ΕΚ Άρτας: Στην ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης απαντάμε με το δυνάμωμα των αγώνων, με μεγαλύτερη συσπείρωση στα συνδικάτα μας

Οι δυνάμεις καταστολής επιβεβαιώνουν αυτό που καταγγέλλουμε εδώ και πολύ καιρό, ότι έχουν μετατραπεί σε «κυνηγούς» της συνδικαλιστικής δράσης, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας  καταγγέλλει την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου Φωτόπουλο Θανάση που συμμετείχε ως όφειλε στον μεγάλο 10ημερο απεργιακό αγώνα το 2019, στο εργοστάσιο των «Αφοί Βλαχου» για την επαναπροσληψη του  Μεντη Μάη, εργαζόμενου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής. Αγώνας που υποχρέωσε την εργοδοσία σε υποχώρηση και στην επαναπροσληψη του συναδέλφου- συνδικαλιστή.

Η πρόεδρος σε μια πρωτοφανή απόφαση καταδίκασε τον συνάδελφο σε 10 μήνες φυλακή γιατί έκανε αυτό που ήταν υποχρεωμένος να πράξει, να βρεθεί δίπλα στους συναδέλφους του και να υλοποιήσουν τις Συλλογικές τους αποφάσεις. 

Δίκασε την απεργία και την συνδικαλιστική δράση και συνεχίζει την Παρασκευή 5 Απρίλη σέρνοντας για άλλη μια φορά στα δικαστήρια τον Βάλσαμο Συρίγο, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, που κατηγορείται με το μισό ποινικό κώδικα, γιατί συμμετείχε και πρωτοστάτησε τον Οκτώβρη του 2019, ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Με εφαρμογή των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιεί στο ακέραιο η κυβέρνηση της ΝΔ, του έχουν φορτώσει ένα σωρό ανυπόστατες κατηγορίες.

Ότι διέπραξε βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων, έχοντας καθοδηγητικό ρόλο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στον πλειστηριασμό.

Ότι τα έβαλε με μια διμοιρία πάνοπλων αστυνομικών, που προστάτευαν το χώρο και τη διαδικασία του πλειστηριασμού, πετυχαίνοντας να τον ακυρώσει.

Ότι προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και ενός πέμπτου που ένιωσε αδιαθεσία από τα δακρυγόνα που έριχνε η Α-354 διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων τάξης στους συγκεντρωμένους.

Ότι άφησε χωρίς κράνη, γκλοπς και μπερέδες την αστυνομική διμοιρία.

Ότι «άκουσον – άκουσον», φώναζε από την ντουντούκα το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»!

Ότι έσπασε και πέρασε από την τζαμαρία της εισόδου στο χώρο του πλειστηριασμού.

Οι δυνάμεις καταστολής επιβεβαιώνουν αυτό που καταγγέλλουμε εδώ και πολύ καιρό, ότι έχουν μετατραπεί σε «κυνηγούς» της συνδικαλιστικής δράσης, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Αντί να ασχολούνται με την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, έχει γίνει κανόνας να βρίσκονται έξω από τις πύλες των εργοστασίων, απέναντι σε απεργούς, απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται να σώσουν το βιός τους από τα κοράκια των τραπεζών. Ακολουθεί η δικαιοσύνη που μόνο τυφλή δεν είναι. Ξέρει να λειτουργεί σε ένα σύστημα που νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού και οι νόμοι υπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων 

Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει.

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης του λαού να «κάτσει στα αυγά του» και να αποδεχτεί το σακάτεμα της ζωής του θα αποτύχουν παταγωδώς.

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Απαντάμε με το δυνάμωμα των αγώνων, με μεγαλύτερη συσπείρωση στα συνδικάτα μας.

Εργατικό Κέντρο Άρτας

 

(Φωτογραφία Αρχείου)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: