Ελαστικά ωράρια με αφορμή το EURO! – Η στάση των γραφειοκρατών είναι πέναλτι και χωρίς VAR

Το βρετανικό αδερφάκι της ΓΣΕΕ τρόπο να «ενώσει» το ποδόσφαιρο με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας! Η TUC κατέθεσε αίτημα στους εργοδότες ζητώντας να σχολάσουν νωρίτερα οι εργαζόμενοι, για να δουν το ματς της Αγγλίας στο EURO και να αναπληρώσουν μετά τις χαμένες ώρες εργασίας.

Η TUC (Συνομοσπονδία Συνδικάτων Αγγλίας, μέλος της Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και αδελφάκι της ΓΣΕΕ) κατάφερε να βρει τρόπο να «ενώσει» το ποδόσφαιρο με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και να παρουσιάσει ως θετικές τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τον αγώνα του EURO 2020 Αγγλίας-Γερμανίας η TUC κατέθεσε αίτημα προς τους εργοδότες με το οποίο ζητούσε να επιτραπεί στους εργαζόμενους να σχολάσουν νωρίτερα ώστε παρακολουθήσουν το ματς και να αναπληρώσουν μετά τις χαμένες ώρες εργασίας.

Το συγκεκριμένο αίτημα δεν βασίζεται φυσικά στην εκπλήρωση των αισθημάτων του φίλαθλου κοινού, ούτε καν στη σπουδαιότητα ενός εκ των κορυφαίων ντέρμπι στην διοργάνωση του Euro 2020, αλλά όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Francis Ο’Grady, Γενική Γραμματέας της TUC, «Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός. Οι ελαστικές σχέσεις κάνουν τους εργαζόμενους χαρούμενους και αυξάνουν την παραγωγικότητα».

Πιθανότατα αυτές τις «θετικές» πλευρές έβλεπε και η ΓΣΕΕ στο νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη και αρνήθηκε να καλέσει απεργία στις 16 Ιούνη. Βέβαια για το κατά πόσο «χαρούμενοι» είναι οι εργαζόμενοι των zero hours, της δωδεκάωρης δουλειάς και της μισο-ανεργίας, μισο-ζωής, μάλλον οι εργαζόμενοι έχουν άλλη άποψη. Για τους εργαζόμενους η λογική και οι θέσεις των TUC – ΣΕΣ είναι ξεκάθαρο πέναλντι και χωρίς VAR.

Πηγή: ΠΑΜΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: