αυτό το τμήμα της εργατικής τάξης, ώστε να αποσπάσει μεγαλύτερα κέρδη.

Στο πλευρό της έχει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και κατασταλτικούς μηχανισμούς για να μπορέσει να επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα.

Οι εργαζόμενοι έχουμε κοινά συμφέροντα που είναι σε αντίθετη ρότα με τα συμφέροντα όλων των παραπάνω».

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου», καταλήγει η Ομοσπονδία, «ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής, θρησκείας, Έλληνες και Μετανάστες να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο τα ταξικά συνδικάτα, ώστε με καλύτερους όρους να παλέψουμε για το δίκιο της εργατικής τάξης».

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: