“Διώξαμε τα ΜΑΤ, να κλείσουν τα HOT-SPOT” – Ο λαός της Λέσβου διώχνει τα ΜΑΤ και γιορτάζει στον δρόμο μια πρώτη νίκη

Ο ανυπότακτος λεσβιακός λαός τρεις μέρες τώρα, στην πόλη και στα χωριά, στα συλλαλητήρια και στα μπλόκα έδειξε στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους σιδερόφρακτους εισβολείς πως με τους Λέσβιους κανείς δεν πρόκειται εύκολα να καθαρίσει.

Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της γενικής απεργίας στη Λέσβο και οι νησιώτες γιορτάζουν μια πρώτη νίκη. Η δική τους αντίσταση έτρεψε σε άτακτη φυγή τις διμοιρίες των ΜΑΤ που έδρασαν σαν δυνάμεις Κατοχής, ήρθαν, είδαν και απήλθαν ταπεινωμένοι, με την ουρά στα σκέλια.

Δεν είναι όμως ώρα για εφησυχασμό, μετά από αυτήν την πρώτη νίκη. Το ΕΚ Λέσβου και ο ταξικός πόλος του ΠΑΜΕ καλούν σε εγρήγορση και ξεσηκωμό με το σύνθημα: “Διώξαμε τα ΜΑΤ, να κλείσουν τα HOT-SPOT”.

Την ίδια στιγμή η ΤΕ Λέσβου χαιρετίζει τον ξεσηκωμό του ανυπότακτου λαού της Λέσβου και την πρώτη νίκη που πέτυχε ενάντια στους σιδερόφρακτους εισβολείς που έστειλε η κυβέρνηση. Τονίζει πως με τους Λέσβιους δεν πρόκειται κανείς να καθαρίσει εύκολα και καλεί σε συνέχιση του αγώνα μέχρι την οριστική δικαίωση-τελική νίκη.

«Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ χαιρετίζει το μαζικό παλλαϊκό ξεσηκωμό των συμπολιτών μας, που σαν αποτέλεσμα είχε την πρώτη μεγάλη νίκη: Την απελευθέρωση της περιοχής Καράβα – Καβακλή από τις δυνάμεις καταστολής και την αποχώρηση των εισβολέων που η ίδια έστειλε από το νησί.

Χαιρετίζει τον ανυπότακτο, μαχητικό λεσβιακό λαό, που τρεις μέρες τώρα, στην πόλη και στα χωριά, στα συλλαλητήρια και στα μπλόκα έδειξαν πεντακάθαρα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους σιδερόφρακτους εισβολείς που έστειλε πως με τους Λέσβιους κανείς δεν πρόκειται εύκολα να καθαρίσει.

Ο Λεσβιακός λαός πέτυχε μία πρώτη μεγάλη νίκη. Ο πόλεμος, όμως, συνεχίζεται. Αποδείξαμε πως όταν αγωνιζόμαστε μαζικά και με αποφασιστικότητα μπορούμε να έχουμε επιτυχίες απέναντι και σε αδίστακτους αντίπαλους. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να ξαναστείλει ΜΑΤ στο νησί.

Τώρα είναι η ώρα, βγάζοντας συμπεράσματα από την πρώτη μεγάλη νίκη, να οργανωθούμε παντού και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να πετύχουμε τον τελικό στόχο: Κανένα νέο κέντρο, κλειστό ή ανοιχτό στο νησί, να κλείσουν και αυτά που υπάρχουν. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί.

Καλούμε το Λεσβιακό λαό, όλους τους φορείς της πόλης και της υπαίθρου να συγκροτήσουν παντού επιτροπές αγώνα και να τεθούν σε ετοιμότητα.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Η τελική νίκη θα έρθει».

Η κεντρική φωτογραφία είναι από το προφίλ του δημοσιογράφου-φωτογράφου Savvas Karmaniolas

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: