Έξω ο Πάιατ και τα σκυλιά του ιμπεριαλισμού από την Πάτρα – Έξω οι φονιάδες από την πόλη μας!

Αποτελεί πρόκληση για την ιστορία του λαού μας η παρουσία του Πάιατ και των σκυλιών του ιμπεριαλισμού στο χώρο της “AchaiaClaus”, όπου στρατοπέδευσε τμήμα του 12ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ κατά τις μέρες μάχης το 1944 για την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς κατακτητές!

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ με αφορμή Συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Πάτρα από τις 2 έως τις 4 Ιούλη, παρουσία των πρεσβευτών ΗΠΑ και του Ισραήλ, αναφέρει:

«Από τις 2 έως τις 4 Ιούλη στην Πάτρα θα διεξαχθεί το ετήσιο Συνέδριο των διάφορων μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, που κάτω από τον τίτλο “Αναπτυξιακό”, θα συζητήσει τις προτεραιότητες που θέτει η αστική τάξη για την περιοχή μας σε ό,τι αφορά τους κλάδους της οικονομίας (και τις αντίστοιχες υποδομές) που μπορούν να αποδώσουν τα μεγαλύτερα αυξανόμενα κέρδη στην περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Με άλλα λόγια, θα μαζευτούν οι “ειδικοί” στο θέμα του ξεζουμίσματος της εργατικής τάξης και εν γένει του λαού και της περιοχής μας, για να συζητήσουν με ποιον τρόπο θα πληρώσει η εργατική – λαϊκή οικογένεια ξανά, τα σπασμένα της υπερσυσσώρευσης των κεφαλαίων τους, αξιοποιώντας το ιδεολόγημα της “εθνικής ομοψυχίας”, ενώ συγχρόνως θα προσπαθούν να λύσουν και τις διαφορές τους που πηγάζουν από τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα των επιδιώξεων κάθε ομίλου.

Ξεχωρίζουμε σε αυτή μας την παρέμβαση ιδιαίτερα τις περιπτώσεις των δύο πρεσβευτών στην Ελλάδα, των ΗΠΑ (Πάιατ) και του Ισραήλ (Αμράνι) “καλεσμένων – εισηγητών”:

Αυτούς δηλαδή που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, αυτούς που σκοτώνουν παιδιά και αμάχους δεκαετίες τώρα στην κατεχόμενη από τις ισραηλινές δυνάμεις Παλαιστίνη! Αυτούς που ο λαός μας έχει καταδικάσει στη συνείδησή του ως φονιάδες των λαών! Αυτούς που αντιμετωπίζουν τους λαούς, μαζί και το δικό μας, ως κρέας για τα κανόνια τους!

Το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα: Είναι και οι δυο τους ανεπιθύμητοι! Να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στην πόλη μας! Ο λαός μας να δυναμώσει τον αγώνα για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και η Σούδα. ΟΧΙ πυρηνικά στον Άραξο.  

Η εργατική τάξη της περιοχής μας, η νεολαία μας, οι άνθρωποι του μόχθου δεν πρόκειται να “τσιμπήσουν” από τις μεγαλοστομίες των διοργανωτών του Συνεδρίου για την ανάπτυξη από την οποία έχουμε όλοι να κερδίσουμε τάχα, και να ξεχάσουν ότι:

  • Στις ΗΠΑ, για τη διάσωση των κερδών των αμερικανικών μονοπωλίων, σήμερα υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια άνεργοι, ενώ η κρατική καταστολή, που στρέφεται απέναντι στον “εσωτερικό εχθρό” της χώρας, ευθύνεται για την αποτρόπαια, ρατσιστική δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού ανέργου Τζορτζ Φλόιντ!
  • Για τα κέρδη των αμερικανικών μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους με ομίλους άλλων κρατών, η Ανατολική Μεσόγειος, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η γειτονιά μας δηλαδή, θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί!
  • Με παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και άλλων δυνάμεων η Συρία αιμορραγεί για πάνω από 10 χρόνια τώρα, με το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, που δημιουργεί, να αξιοποιείται από την αστική τάξη της Τουρκίας αλλά και της Ελλάδας για την αναβάθμιση της θέσης τους στην περιοχή!
  • Δεν έχουν περάσει δα και αιώνες από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας με την ωμή παρέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!
  • Δεν έχουμε σβήσει από τη μνήμη το ρόλο των ΗΠΑ στην επτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας, στην τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου που ακόμα καλά κρατεί!

Αποτελεί πρόκληση για την ιστορία του λαού μας η παρουσία του Πάιατ και των σκυλιών του ιμπεριαλισμού στο χώρο της “AchaiaClaus”, όπου στρατοπέδευσε τμήμα του 12ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ κατά τις μέρες μάχης το 1944 για την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς κατακτητές!

Απαιτούμε να μην τους δοθεί ο χώρος από τους διαχειριστές της “Achaia Claus”.

Πάιατ και Αμράνι δεν πρέπει να μπορούν να σταθούν πουθενά στην πόλη μας, στη χώρα ολόκληρη! Οι μακελάρηδες των λαών για τα κέρδη των ενεργειακών και εμπορικών τους συμφερόντων δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν σε καμιά εργατική – λαϊκή συνείδηση, ούτε καν ως παρουσία στην περιοχή μας! Είναι ανεπιθύμητοι! Είναι ανεπιθύμητοι για όλους τους εργάτες, τον λαό της περιοχής μας, τη νεολαία. Είναι ανεπιθύμητοι και θα το καταλάβουν! Ο λαός μας θα βγει μπροστά όπως κάνει πάντα όταν ο “λύκος εμφανίζεται με την προβιά του προβάτου”!!! Θα πάρει τα μέτρα του ώστε να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στην πόλη μας!».

Από παλαιότερη κινητοποίηση στην Πάτρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Ιούλη στις 5 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη διοργανώνει η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ. Στο κάλεσμά της η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Στην πόλη των αγώνων, στο χώρο της “Achaia Claus”, όπου στρατοπέδευσε τμήμα του 12ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, κατά τις μέρες μάχης το 1944 για την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς κατακτητές, δεν ανεχόμαστε να βρεθούν αυτοί που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο. Αυτοί που στη συνείδηση του λαού μας, είναι οι φονιάδες των λαών!!!

Δεν είναι σε θέση ο κ. Πάιατ να μας μιλήσει για την ανάπτυξη, από την οποία “θα κερδίσουμε όλοι”, γιατί:

• Στις ΗΠΑ, για τη διάσωση των κερδών των αμερικάνικων μονοπωλίων, σήμερα υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια άνεργοι ενώ η κρατική καταστολή που στρέφεται απέναντι στον “εσωτερικό εχθρό” της χώρας, ευθύνεται για την αποτρόπαια, ρατσιστική δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού ανέργου Τζορτζ Φλόυντ!

• Για τα κέρδη των αμερικάνικων μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους με ομίλους άλλων κρατών, η Ανατολική Μεσόγειος, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η γειτονιά μας δηλαδή, θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί!

• Με παρέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και άλλων δυνάμεων, η Συρία αιμορραγεί για πάνω από 10 χρόνια τώρα, με το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα που δημιουργεί, να αξιοποιείται από την αστική τάξη της Τουρκίας αλλά και της Ελλάδας για την αναβάθμιση της θέσης τους στην περιοχή!

• Δεν έχουν περάσει δα και αιώνες από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας με την ωμή παρέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

• Δεν έχουμε σβήσει από τη μνήμη το ρόλο των ΗΠΑ στην επτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας, στην τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου που ακόμα καλά κρατεί!

Απαιτούμε να μην δοθεί ο χώρος της “Achaia Claus από την Τράπεζα Πειραιώς”.

Έξω οι φονιάδες από την πόλη μας!

Καπιταλισμός σημαίνει “I can’t breathe”».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: