“Αν δεν πιάσουμε τους στόχους, θα αναστείλουμε τη σύμβασή σας” – Καταγγελία του ΣΕΤΗΠ για την Telephone Net

Είναι κατάπτυστο ακόμα και μέσα σε τέτοιες περιόδους η εργοδοσία να θέτει ως προϋπόθεση, για το αν ένας εργαζόμενος θα βγει σε αναστολή σύμβασης ή θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά, το κατά πόσο θα πιάσει τους στόχους που βάζει κάθε φορά.

Ύστερα από αρκετές καταγγελίες συναδέλφων που έγιναν στο ΣΕΤΗΠ, το συνδικάτο μας έκανε παρέμβαση στην εργοδοσία της Telephone Net. Η εργοδοσία ασκούσε πιέσεις στους εργαζόμενους λέγοντας ότι αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι θα μπουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης. Πράγμα που έκαναν για 10 από αυτούς, αφήνοντας τους συναδέλφους για τις επόμενες 45 μέρες με το βοήθημα – φιλοδώρημα των 800 ευρώ, να πρέπει να αντεπεξέλθουν σε υποχρεώσεις, λογαριασμούς και να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Οι συνάδελφοί μας αποτελούν ένα ακόμα κομμάτι στη στρατιά των ανέργων, στους εκατοντάδες συναδέλφους που έχουν μπει σε αναστολή σύμβασης ή ζουν με το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας, ως αποτελέσματα του ξεσαλώματος των αφεντικών του κλάδου μεγάλων και μικρών. Αξιοποιούν όλα τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις τόσο μέσα στην περίοδο της πανδημίας όσο και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι καλούμαστε να πληρώσουμε τις συνέπειες που φέρνει η πανδημία. Σε περίοδο κρίσης μας έλεγαν να χάσουμε κάτι από τα δικαιώματά μας, από τους μισθούς μας για να βγουν κερδισμένες οι επιχειρήσεις. Σε περίοδο ανάπτυξης μας έλεγαν να βάλουμε πάλι πλάτη, να πιάνουμε τους στόχους της εργοδοσίας για να έχουμε κέρδη. Τώρα μέσα σε περίοδο πανδημίας που ο ρυθμός της κερδοφορίας τους έχει πέσει οι εργαζόμενοι είμαστε οι πρώτοι που μας ζητάν να ματώσουμε και να πληρώσουμε το μάρμαρο.

Είναι κατάπτυστο ακόμα και μέσα σε τέτοιες περιόδους η εργοδοσία να θέτει ως προϋπόθεση, για το αν ένας εργαζόμενος θα βγει σε αναστολή σύμβασης ή θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά, το κατά πόσο θα πιάσει τους στόχους που βάζει κάθε φορά.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούμε να πληρώσουμε ξανά με νέες θυσίες, να μη δεχτούμε καμία περικοπή στα δικαιώματα μας, καμία απόλυση ή αναστολή σύμβασης για να προστατευτούν τα κέρδη της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι,

Σε αυτή τη μάχη έχουμε στο πλευρό μας το κλαδικό Σωματείο μας το ΣΕΤΗΠ, οργανωνόμαστε και παλεύουμε ταξικά εναντία στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου. Κανένας μόνος του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ «ΔΙΑΛΟΓΗ» ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: