Είμαστε άνεργοι και εγκλωβισμένοι, στο όριο της επιβίωσης! – Κραυγή αγωνίας από Μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού

Είμαστε 43 Επαγγελματίες Ναυτικοί διαφόρων ηλικιών, οι περισσότεροι οικογενειάρχες, που φοιτούμε στο Ειδικό τμήμα Μηχανικών Ασπροπύργου. Είμαστε άνεργοι από τα μέσα του Οκτωβρίου 2019, καθώς είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με διάφορους φορείς και αρμόδιους (αναρμόδιους) και παντού συναντήσαμε κλειστές πόρτες..

Θέμα: Ειδικό Τμήμα Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

Η παρούσα επιστολή έχει ως σκοπό να φέρει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που προέκυψε μετά τα μέτρα που έβαλε η Κυβέρνηση για την καταπολέμηση του Κορωνοϊού.

Είμαστε 43 Επαγγελματίες Ναυτικοί διαφόρων ηλικιών, οι περισσότεροι οικογενειάρχες, που φοιτούμε στο Ειδικό τμήμα Μηχανικών Ασπροπύργου σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ΕΣΠΑ.

Είμαστε άνεργοι από τα μέσα του Οκτωβρίου 2019, καθώς είναι προαπαιτούμενο για την εγγραφή και συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 κύκλους, με τον πρώτο κύκλο να έχει ξεκινήσει στις 4 Νοεμβρίου 2019 και να τελειώνει με την εξεταστική στις 16 Ιανουαρίου 2020, ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου 2020 και θα τελείωνε με τις εξετάσεις στις 12 Μαρτίου και θα ξεκινούσε ο τρίτος και τελευταίος κύκλος στις 13 Μαρτίου μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Τα μέτρα της κυβέρνησης μας βρήκαν δύο ημέρες πριν την ολοκλήρωση της εξεταστικής του δεύτερου κύκλου και ως συνέπεια έχουν να μην μπορεί να αποδεσμευτεί το ποσό της επιδότησης του δεύτερου κύκλου.

Το υποτυπώδες ποσό των 85ο ευρώ της επιδότησης από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα, δεν είναι ικανό για την επιβίωση των οικογενειών μας και την κάλυψη των αναγκών σε είδη πρώτης ανάγκης.

Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με διάφορους φορείς και αρμόδιους (αναρμόδιους) και παντού συναντήσαμε κλειστές πόρτες.

Ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε.

1) Την άμεση αποδέσμευση της επιδότησης για τον 2ο Κύκλο (καθώς έχουν συμπληρωθεί οι διδακτικές ώρες).
2) Τον σχεδιασμό ώστε να συνεχιστούν τα μαθήματα του 3ου Κύκλου μέσω Τηλεκπαίδευσης.
3) Τη στήριξή μας μέσω της επιδότησης των 800 ευρώ που ανήγγειλε η Κυβέρνηση (καθώς είμαστε άνεργοι ειδικής κατηγορίας)

Ευχαριστούμε θερμά

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
4 Σχόλια

  • Ο/Η smrd λέει:

    Καλα ειπαμε αλλα μην τρελαθουμε κιολας…ενας μηχανικος ΕΜΝ απο τριτος καθαριζει 3-3,5 χιλιαρικα το μηνα και δευτερος παει πανω απο 5,5….οχι και βιοποριστικο προβλημα και αναγκη για τα 800 €… η επιδοτηση του εκπαιδευτικου προγραμματος φυσικα να καταβληθει αλλα μην εξισωνουμε τον μηχανικο των 40.000 το χρονο με τον ντελιβερα των 7000 ελεος

    • Ο/Η Βασίλης Κρίτσας λέει:

      Δεν υπάρχει καμία εξίσωση. Δημοσίευση μιας καταγγελίας γίνεται.
      Και η αλήθεια είναι ότι παραμένουν στον αέρα, αναγκαστικά άνεργοι και εγκλωβισμένοι. Και οι υπεύθυνοι δεν τους απαντάνε καν.

      • Ο/Η smrd λέει:

        1ον απο οτι διαβαζω οι κυκλοι μαθηματων ηταν προγραμματισμενο να κρατησουν μεχρι τον Ιουνιο οποτε γνωριζαν πως θα ειναι “ανεργοι” για 8 μηνες (το ανεργοι σε εισαγωγικα γιατι οι αξιωματικοι ΕΜΝ εχουν συνηθως συμβολαιο με ναυτιλιακα γραφεια ακομη και χωρις να ταξιδευουν και δεν μπαινουν σε καθεστως ανεργιας, ή ακομα και αν μπαινουν υπαρχει συνεννοηση με την εταιρια για την συναψη της επομενης συμβασης, οποτε δεν υπαρχει ανασφαλεια)
        2ον Τα ελληνικα μου ειναι αριστα και σε κανενα σημειο δεν εγραψα οτι η σελιδα εξισωνει τους μηχανικους με τους ντελιβεραδες….εννοουσα πως η απαιτηση τους ισοδυναμει με εξισωση μιας υψηλομισθης επαγγελματικης ομαδας με μισθολογικα κατωτερες.

        • Ο/Η Βασίλης Κρίτσας λέει:

          Αφού λοιπόν γνωρίζουμε καλά ελληνικά, καταλαβαίνουμε ότι εφόσον είναι άνεργοι (δεν μπορώ να ξέρω αυτό που λες για εισαγωγικά), δεν παίρνουν αυτό το διάστημα τους μισθούς που αναφέρεις.
          Η ανασφάλεια αφορά τον αβέβαιο χρονικό ορίζοντα, αφού η βαλίτσα μπορεί να πάει πολύ μακριά και δεν τους απαντάει κανείς υπεύθυνος.
          Σε κάθε περίπτωση, εφόσον μια διεκδίκηση είναι δίκαια, είναι λάθος να τη βλέπουμε υπό αυτό το πρίσμα της εξίσωσης. Να πάρουν αυτά που δικαιούνται και οι πακετάδες να πάρουν ακόμα περισσότερα ως επαγγελματική ομάδα. Να μην υιοθετήσουμε την αντίστροφη λογική -να μη ζητάνε αυτό που παίρνουν οι πακετάδες-, θα ήταν μεγάλο λάθος

Κάντε ένα σχόλιο: