COSCO: Αν φέρετε αστυνομία να χτυπήσει τους εργάτες, θα δείτε τα κοντέινερ στη θάλασσα!

Η εργοδοσία της COSCO απέρριψε προκλητικά όλα τα αιτήματα του σωματείου και οι εργάτες συνεχίζουν με νέα απεργία και συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, που πρέπει να πλημμυρίσει από την αλληλεγγύη της τάξης μας!

Η διοίκηση της COSCO δεν ήθελε καν να συναντήσει τους απεργούς εργάτες, αλλά αυτοί έσπασαν τις κλειδαμπαρωμένες πύλες της εταιρείας και επέβαλαν τη συνάντηση με την εργοδοσία.

Οι εργάτες έθεσαν τέσσερα βασικά αιτήματα στην εργοδοσία, για να διασφαλίσουν ότι δε θα θρηνήσουν κι άλλον συνάδελφό τους.

Να γίνουν εξαμελείς ομάδες στα πόστα. Να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης. Να συγκροτηθεί επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας με μέλη του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η εργοδοσία απέρριψε προκλητικά όλα τα αιτήματα του σωματείου και οι εργάτες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία, ενώ ο πρόεδρος Μ. Μπεκρής έδωσε μια γλαφυρή προειδοποίηση στα αφεντικά.

Αν φέρουν σώματα ασφαλείας να χτυπήσουν τους εργάτες, θα δουν τα κοντέινερ να επιπλέουν στη θάλασσα!

Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά. Και το ζητούμενο είναι πλημμυρίσει όχι μόνο από τους απεργούς εργάτες της COSCO αλλά και από την αλληλεγγύη της τάξης μας, από χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες σωματεία, που θα στηρίζουν τον μεγάλο αγώνα των εργατών που σακατεύονται και ματώνουν για τα κέρδη των αφεντικών και χτίζουν με το αίμα τους το “θαύμα της ανάπτυξης”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: