Αντιαπεργιακή λύσσα! – Παράνομη ως τις 10 π.μ. η απεργία της ΑΔΕΔΥ – Πρόστιμο 1.500 ευρώ στο σωματείο της Goldair!

Το αστικό κράτος και τα όργανά του έχουν καταληφθεί τις τελευταίες ώρες από αντι-απεργιακό αμόκ. Έβγαλαν παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ ως τις 10 το πρωί -μετά από τη σπουδή της Κεραμέως-, παράνομη την απεργία στο λιμάνι και επιπλέον, ενώ επέβαλαν και πρόστιμο 1.500 ευρώ στο σωματείο της Goldair!

Το αστικό κράτος και τα όργανά του έχουν καταληφθεί τις τελευταίες ώρες από αντι-απεργιακό αμόκ. Έβγαλαν παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ ως τις 10 το πρωί -μετά από τη σπουδή της Κεραμέως-, παράνομη την απεργία στο λιμάνι και επιπλέον, ενώ επέβαλαν και πρόστιμο 1.500 ευρώ στο σωματείο της Goldair! Και όλα αυτά, πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που βάζει ακόμα περισσότερα προσκόμματα για την απεργία.

Το ΠΑΜΕ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία στηλιτεύει την “ανεξάρτητη” ταξική δικαιοσύνη και καλεί τους εργαζόμενους να σπάσουν στην πράξη την πρωτοφανή τρομοκρατία, με μαζική συμμετοχή στην απεργία.

«Πρωτοφανές! Τα δικαστήρια όχι μόνο έβγαλαν παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων αλλά και του σωματείου στην “Goldair” το οποίο και συμμετέχει στην απεργία του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου. Δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά έριξαν στο σωματείο και πρόστιμο 1.500 ευρώ. Όλο αυτό δείχνει ποιος είναι ο παραγγελιοδόχος του νομοσχεδίου!

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης των αγώνων θα πέσει στο κενό!

Καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζικό ξεσηκωμό!

Να μην περάσει το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία. Ο στόχος τους είναι να κυριαρχήσει η σιωπή, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση, τα σωματεία, την απεργία ώστε να περνάνε “αέρας” τα αντεργατικά μέτρα, να δυναμώσει η επίθεση στους χώρους δουλειάς.

Όμως δεν τα έχουν λογαριάσει καλά! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Όλες και όλοι αύριο στην απεργία και στα συλλαλητήρια στις 10.30 π.μ. και στις 5 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Το αντεργατικό έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά!».

Ειδικά για την περίπτωση του σωματείου της Goldair, αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του 902, την ανακοίνωση του ΕΚ Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής.

«Την εργοδοσία της “Goldair” η οποία μη μπορώντας να κρύψει άλλο την ανυπομονησία της να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο με απλήρωτες υπερωρίες και σπαστά ωράρια, έσπευσε στα δικαστήρια για να βγάλει την αυριανή απεργία παράνομη», καταδικάζουν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών και το Σωματείο Εργαζομένων Σελέκτ Πάρτνερ Σέρβις Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων DHL Express (Hellas), o Σύλλογος Eργαζομένων Goldair handling και το Σωματείο εργαζομένων Newrest.

Μάλιστα, ένας από τους λόγους που ισχυρίστηκε, αναφέρει το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του, «ήταν ότι η απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα δεν σχετίζεται με την επιχείρηση της “Goldair”!!! Την ίδια ώρα που πριν λίγες μέρες μέσω της διαβούλευσης του νομοσχεδίου έφτασε στο σημείο να απαιτεί σύγχρονους σκλάβους καθώς της είχε ανοίξει η όρεξη από το νομοθετικό τερατούργημα».

«Τσάμπα όμως ο κόπος τους!», επισημαίνει και τονίζει. «Την απεργία την έχουν προκηρύξει το ΕΚ Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, το ΕΚ Αθήνας και το ΕΚ Πειραιά και όχι μόνο το σωματείο των εργαζομένων “Goldair”». Προφανώς η εταιρεία το γνώριζε αυτό, όπως γνωρίζει πολύ καλά και τη βαθιά αντίθεση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο και τη διάθεση τους να κατέβουν αύριο μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως και θα κάνουν. Η προσπάθεια της εργοδοσίας, σημειώνει, «να τρομοκρατήσει έχει πέσει ήδη στο κενό. Παρά τις εκατοντάδες ανακοινώσεις που τοιχοκόλλησε και τα χιλιάδες mail που έστειλε με σκοπό να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, παριστάνοντας τους δικαστές, ματαιοπονεί! Όλοι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο καλύπτονται από τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων που είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα». Αύριο, υπογραμμίζει, «χιλιάδες εργαζόμενοι θα απεργήσουν ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα κόντρα και στους εργοδότες στο αεροδρόμιο που τρίβουν τα χέρια τους με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων επιδιώκει να καταργήσει το 8ωρο και το σταθερό ημερήσιο χρόνο, την κυριακάτικη αργία και το δικαίωμα στην απεργία».

Αύριο, καταλήγει, «όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Κορωπί (πλ. Ελευθερίας) στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. Το απόγευμα στις 5 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο μεγάλο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο Σύνταγμα».

Επιπλέον, το δικαστήριο εξέτασε την κατεπείγουσα αγωγή της Κεραμέως και παρά τη διαβεβαίωση της ΑΔΕΔΥ ότι εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η απεργιακή κινητοποίηση κηρύχθηκε παράνομη ως τις 10 το πρωί, για να… μην τεθούν ανυπέρβλητα εμπόδια στη συμμετοχή των υποψηφίων!

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως… “πρόβα τζενεράλε” των νέων περιορισμών που βάζουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την πραγματοποίηση απεργιών, ακόμα και αν αφορούν ένα τριτοβάθμιο όργανο, όπως η ΑΔΕΔΥ…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: