Διώχνουν τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ από το κτίριο του Ταμείου τους στην Κλαυθμώνος

Ο ΕΦΚΑ βρήκε ευκαιρία, τώρα με την πανδημία, να απομακρύνει την υπηρεσία συνταξιούχων από το κτίριό μας στην Κλαυθμώνος και έχει σκοπό να απομακρύνει όλες τις υπηρεσίες των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ.

Ο ΕΦΚΑ βρήκε ευκαιρία, τώρα με την πανδημία, να απομακρύνει την υπηρεσία συνταξιούχων από το κτίριό μας στην Κλαυθμώνος και έχει σκοπό να απομακρύνει όλες τις υπηρεσίες των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ. Αυτά συνάγονται από δημοσιεύματα και από τις κινήσεις στο κτίριο, αφού καμιά ενημέρωση δεν έχει έρθει στα σωματεία μας και, έως πριν μια βδομάδα, ούτε στο ΤΕΕ.

Έχουμε ζητήσει ενημέρωση από τον Αύγουστο και εκφράζαμε από πέρυσι την αντίθεσή μας για την απομάκρυνση υπηρεσιών των συνταξιούχων από το κτίριό μας, και την ταλαιπωρία μας σε 2-3 διαφορετικές διευθύνσεις Υπηρεσιών στην Αθήνα.

Επικαλούνται ανεπίσημα την ανάγκη οικονομιών κλίμακας με τη συγκεντροποίηση των υπηρεσιών των συνταξιούχων και άλλων ταμείων. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση με την ηλεκτρονική αναβάθμιση των υπηρεσιών. Αλλά η κατάθεση εγγράφων που συνοδεύουν το αίτημα συνταξιοδότησης και η επίλυση χίλιων δυο προβλημάτων που απαιτούν τη ζωντανή παρουσία των αιτούντων σύνταξη, θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα.

Η τραγική κατάσταση των συνταξιούχων που περιμένουν 5 και 8 χρόνια για τις συνταξιοδοτικές τους αποδοχές απαιτεί προσωπικό που δουλεύει με τα ατομικά στοιχεία και ιδιαιτερότητες του κάθε ασφαλισμένου. Απαιτεί πολλούς εξειδικευμένους υπαλλήλους, τώρα μάλιστα με την κατηγοριοποίηση των εισφορών.

Ουσιαστικά πήραν μια υπηρεσία και την απομάκρυναν από το κτίριό μας, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα οικονομιών κλίμακας. Άφησαν να εννοηθεί ότι θα μείνει η εξυπηρέτηση της αναγκαίας προσωπικής επαφής των συνταξιούχων με την υπηρεσία στο κτίριο της Κλαυθμώνος, όμως η υπηρεσία αυτή σταμάτησε, χωρίς να μας έχουν δώσει καμία εξήγηση και ενημέρωση για τις ενέργειές τους. Μαθαίνουμε από τον τύπο ότι μεταφέρθηκε η υπηρεσία στην Αχαρνών, ενώ στην Κλαυθμώνος δεν παρουσιάζονται πλέον συνταξιούχοι.

Καλούμε όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους να αντιδράσουν.

Κάτω τα χέρια από το κτίριο για το οποίο χύσαμε το αίμα μας και κτίσθηκε με ειδικό πρόγραμμα για την εξυπηρέτησή μας.

Να σταματήσει το αίσχος των πολυετών καθυστερήσεων απονομής συντάξεων, με άμεσες προσλήψεις προσωπικού.

Το ΤΕΕ και το ΤΜΕΔΕ έχουν μεγάλες ευθύνες για το θέμα αυτό και οφείλουν να υποχρεώσουν τον ΕΦΚΑ να παραμείνει η ζωντανή εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και όλων των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ στην Κλαυθμώνος.

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ
Κώστας Τζατζάνης Πρόεδρος
Γιάννης Τσουρουνάκης εκτελών χρέη Γ. Γραμματέα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: