Αρρώστησες; Απολύεσαι! – Την άμεση επαναπρόσληψη από Agile Law απολυμένης συναδέλφου και καταβολή των δεδουλευμένων απαιτεί το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της εργοδοσίας και του Σωματείου έπαιζε ο επικεφαλής αστυνόμος, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην τρομοκράτηση όσων σηκώνουμε κεφάλι, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει.

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής καταγγέλλει την εταιρεία Agile Law για την απόλυση εργαζόμενης, και μέλους του Σωματείου. Σύμφωνα με την καταγγελία η δικηγόρος απουσίασε από την δικηγορική εταιρεία, στην οποία δούλευε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, για το οποίο χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Παρόλο που διέθετε όλα τα πειστήρια της ασθενείας της (εξιτήριο, αναρρωτικές άδειες κ.λπ.) ο εργοδότης της, όχι μόνο αμφισβήτησε την ασθένειά της, αλλά αρνήθηκε να καταβάλλει τα δεδουλευμένα της για τον μήνα Νοέμβριο.

Η εργαζόμενη δικηγόρος ενημέρωσε το σωματείο της, το οποίο προχώρησε στην καταγγελία και κάλεσε σε κινητοποίηση στις 9.12.2022 έξω από τα γραφεία της εταιρείας.

Σημειώνεται στην καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της δικηγορικής εταιρείας Agile Law, που εδρεύει επί της οδού Αμερικής 20 (Σύνταγμα, Αθήνα), να απολύσει συνάδελφο, μέλος του σωματείου μας.

Η συνάδελφος απουσίασε από την εργασία της με δεκαπενθήμερη αναρρωτική άδεια, χορηγούμενη από δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο, μάλιστα, χρειάστηκε να  νοσηλευτεί λόγω της σοβαρότατης κατάστασης της υγείας της.

Το διάστημα της απουσίας της κρίθηκε υπερβολικά μεγάλο από τον εργοδότη της, ο οποίος, μάλιστα, με περίσσιο θράσος, κατηγόρησε τη συνάδελφο ότι παράτυπα της χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια και νοσηλεύτηκε χωρίς να νοσεί σοβαρά. Αλήθεια έχει περάσει ο εν λόγω εργοδότης ποτέ έξω από κάποιο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας;

Στη συνέχεια, ο εργοδότης ανακοίνωσε στη συνάδελφο, ότι δεν πρόκειται να της καταβάλλει τα δεδουλευμένα της, ούτε καν για την μία εβδομάδα που εργάστηκε μέσα στον μήνα Νοέμβριο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει για ακόμη μία φόρα τις άθλιες συνθήκες, υπό τις οποίες εργαζόμαστε οι μισθωτοί δικηγόροι. Ακόμα και η υγεία μας τίθεται υπό αμφισβήτηση και θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους των αφεντικών μας.

Δεν θα μείνει αναπάντητη η απαράδεκτη πρακτική της εταιρείας να απολύσει τη συνάδελφό μας! Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς άδειες, χωρίς ασφάλιση, να τρέμουμε στην περίπτωση που αρρωστήσουμε!

Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα της συναδέλφου, που με τη στήριξη του σωματείου μας διεκδικεί τα δικαιώματά της.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους!

Η υγεία μας και τα δικαιώματά μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση!

Απαιτούμε:

Να επαναπροσληφθεί άμεσα η συνάδελφος μας.

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα της.

Ο οργανωμένος αγώνας του σωματείου μας θα «σπάσει» στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς.

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση στις 09/12/2022 στις 9:30, στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας AGILELAW (Αμερικής 20 – Αθήνα)

Στη διάρκεια της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι ήρθαν αντιμέτωποι με ιδιαίτερα μεγάλη αστυνομική δύναμη, η οποία εμπόδισε την είσοδο του ΔΣ του σωματείου στην πολυκατοικία. Η εργοδοσία αρνήθηκε να μιλήσει με τους εκπροσώπους του σωματείου.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου του Σωματείου:

Στις 09/12 το Σωματείο μας πραγματοποίησε δυναμική κινητοποίηση στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας «AGILELAW» απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη και την καταβολή των δεδουλευμένων σε συναδέλφισσα – μέλος του Σωματείου που απολύθηκε παράνομα.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις καθ’ υπόδειξη της εργοδοσίας είχαν αποκλείσει την είσοδο της εταιρείας και δεν άφησαν αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου να εισέλθει και να συναντήσει την εργοδοσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της εργοδοσίας και του Σωματείου έπαιζε ο επικεφαλής αστυνόμος, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά αυτό που δεκάδες φορές έχει αποκαλυφθεί: Ότι όποτε η εργοδοσία, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα τους  προσπαθούν να τσακίσουν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην τρομοκράτηση όσων σηκώνουμε κεφάλι, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει.

Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα προκλητικά οι δυνάμεις καταστολής ενίσχυαν την παρουσία τους, με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και της ομάδας ΔΡΑΣΙΣ, σαν να είχαν απέναντι τους κοινούς εγκληματίες. Αυτή είναι η στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους που παλεύουν και διεκδικούν!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Παρά την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν, η προσπάθεια της εργοδοσίας και των κατασταλτικών μηχανισμών έπεσε στο κενό. Το Σωματείο μας και η συνάδελφος δεν κάναμε βήμα πίσω και δηλώσαμε σε κάθε τόνο ότι δεν θα μείνει αναπάντητη η απαράδεκτη πρακτική της εταιρείας να απολύσει τη συνάδελφό μας, ότι δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς άδειες, χωρίς ασφάλιση, να τρέμουμε στην περίπτωση που αρρωστήσουμε.

Είμαστε στο πλευρό της συναδέλφου!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας:

Να επαναπροσληφθεί άμεσα η συνάδελφος μας.

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα της.

Ένας για όλους, όλοι για έναν!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: