Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη | Το ότι το ΚΚΕ «προστάτεψε τη ΝΔ από την έκθεση» δεν είναι επιχείρημα αλλά ανέκδοτο

«Η ΝΔ καταψήφισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική και βρήκε (η ΝΔ) βολικό άλλοθι στην πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή». Μάλιστα, συμπληρώνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έτσι το ΚΚΕ τάχα προστάτεψε τη ΝΔ από το να εκτεθεί! Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή!

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το άρον-άρον κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ επιδίδονται στο παιχνίδι της συγκάλυψης των ευθυνών και του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Προδιαγεγραμμένο είναι για όλη την κοινωνία εκτός από το ΠΑΣΟΚ που όπως λέει «δεν υπάρχουν ευθύνες της ΕΕ», τη στιγμή που η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και των συγκυβερνήσεών του με τη ΝΔ) έκαναν κομματάκια τον σιδηρόδρομο, διαχώρισαν το τρένο από τις ράγες (αφού άλλη εταιρεία είχε την ευθύνη για το δίκτυο και άλλη εταιρεία είχε την ευθύνη για τα τρένα), απέλυσαν προσωπικό και επιδείνωσαν το εργασιακό καθεστώς όσων δουλεύουν στον σιδηρόδρομο, ιδιωτικοποίησαν σε συνέχειες τον σιδηρόδρομο (την ιδιωτικοποίηση την ολοκλήρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), πληρώνοντας με χρήματα του ελληνικού λαού τους «αγοραστές»! Τέτοια καούρα να βγει λάδι η ΕΕ δεν έχει ούτε η Κομισιόν!

Και φυσικά το ΠΑΣΟΚ όπου δεν βρίσκει επιχείρημα, το ρίχνει σε αντιΚΚΕ παραλήρημα. Αυτό το μαθαίνουν… πριν το πρώτο μάθημα.

Λέει το ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ καταψήφισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική και βρήκε (η ΝΔ) βολικό άλλοθι στην πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή». Μάλιστα, συμπληρώνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έτσι το ΚΚΕ τάχα προστάτεψε τη ΝΔ από το να εκτεθεί! Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή!

Κι εξηγούμαστε:

– Το ΚΚΕ υπερψήφισε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών. Ήταν δεδομένο βέβαια ότι για να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή θα έπρεπε να στηριχθεί από ένα μέρος (αν όχι όλη) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Προφανώς και η ΝΔ δεν ήθελε, προφανώς το ΠΑΣΟΚ το ήξερε. Έτσι λέει η τυπική λογική τουλάχιστον…

– Το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν διεξοδικά οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη. Και επειδή «το έγκλημα αυτό έχει Ιστορία», η Εξεταστική Επιτροπή -τη σύσταση της οποίας καταψήφισε μόνο το ΠΑΣΟΚ!- με βάση την πρόταση του ΚΚΕ ξεκίνησε την έρευνά της από όταν ξεκίνησε η πορεία ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου, δηλαδή το 1997. Προφανώς ενοχλήθηκε το ΠΑΣΟΚ γιατί οι υπουργοί του έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης… Άσε που ένας εξ αυτών είναι τώρα υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εκλεγμένος με τη ΝΔ!

– Θυμίζουμε πως ήδη από τον Μάιο του 2023 συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών έχουν καταθέσει μήνυση κατά πολιτικών και στελεχών του ΟΣΕ, ζητώντας η έρευνα να διεξαχθεί για τη 15ετία πριν από τα Τέμπη. Άραγε και οι συγγενείς των θυμάτων διέξοδο στη ΝΔ θέλουν να δώσουν; Γιατί εκεί οδηγεί η λογική του ΠΑΣΟΚ…

– Το ότι το ΚΚΕ «προστάτεψε τη ΝΔ από την έκθεση» δεν είναι επιχείρημα, αλλά ανέκδοτο του ΠΑΣΟΚ. Χάρη και στην Εξεταστική Επιτροπή -και παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία της με ευθύνη της ΝΔ- όλη η Ελλάδα άκουσε ξανά τους συγγενείς των θυμάτων, όλη η Ελλάδα άκουσε τον τραγελαφικό πρώην υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή να χάνει τα λόγια του για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, με όλο και μεγαλύτερη σιγουριά μιλάμε για συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη.

Το ΠΑΣΟΚ απλά υπενθυμίζει σε όσους ξεχνάνε και «διδάσκει» σε όσους δεν ξέρουν τι κόμμα είναι: Λιβανιστήρι της ΕΕ, σωσίβιο της ΝΔ!

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: