Ακόμα πιο δυνατοί, συλλογικά και οργανωμένα συνεχίζουμε – Κάλεσμα ενίσχυσης της Ταξικής Ενότητας στις εκλογές του ΣΕΤΕΠΕ

Η Ταξική Ενότητα είναι η πλειοψηφούσα παράταξη του Συνδικάτου μας, του ΣΕΤΕΠΕ. Δεν αφήσαμε κανέναν συνάδερφο μόνο του, με όσες δυνάμεις είχαμε  παλέψαμε και καλούμε τον κάθε συνάδερφο να κάνει δική του υπόθεση το δυνάμωμα του Συνδικάτου, το δυνάμωμα των εργαζομένων του κλάδου.

  ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η Ταξική Ενότητα είναι η πλειοψηφούσα παράταξη του Συνδικάτου μας, του ΣΕΤΕΠΕ. Είναι η παράταξη που εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο εδώ και χρόνια. Ως πλειοψηφούσα παράταξη στο σωματείο μας επιδιώκουμε όλο και  περισσότεροι συνάδελφοι να μπουν  σε δράση, να μεγαλώσει η δυναμική  του Συνδικάτου, ώστε να βρισκόμαστε σε όλο και περισσότερους χώρους, να βοηθήσουμε και να αγκαλιάσουμε κάθε λαϊκή ανάγκη συναδέρφων. Να γιγαντωθεί η ταξική ανάσα μας και θα αναγκαστούν να μάθουν οι εργοδότες με τις κυβερνήσεις τους, περισσότερο πια να φοβούνται το ΣΕΤΕΠΕ και θα σκέφτονται διπλά και τριπλά όταν θα δρομολογούν απολύσεις, μειώσεις ή θα θέλουν να σηκώσουν τα ξερά τους. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Τα 2 περίπου χρόνια θητείας που πέρασαν, η Ταξική Ενότητα πάλεψε να σταθεί και στάθηκε επάξια στο καθήκον τις υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων κόντρα στο συμβιβασμό και την ανάθεση που επιδιώκεται να καλλιεργείται στις συνειδήσεις των εργαζομένων. Οργανώσαμε την πάλη για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα του κλάδου και έτσι θα συνεχίσουμε. Αταλάντευτα και μαχητικά για το κοινό ταξικό μας συμφέρον. Πάνω απ όλα είναι οι ζωές μας και όχι τα κέρδη τους, με αυτό το κριτήριο δρούμε. Αυτό ειδικά αποδείχθηκε περίτρανα στις απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή το κρατικό/εργοδοτικό έγκλημα στα Τέμπη, που συμμετείχαν μαζικά οι συνάδερφοι του κλάδου μας παρέα με άλλους εργαζόμενους και από άλλους κλάδους και πλημμύρισε από απεργούς η πόλη μας σε συντονισμό και με την υπόλοιπη χώρα.

Ειδικά την περίοδο της πανδημίας δώσαμε σκληρές μάχες να μην μπει ο αγώνας στον γύψο, να προστατευτεί η ζωή μας και το εισόδημά μας και όχι η κερδοφορία της εργοδοσίας, κόντρα στο κλίμα που επιδίωκαν να εφαρμοστεί η καταστολή των αγώνων γιατί ”διασπείρουν τον ιό”. Σπάσαμε στην πράξη, στο δρόμο στους χώρους δουλειάς, λογικές τύπου ”θα λογαριαστούμε μετά” όταν κρινόταν αν θα χάναμε ή όχι πληθώρα δικαιωμάτων μας για τις ανάγκες των εργοδοτών. Ιδιαίτερη σημασία έχει ο κοινός οργανωμένος αγώνας ταξικών δυνάμεων με αντίστοιχες κινητοποιήσεις στην πόλη μας, στην Αττική, Κέρκυρα και αλλού καθώς πετύχαμε να πάρουν το επίδομα οι εποχικά εργαζόμενοι. 

Δεν αφήσαμε κανέναν συνάδερφο μόνο του, με όσες δυνάμεις είχαμε  παλέψαμε και καλούμε τον κάθε συνάδερφο να κάνει δική του υπόθεση το δυνάμωμα του Συνδικάτου, το δυνάμωμα των εργαζομένων του κλάδου.

Γιατί ξέρει ο εργαζόμενος απ’ τον κλάδο:

ξενοδοχοϋπάλληλος: τί εστί εντατικοποίηση, ορθοστασία, εργοδοτική εντατική επίβλεψη

μαγείρισσα/μάγειρας: που έχει γίνει η ζωή τους.. η δουλειά τους με τόσες ώρες εργασίας και το φόρτο εργασίας φτάνει στα όρια τις αντοχές μας

διανομείς: που δουλεύουνε γνωρίζοντας καλά πόσοι συνάδερφοι μας δεν γύρισαν σπίτι τους, και γιατί έπρεπε να παραδώσουνε 4 παραγγελίες την ώρα, να προλάβουνε τον χρόνο μπας και μπαλώσουνε τρύπες

εργατοτεχνίτες/αρτοζαχαροπλάστες: που αντιλαμβάνονται πλήρως την φθορά της εργατικής τους δύναμης με τέτοια εντατικοποίηση και μηνιάτικο.. μπας και βγει ο μήνας

baristi: οι κάμερες και τα μικρόφωνα στραμμένα πάνω τους σε κάθε βάρδια, μην τυχόν σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι, με την επιδίωξη να συμβιβαστούνε με τον κατώτατο μισθό κι ας σπουδάζουνε/σπουδάσανε κάτι άλλο.

Όλοι εμείς δουλεύουμε στον κλάδο και θέλουμε μια καλύτερη ζωή. Ζωή με αξιοπρέπεια και όχι ψίχουλα. Συνθήκες ανθρώπινες για εργασία και 5μερο 7ωρο. Ούτε βήμα πίσω! Αυτά κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες και αίμα. Αρνούμαστε να γίνουμε η βάρδια της εργατικής τάξης που θα απολέσει τα δικαιώματα της. Για να τα καταφέρουμε θέλει δουλειά πολύ! Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Η οργάνωση της πάλης μας και ο μαζικός συλλογικός αγώνας σε σωστή κατεύθυνση είναι ο μόνος δρόμος για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να δρομολογήσουμε την ελπίδα.

Δεν περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες ηγεσίες του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού. Οι συγκεκριμένες ηγεσίες λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος των επιχειρηματιών, τις αντοχές της οικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ομοσπονδία υπέγραψε συμβάσεις με τους ξενοδόχους και τους εργοδότες του επισιτισμού που καταργεί το 5μερο -8ωρο, που καταδικάζει τους συναδέλφους στη δουλειά ήλιο με ήλιο. Και όλα αυτά, ενώ μας κουνάν το δάχτυλο λέγοντας ότι οι απεργίες έχουν φάει τα ψωμιά τους.

Τέτοιες λογικές είναι δηλητήριο για την συσπείρωση και μαχητικοποίηση του κλάδου. Παλεύουμε να πεταχτούν έξω απ το εργατικό κίνημα τα φιλαράκια της εργοδοσίας, αυτοί που σκάβουν το λάκκο μας. 

Ως ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ παλεύουμε για σωματείο υπερασπιστή των δικαιωμάτων μας που θα μπαίνουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

  • πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία δύο νέων επιχειρησιακών σωματείων( ΜΕΤ, EFOOD)
  • δόθηκε σκληρός αγώνας για την ανανέωση των συμβάσεων και καμία απόλυση των εργαζομένων στη Λέσχη του ΑΠΘ
  • πραγματοποιήθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις στα καταστήματα Παπασωτηρίου, Τζαμάικα, Τερκενλή
  • ο εμβληματικός και ελπιδοφόρος αγώνας του ΣΕΤΕΠΕ για την πόλη μας ενάντια στους πλειστηριασμούς για να μην χάσει κανένας( είτε είναι συνάδερφος είτε όχι) το σπίτι του απ τα κοράκια. 
  • πρωτοστατήσαμε στο κύμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία
  • μπήκαμε μπροστά για να προστατευτεί η δουλειά των διανομέων, που πλατφόρμες και καταστήματα τους βγάζουν με καταιγίδες, με χιόνια , με καύσωνα για διανομή

Ακόμα πιο δυνατοί, συλλογικά και οργανωμένα συνεχίζουμε την πάλη μας για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας ,με ικανοποιητικές ΣΣΕ, κανείς κάτω από 851
  • Επαναφορά των Βαρέων ενσήμων σε όλο τον κλάδο
  • 5μερο-7ωρο
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
  • Επίδομα ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας τους
  • Επαναφορά του εφάπαξ για τους ξενοδοχοϋπάλληλους στην 20ετία
  • ΜΑΠ, βενζίνες, συντήρηση της μοτοσυκλέτας με ευθύνη του εργοδότη, καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες
  • Προστασία της μητρότητας, κατάργηση της νυχτερινής εργασίας για τις γυναίκες
  • Καμία διακοπή ρεύματος, θέρμανσης, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Τα συμπεράσματα συνάδερφοι για την αποτελεσματικότητα των αγώνων είναι πολλά! Φάνηκε σε κάθε ξεχωριστό σταθμό της δράσης μας πως όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, μπορούν να καταφέρουν πολλά. Και μέσα από τις συνελεύσεις τους φυσικά, τις συλλογικές διαδικασίες εκείνες που αποφασίζουν για το δυνάμωμα της πάλης, για την οργάνωση της δράσης τους. Ότι πετύχαμε σαν ΣΕΤΕΠΕ μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία, είναι παρακαταθήκη για την συνέχεια. Οι συνάδερφοι που έδωσαν μάχες μέσα από το συνδικάτο τους είναι νικητές! Συνεχίζουμε γιατί έχουμε πολλά μπροστά μας να κερδίσουμε, μα κυρίως να ανεβάσουμε ένα μπόι παραπάνω τις διεκδικήσεις μας. Να μην αρκούμαστε για έναν αγώνα μονάχα οικονομικό, αμυντικό αλλά να βάζουμε σε ημερήσια διάταξη το θέμα ότι ο εργαζόμενος λαός, αυτός που παράγει τα πάντα, πρέπει να καρπωθεί και τους κόπους του!

ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ! ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

        ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΤΕΠΕ ΔΥΝΑΜΩΣΕ, ΨΗΦΙΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ!

Οι εκλογές πραγματοποιούνται: Δευτέρα 3/7 10:00-18:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ, Αριστοτέλους 32)

Τρίτη 4/7 12:00-20:00 στο ΕΚΘ

Τετάρτη 5/7 14:00-22:00 στα γραφεία του Σωματείου εργαζομένων στο Regency Casino

Πέμπτη 6/7 14:00-20:00 στο ΕΚΘ

Για τη διαδικασία των εκλογών είναι απαραίτητο να είσαι εγεγγραμένος στο ΣΕΤΕΠΕ και να έχεις ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο.

Στις εκλογές εκλέγονται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, οι αντιπρόσωποι για τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα και η ελεγκτική επιτροπή. 

Ταξική Ενότητα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: