Ένας ακόμα διανομέας νεκρός | ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής: Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο!

Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε φρένο, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες, ανθρώπινους μισθούς και δουλειά με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Συνάδελφοι διανομείς ένας ακόμα από εμάς έχασε την ζωή του χθες το βράδυ. Ως  ΣΕΤΕΠΕ  εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήριά στους οικείους του αδικοχαμένου. Το δυστύχημα έγινε στην Απόλλωνος στην Κάτω  Τούμπα εχθές το βράδυ και μετά από σκληρή μάχη ο συνάδελφος κατέληξε τις πρωινές ώρες.

Αναμένουμε να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος και θα επιδιώξουμε, όπως κάνουμε πάντα άλλωστε, να αποδοθούν οι ευθύνες στο ακέραιο σε όσους είναι υπαίτιοι. Παρ όλα αυτά δεν μπορούμε να μην αναδείξουμε για άλλη μια φορά όλα αυτά που έχουν κοστίσει την ζωή σε πάνω από 50 συναδέλφους μας τα τελευταία χρόνια. Την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας, την ανυπαρξία κρατικής μέριμνας και την ακόρεστη όρεξή των μεγάλων εταιριών του κλάδου να μας ξεζουμίσουν μέχρι τελικής πτώσης.

Από νωρίς εχθές τονίζαμε προς κάθε κατεύθυνση (κράτος, αστυνομία, εργοδοτικούς φορείς κλπ) τον κίνδυνο που διατρέχουν οι συνάδελφοι διανομείς που εκτεθειμένοι για μια ακόμα φορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα αναγκάστηκαν να  δουλέψουν για την επιβίωση.  Την στιγμή που αέρας ξεριζώνει δέντρα που πέφτουν σε δρόμους, σχεδόν βυθίζει αντιτορπιλικά στην παραλία, ξηλώνει σκεπές σε αθλητικούς χώρους που παίζουν μικρά παιδιά όπως στην θέρμη, την ώρα οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 106 χλμ/ώρα, θεωρείται φυσιολογικό να έχουμε συναδέλφους πάνω στα μηχανάκια να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα. Καμία παρέμβαση από κράτος και τροχαία για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, καμία πρόθεση από τις εταιρίες να διακόψουν την διανομή και να αποζημιώσουν τους συναδέλφους, προφυλάσσοντας τους. Αντίθετα νίπτουν τας χείρας τους, ρίχνοντας το μπαλάκι της ευθύνης στους ίδιους ‘’και καλά’’ να επιλέξουν. Λες και από επιλογή και όχι από ανάγκη βγαίνουμε στον αέρα, στην καταιγίδα, στα χιόνια και στον καύσωνά, λες και δεν έχουμε την ακρίβεια, τους λογαριασμούς, τα δάνεια και τα έξοδα σαν θηλιά να μας σφίγγουν τον λαιμό.

Πρέπει να μπει φρένο συνάδελφοι, 

ως πότε θα μετράμε νεκρούς και σακατεμένους

ως πότε θα γινόμαστε κιμάς για τα κέρδη τους,

ως πότε θα παίζουμε τις ζωές μας κορώνα γράμματα για το μεροκάματο;

Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε φρένο, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες, ανθρώπινους μισθούς και δουλειά με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Εμείς είμαστε οι αυτοί που παράγουμε όλο τον πλούτο του κλάδου, εμείς είμαστε αυτοί που φέρνουμε εις πέρας όλες τις διανομές, σε όλες τις συνθήκες , με όλες τις δυσκολίες εμείς έχουμε και την δύναμη να καθορίσουμε τις ζωές μας και το μέλλον μας μέσα από την οργάνωση και τον κοινό αγώνα. 

Απαιτούμε: 

Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ∙ Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών

Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη ∙ Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη ∙ Τακτικοί έλεγχοι από την Τεχνική Επιθεώρηση

5μερο-7ωρο

Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος

ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και σταθερό εργάσιμο χρόνο

Καλούμε κάθε διανομέα, κάθε εργαζόμενο στον κλάδο, ανεξάρτητα από την σχέση και την μορφή εργασίας τους να ενωθεί και να γίνει η δύναμη που θα τους τρομάξει.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11, 10:00ΠΜ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ  ΤΟΥΜΠΑ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΒΑΦΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: