Δεν τελειώνουμε εδώ! Εδώ ξεκινάμε… – Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις

Το νομοσχέδιο το ψηφίζουν τα απολιθώματα της ιστορίας, που δεν έχουν κολλήσει ποτέ τους ένσημα και δεν ξέρουν τι σημαίνει οκτάωρο στο γιαπί ή πάνω στη μηχανή. Αλλά οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να το αφήσουν στα χαρτιά!

Οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι έχουν δύναμη. Τη δύναμη της τάξης τους και του οργανωμένου αγώνα. Έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν νομοσχέδια και να αφήσουν τους ψηφισμένους αντεργατικούς νόμους στα χαρτιά. Να ακυρώσουν δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν παράνομες τις απεργίες και τις διεκδικήσεις τους.

Η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν μαζική και πολύ ζωντανή, γεμάτη ομιλίες από χώρους δουλειάς -και όχι μόνο- που έδιναν τον τόνο και το μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Εργαζόμενοι και εκπρόσωποι από τους εμποροϋπαλλήλους, από τον τομέα της πληροφορικής και από κλάδους που έφεραν τα περισσότερα κέρδη και τη μεγαλύτερη ασυδοσία των αφεντικών. Από τους υγειονομικούς που πήραν μόνο χειροκρότημα και αυτό μέχρι να αρχίσουν να διεκδικούν. Από τις γαλέρες του Επισιτισμού – Τουρισμού, όπου χτίζεται το “θαύμα της ανάπτυξης” και θυσιάζουν εργατικά δικαιώματα για να στεριώσει. Από τους δημόσιους υπαλλήλους, που δεν τσιμπάνε το ψέμα πως τάχα “οι αλλαγές δεν αγγίζουν το δημόσιο”. Από ΕΚ, μαζικά συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία σε διάφορα κάτεργα. Από τους μαθητές που δεν ανέχονται να μιλάνε υπουργοί εξ ονόματός τους για να συκοφαντήσουν απεργούς. Από τα παιδιά που σπουδάζουν και θέλουν να γίνουν ξανά φοιτητές (οι Πολυτεχνίτες μπορεί να συγκινήθηκαν, βλέποντας έναν ΑΧΜΜΕΤ-ά να μιλάει στο βήμα μιας συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ). Από σωματεία που ακύρωσαν στην πράξη τις δικαστικές αποφάσεις για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Έδωσαν τα δικά τους μηνύματα. Ότι κυβέρνηση και εργοδότες έσπασαν τα μούτρα τους, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τα σωματεία και τους απεργούς. Ότι τον νόμο τον ψηφίζουν τα απολιθώματα της ιστορίας του 19ου αιώνα, που δεν κόλλησαν ποτέ ένσημα και δεν ξέρουν τι θα πει να χτυπάς 10ωρα και 12ωρα, να είσαι οκτώ ώρες πάνω στο μηχανάκι, στο γιαπί κτλ. Ότι οι επιχειρήσεις σπεύδουν να εφαρμόσουν τις διατάξεις του -ψηφισμένου πια- νόμου, δείχνοντας ότι ήρθε κατά παραγγελία τους, για να τους βολέψει. Και πάνω από όλα πως η μάχη δεν τελειώνει εδώ αλλά συνεχίζεται! Από την επόμενη κιόλας μέρα, όπως τόνισε στο κλείσιμο ο Νίκος Μαυροκέφαλος από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μείνει ο νόμος στα γιατρά και να πετύχουμε αυτό που κατάφεραν το ’19 οι γιατροί με την αντεργατική ρύθμιση περί 12ωρης εργασίας…

Δεν τελειώνουμε εδώ! Τώρα αρχίζουμε!

Δείτε τις ανταποκρίσεις του 902 από άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Λάρισα
Γιάννενα
Βόλος
Καλαμάτα
Τρίκαλα
Λιβαδειά
Κατερίνη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: