Έχασε τη ζωή του ο 30χρονος ναυτικός που είχε τραυματιστεί από την έκρηξη στο «Blue Horizon»

Η έκρηξη στο λέβητα του μηχανοστασίου του πλοίου “Blue Horizon”, στο λιμάνι του Ηρακλείου, με έναν νεκρό ναυτεργάτη και τρεις τραυματίες αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων, σε συνθήκες έντασης της επιθετικότητας κυβέρνησης και εφοπλιστών

Έχασε τη ζωή του τελικά ο 30χρονος ναυτικός, Γ’ μηχανικός, που τραυματίστηκε σήμερα στη διάρκεια έκρηξης στο πλοίο «Blue Horizon» στην Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας.

Ο άτυχος ναυτικός νοσηλευόταν από το πρωί σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του, μετά την έκρηξη που εκδηλώθηκε στον λέβητα του πλοίου.

Η έκρηξη είχε σημειωθεί το πρωί στο πλοίο που βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερα μέλη του πληρώματος τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με εγκαύματα. Πρόκειται για τον πρωτοδεύτερο μηχανικό, δύο τρίτους μηχανικούς και έναν πιθανόν δόκιμο μηχανικό.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον λέβητα του πλοίου «Blue Horizon».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκρηξη στο πλοίο «BLUE HORIZON», αναφέρει:

«Η έκρηξη στο λέβητα του μηχανοστασίου του πλοίου “Blue Horizon”, στο λιμάνι του Ηρακλείου, με έναν νεκρό ναυτεργάτη και τρεις τραυματίες αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων, σε συνθήκες έντασης της επιθετικότητας κυβέρνησης και εφοπλιστών. Η ζωή των εργατών της θάλασσας τίθεται σε αυξημένο κίνδυνο για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι μεγάλες και διαχρονικές.

Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες των ναυτεργατικών σωματείων που αποδεικνύουν πως δίπλα στα άλλα προκλητικά προνόμια που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία, με μειώσεις των οργανικών συνθέσεων των καραβιών και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε την παράταση του χρόνου λήξης των πιστοποιητικών ασφαλείας των πλοίων με άμεσες συνέπειες την μείωση των επιθεωρήσεων και των ελέγχων στα πλοία.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της, για τη διερεύνηση των αιτιών, που προκάλεσαν την έκρηξη καθώς και την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των τραυματισμένων ναυτεργατών. Να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την αξιοπλοΐα του Ε/Γ – Ο/Γ του πλοίου « Blue Horizon» πριν από τον απόπλου από το λιμάνι του Ηρακλείου».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: