Δε θα πληρώσουμε με την υγεία μας! – Μέρα δράσης για την Υγεία σε όλη την Ελλάδα!

Όπως ακριβώς και στο πρώτο κύμα της πανδημίας-καραντίνας, τα ταξικά σωματεία οργάνωσαν ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, σπάζοντας την καραντίνα που θέλει να βάλει η κυβέρνηση στους αγώνες.

Η σημερινή μέρα ήταν ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, και πιο συγκεκριμένα για την υγεία-ασφάλεια και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεκάδες ταξικά σωματεία και μαζικοί φορείς, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, έκαναν παρεμβάσεις σε μαζικούς χώρους δουλειάς, συνοικίες, κέντρα υγείας-νοσοκομεία και υπουργεία, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους και σπάζοντας στην πράξη την καραντίνα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στον αγώνα της τάξης μας.

Από τον λογαριασμό του ΠΑΜΕ στο Twitter αλιεύουμε μια σειρά στιγμιότυπα και παρεμβάσεις από τη σημερινή μέρα. Παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, όπως στους εμποροϋπαλλήλους, που είναι στην πρώτη γραμμή, εκτεθειμένοι περισσότερο από κάθε άλλον κλάδο.

Παρέμβαση στη Ζώνη του Περάματος, για μέτρα προστασίας των εργατών.

Παρέμβαση στην ΕΡΤ, που οι κυβερνήσεις θέλουν να την κάνουν φερέφωνό τους.

Παρεμβάσεις στη Βόρεια Ελλάδα στα γραφεία των τοπικών καταστημάτων του ΟΑΕΔ για όσους μένουν έξω από το ταμείο ανεργίας και βρίσκονται σε απόγνωση.

Εξορμήσεις σε δεκάδες συνοικίες της Αθήνας και σε κέντρα Υγείας.

Παρεμβάσεις σε εταιρίες με “βεβαρυμένο παρελθόν” εργοδοτικών αυθαιρεσιών…

…όπως η Aegean, που προχώρησε σε δεκάδες απολύσεις εν μέσω πανδημίας!

Παρεμβάσεις σε νοσοκομεία και δεκάδες Κέντρα Υγείας.

Και κορύφωση με τις κινητοποιήσεις των σωματείων στα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας.

 

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή, με το ΕΚΑ να προχωρά αύριο σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας για το ανεργατικό τερατούργημα που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ η κλιμάκωση του αγώνα αναμένεται με την προγραμματισμένη απεργία για τις 26 Νοέμβρη -με ενδιάμεσο σταθμό το Πολυτεχνείο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: