Δημήτρης Κουτσούμπας: Η πραγματική μομφή που σας πονάει είναι μέσα στους αγώνες του λαού και την καταθέτει καθημερινά μόνο το ΚΚΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν όλοι οι άλλοι πιθανόν θα τρώτε και θα πίνετε, όχι “στην υγειά της αχάριστης” ή “στην υγειά της επόμενης”, που λέει και το λαϊκό άσμα, αλλά ξεζουμίζοντας πάλι τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους(…)τις λαϊκές οικογένειες που θα συνεχίσουν να υποφέρουν και θα ζητούν το αποκούμπι τους. Το ΚΚΕ θα είναι πάλι εδώ, θα είναι εκεί, μαζί τους.

Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής και αφορά στο δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, όπως και το σύνολο των πολιτικών επιλογών της που συσσωρεύουν προβλήματα στις πλάτες του λαού, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, στη Βουλή.

Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι το ΚΚΕ δεν περίμενε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράζει τη μομφή του προς την κυβέρνηση, καθώς την καταθέτει ασταμάτητα επί 4 χρόνια, αποκαλύπτοντας και καταψηφίζοντας στη Βουλή τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και με τον καθημερινό αγώνα σε όλη τη χώρα, όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «βρώμικη» την υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, η οποία όμως έχει «πολλά πλοκάμια», που όλα, όπως σημείωσε, μαρτυρούν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Και πρόσθεσε ότι οι ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, δεν θα σταματήσει να απαιτεί εξηγήσεις, τονίζοντας ότι κανείς δεν θα αποφύγει τις ευθύνες, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν βάλει την υπογραφή τους στο θεσμικό πλαίσιο του βούρκου των παρακολουθήσεων, το οποίο δεν το ακουμπά κανείς στη συζήτηση.

Κάνετε ό,τι μπορείτε για να μείνει στο απυρόβλητο το νομοθετικό πλαίσιο, είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στηλίτευσε και τη συγκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων σε βάρος της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, για την οποία έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την προσπάθεια μηχανισμών να παρακολουθήσουν τη δράση του Κόμματος. «Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί στο μαύρο σκοτάδι η υπόθεση», είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΚΚΕ καταθέτει μομφή στην κυβέρνηση για την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, για τους μισθούς και τις συντάξεις που είναι τσακισμένοι, για την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετατρέπει τον λαό σε στόχο. Και υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, ούτε στις περιόδους που όλες οι φωνές του συστήματος έλεγαν ότι δεν είναι καιρός για διεκδικήσεις και να δείξει εμπιστοσύνη στο εχθρικό κράτος, όπως την περίοδο της πανδημίας.

Ανέδειξε επίσης τη στάση των άλλων αστικών κομμάτων που δίνουν συγχωροχάρτι στο σύστημα και στο κράτος του, αξιοποιώντας τα σκάνδαλα μόνο για τους εκλογικούς και αποπροσανατολιστικούς καυγάδες, για να κρύβεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο, το παγόβουνο της εκμετάλλευσης. Επίσης, στάθηκε στη συμφωνία και ταύτιση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα στρατηγικά ζητήματα και απευθυνόμενος στον λαό και τους εργαζόμενους τους κάλεσε να απορρίψουν το δίλημμα να διαλέξουν ανάμεσα στην αδικία με κυνισμό ή στην αδικία με πόνο ψυχής, αλλά να πάρουν την απόφαση να ξεμπερδέψουν οριστικά με την αδικία, παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια τους.

Κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι η πραγματική μομφή είναι μέσα στους αγώνες του λαού μας και την καταθέτει καθημερινά με συνέπεια μόνο το ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η μομφή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής. Αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, όπως και το σύνολο των πολιτικών επιλογών της που συσσωρεύουν προβλήματα στις πλάτες του λαού.

Βέβαια, αυτή τη μομφή το ΚΚΕ δεν περίμενε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να την εκφράσει. Και αυτό επιβεβαιώθηκε και από όλη αυτή τη συζήτηση αυτές τις τρεις μέρες. Ακούσαμε πολλά λόγια, επί της ουσίας τίποτε. Όπως λένε και οι Πόντιοι, στην ποντιακή διάλεκτο, “στόματα πασσέα, φαϊα αχαράτσωτα”, παχιά λόγια αλλά το φαΐ παραμένει άνοστο…

Τη μομφή του, αντίθετα, το ΚΚΕ την εκφράζει ασταμάτητα εδώ και τέσσερα χρόνια. Και μέσα στη Βουλή, αποκαλύπτοντας, καταψηφίζοντας τα αντιλαϊκά νομοσχέδια της ΝΔ -τα μισά από τα οποία έχουν περάσει με τη συναίνεση και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για να μην ξεχνιόμαστε- την εκφράζει, κυρίως, μέσα από τον καθημερινό αγώνα, σε όλη τη χώρα, παντού όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μομφή, λοιπόν, στην κυβέρνηση της ΝΔ για αυτή τη βρώμικη υπόθεση των παρακολουθήσεων και υποκλοπών με τα πολλά πλοκάμια, που όλα όμως μαρτυρούν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησής σας και προσωπικά του πρωθυπουργού. Και αυτές οι ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές, από απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια.

Οφείλετε, εσείς της ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, να δώσετε εξηγήσεις για μία προς μία τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων και να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Μήπως νομίζετε ότι επειδή στην αρχή ζητήσατε μια συγγνώμη, επειδή κάνατε και μια Εξεταστική-παρωδία για να βγάλατε την υποχρέωση, ότι ξεμπερδέψατε;

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις. Σε ό,τι μας αφορά δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα τις δώσετε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να τις απαιτούμε.

Κανείς δεν πρόκειται να αποφύγει την απόδοση ευθυνών. Ούτε εσείς της κυβέρνησης, που συμπεριφέρεστε λες και δεν τρέχει απολύτως τίποτα σε αυτήν εδώ τη χώρα, ούτε εσείς από την άλλη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που έχετε βάλει την υπογραφή σας σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του “βούρκου”, των παρακολουθήσεων, της συγκάλυψης.

Αλλά αυτόν τον βούρκο δεν το ακουμπάει κανείς σας!

Όχι για να μη λερωθείτε, αυτό άλλωστε έγινε όταν τον διαμορφώσατε.

Καυγάδες, αντιπαραθέσεις, βαριές κουβέντες, χαρακτηρισμοί, περίσσεψαν εδώ μέσα. Αλλά οι νόμοι, οι Οδηγίες, οι Κανονισμοί της ΕΕ που επιτρέπουν τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, σύμφωνα με το δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”, παραμένουν κάτω από το χαλί.

Τσιμουδιά για όλα αυτά από όλους σας.

Μιλάμε για το νόμο συγκεκριμένα του 1994, σύμφωνα με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται “νόμιμες”. Αυτόν τον νόμο έχετε όλοι σας εμπλουτίσει με βάση και το ανάλογο αντιδραστικό ευρωπαϊκό νομοθετικό “οπλοστάσιο”!

Και φυσικά αυτή τη νομοθεσία την έκανε ακόμα πιο αντιδραστική με τη σειρά της η ΝΔ, με τον νέο νόμο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις. Θωρακίζοντας έτσι και το αστικό κράτος για την “επόμενη μέρα”, για την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι…

Μιλάμε για τη γνωστή τακτική, η άρση απορρήτου να γίνεται χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολόγηση “για λόγους εθνικής ασφάλειας”! Μόνο με μια απλή εισαγγελική διάταξη στην ΑΔΑΕ και η οποία δεν χρειάζεται καν να αναφέρει το όνομα του στόχου, παρά μόνο τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης! Βέβαια, είναι περιττό να πούμε το πόσες ερμηνείες προβλέπει ο νόμος σε ό,τι ονομάζετε “απειλές για την εθνική ασφάλεια”!…

Πατάει πάνω στη συνταγματική “κάλυψη” μιας τέτοιας σκόπιμα γενικής έννοιας, που στην ουσία οι διάφορες ερμηνείες της περιλαμβάνουν κάθε κίνδυνο ή απειλή κλονισμού της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου και του κράτους της.

Στην πραγματικότητα, δίνοντας το ελεύθερο στο κράτος και στις μυστικές υπηρεσίες του να στοχοποιούν τον καθένα ως ύποπτο, με συνοπτικές διαδικασίες, επικαλούμενη λόγους “εθνικής ασφάλειας”!

Μιλάμε για τον νόμο που όλοι μαζί, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜέΡΑ25, ψηφίσατε πριν δυο χρόνια, για τα προσωπικά δεδομένα, ενσωματώνοντας στην ελληνική νομοθεσία την αστυνομική Οδηγία της ΕΕ, με την οποία καθιερώνεται το “νόμιμο”, γενικευμένο και συστηματικό “φακέλωμα” όλων.

Μιλάμε για τη νομοθεσία που επιτρέπει στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να διατηρούν αρχείο συνομιλιών και μηνυμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μιλάμε για τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τους νόμους στα κράτη-μέλη της ΕΕ, οι οποίοι επιτρέπουν σε ιδιωτικές εταιρείες, με υπερσύγχρονο λογισμικό παρακολούθησης, να συνεργάζονται με το κράτος και είτε να το πωλούν, είτε να το διαθέτουν επί πληρωμή στις υπηρεσίες τους, όπως το περιβόητο “Predator”…

Όλα αυτά το ΚΚΕ δεν περίμενε να σκάσει η υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να τα καταγγείλει, να τα αποκαλύψει.

Εσείς, όμως, λες και υπάρχει μεταξύ σας ένα είδος συμφωνίας μυστικής, κάνετε ό,τι μπορείτε για να μείνει στο απυρόβλητο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που είτε καθοδηγεί, είτε συγκαλύπτει κραυγαλέες υποθέσεις, όπως αυτή των παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, και των πρόσφατων στοιχείων βέβαια που προκύπτουν από την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ.

Και για να έρθουμε στην υπόθεση των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ…

Ξέρετε καλά πως, πέρα από τα στοιχεία που εμείς δώσαμε από την πρώτη στιγμή στη δημοσιότητα, έχουν προκύψει και νέα στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν την προσπάθεια μηχανισμών, με την αξιοποίηση τεχνολογικών μέσων, να παρακολουθήσουν τη δράση του ΚΚΕ.

Τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε με το θέμα αυτό, είναι αποκαλυπτικά.

Βέβαια, οφείλουμε να σας αναγνωρίσουμε πως τόσο εσείς της κυβέρνησης όσο κι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά στο “μαύρο σκοτάδι” η υπόθεση του ΚΚΕ.

Όμως τα γεγονότα είναι πεισματάρικα.

Στη συγκεκριμένη Επιτροπή καταθέσαμε ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Κόμμα μας είναι υπό παρακολούθηση από το 2016, ενώ θέσαμε στους εισαγγελείς, στα μέλη των ομάδων της ΑΔΑΕ και της Κρατικής Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ζητήσαμε εξηγήσεις για παραλείψεις και μεγάλες καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης, για την προσπάθεια η υπόθεση αυτή να αρχειοθετηθεί με συνοπτικές διαδικασίες και άλλα πολλά, χωρίς ωστόσο να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Είναι, όμως, χαρακτηριστικές ορισμένες τοποθετήσεις, όπως αυτή του Γιώργου Νούλη, εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος ανέφερε για το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ το εξής συγκεκριμένο: “Φυτεύτηκε κάτι με κάποιο τρόπο, κατέστη τεχνικά εφικτό στο ξεκίνημα τουλάχιστον, αλλά αυτό επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοι που το χειρίστηκαν στην πορεία ότι (…) κάποιος ακούει. Συζητάμε για παγίδευση”.

Αντίστοιχα και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης είπε περίπου το ίδιο: “Φαίνεται κάποιοι, κακόβουλα, να έχουν παρακολουθήσει τις τηλεφωνικές συνδέσεις του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα”. Ενώ, πιο αποκαλυπτικό είναι επίσης το παρακάτω που είπε: “Είναι μονόδρομος τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη δικογραφία. Λόγω της από 1/07/2019 τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα, το αδίκημα πλέον έχει καταστεί πλημμέλημα και έχει παραγραφεί”.

Είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι πλέον ότι κάπου εδώ πρέπει να αναζητηθεί και ο λόγος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Και δεν μπερδεύει κανέναν ότι η ΝΔ εμφανίζεται αυτές τις 2 μέρες τώρα ότι την έχει πιάσει ξαφνικά ο πόνος για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ. Απλά, βρήκατε εσείς την ευκαιρία να στριμώξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει λερωμένη έτσι κι αλλιώς τη φωλιά του.

Φαντάζομαι δεν έχετε έλλειψη προσοχής και μπορείτε να συγκρατήσετε ημερομηνίες: Η υπόθεση του ΚΚΕ όντως τρέχει από το 2016, όμως υπήρξε κρούσμα και το 2020 και το τελευταίο κρούσμα τον Απρίλη του 2022, δηλαδή επί των ημερών σας, κύριοι της ΝΔ.

Επί των ημερών σας, σαν συνέχεια που είστε βέβαια της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίσατε το θάψιμο της αλήθειας. Εξάλλου εσείς, που τώρα τάχα κόπτεστε για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις δύο μέρες στην υπόθεση του ΚΚΕ, διατηρήσατε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, διατηρήσατε δηλαδή την παραβίαση του απορρήτου ως πλημμέλημα.

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει, αγαπητοί κύριοι και κυρίες και των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος…

Αφήστε, λοιπόν, κατά μέρος τα παιχνιδάκια.

Όλοι μαζί, υπερασπίζεστε την “κανονικότητα” των παρακολουθήσεων και προσπαθείτε τελικά να βγάλετε λάδι το κράτος, την ΕΥΠ.

Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ “τα ρίχνει” όλα στη ΝΔ και πιο συγκεκριμένα προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη. Μην και βγει το συμπέρασμα πως το αίσχος των παρακολουθήσεων δεν έχει μόνο τη σφραγίδα της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των κυβερνήσεων.

Ό,τι και να πείτε, όμως, ό,τι και να κάνετε, αυτό το αίσχος έχει τη σφραγίδα και του Συντάγματος και του άρθρου 19, έχει τη σφραγίδα της “δημοκρατικής” ΕΕ, στην οποία όλοι πίνετε νερό.

Μομφή, λοιπόν, στην κυβέρνηση της ΝΔ για το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων που προσπαθεί όπως – όπως να το κουκουλώσει.

Μομφή, όμως, στην κυβέρνηση της ΝΔ και για όλα τα υπόλοιπα. Για την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα και δεν αντιμετωπίζεται ούτε με pass, ούτε με καλάθια, ούτε με κουπόνια.

Μομφή και για τους μισθούς και για τις συντάξεις που παραμένουν στον πάτο και κει θα μείνουν, παρά τα προεκλογικά ψίχουλα που υπόσχεστε.

Μομφή και για την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετατρέπει τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων.

Δεν έχουν τελειωμό οι λόγοι για τους οποίους το ΚΚΕ καταθέτει μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Άλλωστε, όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο να μέμφεται, να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή της πολιτική, τα νομοθετήματα και τις εχθρικές για τον λαό μας και τη νεολαία επιλογές της.

Δεν σταματήσαμε ούτε τις περιόδους που όλες οι φωνές του συστήματος ενωμένες έλεγαν ότι “δεν είναι τώρα η ώρα για αγώνες και διεκδικήσεις” και καλούσαν τον λαό να κάνει υπομονή, να δείξει εμπιστοσύνη στο εχθρικό για τα συμφέροντά του κράτος, μέχρι να περάσουν δήθεν τα δύσκολα, τα οποία όμως δεν περνάνε ποτέ, αντίθετα συσσωρεύονται…

Ισχύει άραγε το ίδιο και για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης; Μήπως κάνουν και αυτοί τη μομφή που κάνει το ΚΚΕ; Όχι βέβαια…

Και για να ‘χουμε το καλό ερώτημα: Γιατί, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για την εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας, που οδήγησε να χαθούν άδικα τόσες ζωές και συνεχίζουν να χάνονται προκειμένου να μη θίξει τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα Υγείας που θησαυρίζει;

Μα τι μομφή να καταθέσετε; Εσείς τότε λέγατε “θα λογαριαστούμε μετά” και εκλιπαρούσατε μάλιστα για υπουργούς Υγείας κοινής αποδοχής, για μίνι συγκυβέρνηση, δηλαδή.

Γιατί δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στο μακελειό του πολέμου που μαίνεται ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας;

Τι μομφή να καταθέσετε; Αφού εσείς έχετε βάλει πλάτη και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση για να μετατραπεί η χώρα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψηφίσατε στο Ευρωκοινοβούλιο το ψήφισμα που καλούσε τα κράτη-μέλη να αυξήσουν τη ροή των εξοπλισμών προς το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι, που θρέφει στους κόλπους του ναζί εγκληματίες. Όλοι μαζί συμφωνείτε με τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, τις οποίες πληρώνει ο λαός μας. Μαζί χειροκροτούσατε τους ναζί του Τάγματος Αζόφ που έβγαζαν λόγους στον “ναό της δημοκρατίας”, όπως βαρεθήκαμε τόσες μέρες να σας ακούμε να τον λέτε.

Εντάξει, για να μην σας αδικούμε, οι βουλευτές της ΝΔ τους χειροκροτούσαν όρθιοι, ενώ εσείς καθιστοί και κάτω από τα έδρανα. Έχετε όντως μεγάλες διαφορές…

Εμείς είμαστε περήφανοι γιατί μόνο αυτά εδώ τα έδρανα, τα έδρανα του ΚΚΕ, ήταν άδεια εκείνη τη μέρα.

Γιατί δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για τους υπέρογκους εξοπλισμούς που κοστίζουν στον λαό μας αμέτρητα δισεκατομμύρια;

Θυμίζω ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει μέχρι και τις ΗΠΑ στις στρατιωτικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ και -το χειρότερο- αυτές δεν γίνονται με κριτήριο την άμυνα της χώρας, αλλά τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Μάλιστα, πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μην παρατηρήσει ότι οι ιδιότητες αρκετών εκ των παρακολουθούμενων έχουν άμεση σχέση με τις συγκεκριμένες δαπάνες εξοπλισμών, οι οποίες, όπως είναι κατανοητό, συνοδεύονται και από την αντίστοιχη “φαγωμάρα” για το πού ακριβώς θα καταλήξουν.

Αυτό για να μην μας κουνάτε εδώ μέσα ορισμένοι το δάχτυλο περί “πατριωτισμού” και δήθεν “εθνικού καθήκοντος” που επιτελείτε και έχετε και την απαίτηση να συναινέσουμε…

Αλλά τι μομφή να καταθέσετε στη ΝΔ, κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έχετε υπερψηφίσει τις περισσότερες από αυτές τις δαπάνες, ενώ και όσες δεν υπερψηφίσατε, το κάνατε με βάση μόνο τη γνωστή και επικίνδυνη για τον λαό λογική των “περισσότερων ανταλλαγμάτων” από τους φονιάδες…

Γιατί δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για τον νόμο-έκτρωμα για τα Εργασιακά που έχει πάρει και το όνομα του έτερου παρακολουθούμενου, του κ. Χατζηδάκη;

Έναν νόμο, που εκτός από την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου, περιείχε έναν ορυμαγδό ρυθμίσεων, μεταξύ άλλων:

–  Για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και των συνδικαλιστών.

– Τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που παραβιάζουν κάθε μυστικότητα και αδιάβλητο της ψήφου.

– Την ψηφιακή κάρτα εργασίας, που μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί μέχρι και για την παρακολούθηση του για το πόση ώρα, για παράδειγμα, περνά στην τουαλέτα ο εργαζόμενος και πάει λέγοντας…

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι περιείχε πολύ φακέλωμα και παρακολούθηση ο συγκεκριμένος νόμος. Αυτό δεν πήγε και πολύ καλά, κύριε Χατζηδάκη…

Έτσι δεν είναι; Κάτι δεν υπολογίσατε καλά φαίνεται…

Αλλά τι πρόταση μομφής να καταθέσετε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εσείς υπερψηφίσατε τις μισές από αυτές τις ρυθμίσεις εδώ μέσα και μάλιστα βάζετε πλάτη με τις δυνάμεις σας στο συνδικαλιστικό κίνημα για να εφαρμοστούν, όπως κάνατε πρόσφατα με τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών!

Και σε αυτή την περίπτωση, μομφή κατέθεσε μόνο το ΚΚΕ, που αποκάλυψε και καταψήφισε το σύνολο αυτού του άθλιου νόμου. Μομφή κατέθεσε και το ταξικό – εργατικό κίνημα που τον κάνει αυτόν τον νόμο κουρελόχαρτο κάθε μέρα, στην πράξη.

Θα πει κανείς, τι άλλη πρόταση μομφής να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αφού, εδώ, κι αυτή που κατέθεσε σήμερα, μας είπε ότι στόχο έχει να επαναφέρει τη ΝΔ στον ίσιο δρόμο από τον οποίο δήθεν έχει λοξοδρομήσει…

Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις μέρες πάνω σ΄αυτό;

Για τη “μετάλλαξη της ψυχής της ΝΔ”, για τις “αξίες του αστικού κόσμου που δήθεν απεμπολεί”, που είπατε εσείς κύριε Τσακαλώτο, για την “φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία”…

Φυσικά και δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να ψάξει για την χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ…

Προς το παρόν ψάχνει εναγωνίως για τη χαμένη τιμή της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, μαζί με τη χαμένη τιμή της νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας!

Λες και ό,τι έκανε η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, τόσο στο ζήτημα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, όσο και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, είναι μια κάποια “παραφωνία”, είναι μια «παρέκκλιση» από τον υπόλοιπο ιστορικό βίο αυτής της παράταξης.

Όχι, κυρίες και κύριοι. Είναι η φυσική τους συνέχεια.

Και, όσο πιο αντιδραστικό γίνεται αυτό το κράτος, τόσο πιο αντιδραστικά και συντηρητικά θα γίνονται και τα κόμματα που το υπηρετούν. Και αυτό αφορά όλους σας: Και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα.

Φτάσατε στο σημείο κάποιοι εδώ μέσα να λέτε ότι το πρόβλημα των παρακολουθήσεων είναι μόνο στην Ουγγαρία του Όρμπαν, στην Αμερική του Τραμπ και στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, λες και αλλού υπάρχει ένας κόσμος που είναι ηθικά κι αγγελικά πλασμένος, που δεν γίνονται παρακολουθήσεις, που οι μυστικές υπηρεσίες λειτουργούν δήθεν δημοκρατικά και με διαφάνεια, χωρίς να παρακολουθούν τις ζωές των άλλων…

Κι επειδή πολλά ακούστηκαν περί “ελληνικής πρωτοτυπίας”, σας υπενθυμίζουμε αυτά που ήδη ξέρετε αλλά κάνετε τους ανήξερους. Η ίδια η PEGA στην έκθεσή της σημειώνει ότι όχι μόνο η Ελλάδα και η Ουγγαρία, αλλά συνολικά 14 χώρες της ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους εμπλέκονται στην αξιοποίηση του παράνομου λογισμικού. Μεταξύ άλλων η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία…

Μάλιστα, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Ισπανίας -ξέρετε αυτό το πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ- αναγνώρισε ότι στόχευσε 18 άτομα που συνδέονται με τις εξελίξεις στην Καταλονία, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολιτικοί, ακτιβιστές, δικηγόροι, λέγοντας ότι της δόθηκε η “νόμιμη” εξουσία να το κάνει.

Στις δε ΗΠΑ, εκτός του κατά Τσίπρα “διαβολικά καλού” Τραμπ, που συγκέντρωνε σπίτι του φακέλους με απόρρητες πληροφορίες, αντίστοιχες κούτες βρέθηκαν τώρα και στα σπίτια του Μπάιντεν.

Συγχωροχάρτι, λοιπόν, στη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Συγχωροχάρτι στο σημερινό σάπιο σύστημα και το κράτος του…

Συγχωροχάρτι στο διαφθορείο της ΕΕ…

Όπως κάνατε με αυτό το ανεκδιήγητο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που ψηφίσατε όλοι μαζί και το οποίο λέει ότι τα διάφορα λόμπι είναι “συστατικό της ευρωπαϊκής μας δημοκρατίας”!

Εκτός και αν υπάρχουν και άλλα σενάρια για να εξηγηθεί αυτή η στάση σας όλες αυτές τις μέρες, όλο αυτό το διάστημα, εκτός κι αν υπάρχουν κι άλλα σχέδια και άλλες διεργασίες για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με τμήματα της ΝΔ ή και με την ίδια τη ΝΔ, χωρίς τον Μητσοτάκη.

Άλλωστε, δεν είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, ούτε είναι κάτι που δεν το λένε τα στελέχη σας δεξιά κι αριστερά. Αλλά αυτοί είστε.

Άλλωστε, η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι όταν στην επιφάνεια βγαίνουν με οξύτητα τέτοια ή άλλα σκάνδαλα, αυτά αποτελούν κυρίως έκφραση ανταγωνιστικών οικονομικών συμφερόντων που συγκρούονται, εκφράζονται με όξυνση των αντιθέσεων, με πιθανή επιχείρηση αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, αναδιάρθρωσης του πολιτικού συστήματος, προκειμένου να εξασφαλίσει “από τα πάνω” τη σταθερότητά του, να μην απειληθεί από τις κρίσεις που το ταλανίζουν, αλλά κυρίως από μια μεγάλη όξυνση της λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής.

Κυρίες και κύριοι,

Τα σκάνδαλα -όσα βγαίνουν στη φόρα- σας ενδιαφέρουν μέχρι του σημείου εκείνου που υπηρετούν τις εκλογικές σας σκοπιμότητες, τους υποκριτικούς και αποπροσανατολιστικούς καυγάδες σας, μόνο και μόνο για να κρύβονται οι στρατηγικές σας συγκλίσεις. Και κυρίως για να μένει στο απυρόβλητο η νόμιμη και θεσμοθετημένη ληστεία σε βάρος του λαού, που είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, το σκάνδαλο των σκανδάλων.

Να φαίνεται η κορυφή των σκανδάλων και να κρύβεται το παγόβουνο της εκμετάλλευσης, των ανταγωνισμών, της “κανονικότητας” αυτού του συστήματος που γεννά κι όλα τα υπόλοιπα.

Και συνεχίζω: Τσακώνεστε κι εσείς τώρα και παλιότερα η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ για την “ανεξαρτησία” της δικαιοσύνης και των δήθεν ανεξάρτητων αρχών.

Να σας θυμίσουμε ότι πριν 4 χρόνια, όταν ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, το ΚΚΕ, εκτός όλων των άλλων προτάσεων που κατέθεσε, κατέθεσε και το εξής πολύ απλό: Να μη διορίζεται η ηγεσία των Ανώτατων Δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση. Για να μην έχουμε σήμερα Ντογιάκους, χθες άλλους Ντογιάκους, αύριο κάποιους άλλους Ντογιάκους, το όνομα απλώς επειδή είναι στην επικαιρότητα, όχι για κάποιον άλλο λόγο.

Δεν ήταν ούτε κάποια επαναστατική πρόταση, ούτε φυσικά μπορούσε να αλλάξει άρδην τον χαρακτήρα της σημερινής δικαιοσύνης που απ’ τη στιγμή που καλείται να εφαρμόσει αντιλαϊκούς νόμους, θα πάρει και αντιλαϊκές αποφάσεις. Δεν ήταν μία πρόταση του ΚΚΕ, ήταν και πρόταση των ίδιων των μελών των δικαστικών ενώσεων. Τι κάνατε από κοινού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ;

Την απορρίψατε, γιατί πολύ απλά θέλετε να κάνετε τα παιχνίδια σας και να στήνετε και τους αποπροσανατολιστικούς καυγάδες σας. Και τι άλλο κάνατε σε σχέση με τις λεγόμενες ανεξάρτητες αρχές;

Μειώσατε το όριο της πλειοψηφίας απ’ τα 4/5 στα 3/5 και κάνατε πιο εύκολο για την εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία να τοποθετεί τους δικούς της ανθρώπους. Κι έχετε το θράσος να μιλάτε μετά για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και ανεξάρτητες αρχές!

Πολλοί, βέβαια, από όσους έχουν τις αντοχές να μας παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις τους σήμερα, αναρωτιούνται: “Μα είναι ίδιοι, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ;”.

Προφανώς και δεν είναι ίδιοι τους απαντάμε. Άλλωστε, το ίδιο το σύστημα δεν θέλει και δεν έχει ανάγκη από κόμματα – φωτοτυπία, από κόμματα – καρμπόν. Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να παιχτεί το αστικό πολιτικό παιχνίδι και να εγκλωβίζεται η δυσαρέσκεια πότε στον έναν και πότε στον άλλο διαχειριστή του.

Όμως, πρέπει να είναι καθαρό σε όλους και όλες ότι είναι κόμματα που στα βασικά, στα στρατηγικά όπως λέμε ζητήματα, στα μεγάλα δηλαδή, αυτά που καθορίζουν τελικά τη ζωή του λαού μας, έχουν συμφωνία, πλήρη ταύτιση.

Άλλωστε, η ίδια η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το διευκρίνισε, είπε ακριβώς: “Εδώ δεν μιλάμε να συγκρίνουμε δύο κόμματα, γιατί δεν έχουμε καμία σοβαρή διαφορά μεταξύ μας, κυρίως σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, όπως τα θέματα δημοκρατίας”, είπε με στόμφο η εν λόγω κυρία, τι άλλο, αλήθεια, να προσθέσουμε εμείς; Τάλε κουάλε!

Είναι κόμματα που αυτά που τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά από αυτά που τους χωρίζουν, όσο κι αν προσπαθούν να υπερπροβάλλουν και να διογκώνουν κάθε φορά, βέβαια, αυτά που τους χωρίζουν.

Και αυτό δεν είναι μια εκτίμηση του ΚΚΕ που μένει να επαληθευθεί.

Είναι το καταστάλαγμα μιας πορείας πολλών χρόνων, ιδιαίτερα των τελευταίων δέκα ετών, αλλά και μιας πείρας που υπάρχει πλέον στον λαό μας, ακριβώς γιατί αυτήν τη δεκαετία που πέρασε τα ζήσαμε σχεδόν όλα.

Ζήσαμε την εναλλαγή οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ζήσαμε την εναλλαγή εκβιασμών και ψεύτικων υποσχέσεων και ελπίδων.

Ζήσαμε την εναλλαγή κυβερνήσεων, μονοκομματικών και συνεργασίας.

Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ με τον ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Μια άτυπη συγκυβέρνηση το καλοκαίρι του 2015, όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να αναπληρώσουν την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο.

Και το αποτέλεσμα ήταν ότι η κάθε επόμενη κυβέρνηση ήταν χειρότερη από την προηγούμενη. Και αυτό δεν είναι θέμα κάποιου ύφους και κάποιων προθέσεων. Προκύπτει από το αντικειμενικό γεγονός ότι κάθε καινούρια κυβέρνηση είναι κομμάτι μιας αντιλαϊκής σκυταλοδρομίας, πατάει στο αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και χτίζει πάνω σε αυτό.

Πάρτε για παράδειγμα το ζήτημα των συντάξεων. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα καταργήσει τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που πετσόκοψαν τις συντάξεις. Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά έφερε και το νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Η δε ΝΔ, που έλεγε κι αυτή με τη σειρά της ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, όχι μόνο τον υιοθέτησε, αλλά και προσέθεσε νέους ορόφους στο αντιασφαλιστικό οικοδόμημα. Κι έρχονται τώρα και οι δύο, σαν τους δολοφόνους που γυρνάνε στον τόπο του εγκλήματος, να ψηφοθηρήσουν παραμονές εκλογών πάνω στα αποκαΐδια αυτής της πολιτικής.

Άκουσα προχθές σε μια εκπομπή την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι κάναμε αδικίες, αλλά τις κάναμε με πόνο ψυχής επειδή πιεστήκαμε. Δεν ξέρω βέβαια τι πόνο ψυχής είχε ο κύριος Κατρούγκαλος όταν έκοβε τις συντάξεις, ίσα – ίσα περήφανος δήλωνε τότε, αλλά αυτά βρείτε τα μεταξύ σας, ας συνεννοηθείτε.

Άλλωστε, άδικους νόμους ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και από τη θέση της αντιπολίτευσης: Από τους εξοπλισμούς και το μισό νόμο Χατζηδάκη της ΝΔ, μέχρι το Ελληνικό και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και άλλα.

Όμως το κρίσιμο είναι άλλο: Σήμερα, εν έτει 2023, μετά από όλα όσα ζήσαμε, το δίλημμα για τον λαό αλήθεια μπορεί να είναι να επιλέξει ανάμεσα στην αδικία που γίνεται με κυνισμό και στην αδικία που γίνεται με πόνο ψυχής; Ή να ξεμπερδεύει επιτέλους οριστικά και αμετάκλητα με αυτήν την αδικία;

Αλήθεια, μπορεί το δίλημμα να είναι να επιλέξει ανάμεσα στο αντιλαϊκό “know how” του κυρίου Μητσοτάκη και στο “how to” της εξαπάτησης του κυρίου Τσίπρα; Ή να πάρει την υπόθεση στα χέρια του;

Κύριοι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των άλλων κομμάτων,

Οι διαφορές που έχουμε εμείς και εσείς δεν είναι μόνο πολιτικές, ιδεολογικές. Είναι και αξιακές. Είναι μια μεγάλη διαφορά μας, για παράδειγμα, ο τρόπος που απευθύνεστε εσείς και εμείς στη νεολαία, ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε. Εσείς τους αντιμετωπίζετε σαν θεατές, ανήμπορους να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, τι πρέπει να γίνει, πολύ περισσότερο να παρέμβουν στις εξελίξεις.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι νέοι άνθρωποι, σύμφωνα με τη λογική σας και με όσα είπατε εδώ μέσα, είναι να πηγαίνουν μια φορά στα τέσσερα χρόνια να επιλέγουν τον έναν ή τον άλλο διαχειριστή αυτής της σαπίλας που όλοι υπερασπίζεστε, άλλοι πιο ένθερμα και άλλοι δήθεν με βαριά καρδιά αφού “δεν υπάρχει εναλλακτική”…

Σαν κουκιά βλέπετε τελικά τους νέους ανθρώπους και τους πλασάρεστε κάτι σαν εργολάβοι λύσεων για τα προβλήματά τους!

Αυτό κάνει ο κύριος Μητσοτάκης, που τους ζητάει άλλη μια τετραετία για να φέρει τις περιβόητες “πολλές και καλές δουλειές” που δεν πρόλαβε να φέρει ως τώρα, αυτό κάνει και ο κύριος Τσίπρας, όπως στο γνωστό αποτυχημένο σποτάκι του που λέει ότι με μια ψήφο την Κυριακή των εκλογών η νεολαία “θα πάρει τη ζωή της στα χέρια της”!

Ήμαρτον!

Αλήθεια, κύριε Τσίπρα; Αυτό σημαίνει να πάρει η νεολαία τη ζωή της στα χέρια της; Και τις υπόλοιπες 1.460 μέρες που έχει η τετραετία τι της προτείνετε να κάνει; Να σας παρακολουθεί από τον καναπέ να ψηφίζετε νόμους σαν τους μνημονιακούς που φέρνατε ως κυβέρνηση;

Πού πήγαν αλήθεια οι μεγαλοστομίες για “συμμετοχική και άμεση δημοκρατία” που μας τσαμπουνάγατε κάποτε;

Δυστυχώς για εσάς, αυτή η νεολαία που την αντιμετωπίζετε περίπου ως ανίκανη για το οτιδήποτε παραπάνω, είναι που πάλεψε και αυτά τα τέσσερα χρόνια για μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία, για να μην μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία στα Πανεπιστήμια, για τόσα άλλα. Πολλοί νέοι εργαζόμενοι απήργησαν, βρέθηκαν στον δρόμο μαζί με τους μεγαλύτερους, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στη δουλειά.

Και όλα αυτά, ταυτόχρονα με τον μεγάλο αγώνα που κάνει ο κάθε νέος και η κάθε νέα για να μορφωθεί, για να δουλέψει με αξιοπρέπεια στο αντικείμενό του, να αθληθεί, να έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό μας, κόντρα σε τόσα και τόσα εμπόδια που βάζει το σύστημα.

Βλέπετε, λοιπόν, που μπορεί να κάνει πολλά αυτή η νεολαία;

Εμείς, με ειλικρίνεια την κοιτάζουμε στα μάτια, της λέμε ότι σωτήρες “από τα πάνω” για τα προβλήματά της δεν υπάρχουν. Να γυρίσει την πλάτη σε όσους της λένε ότι είναι δύσκολο να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.

Εμείς της λέμε ότι μπορεί να το κάνει μόνο με τους αγώνες της, με τη συλλογική δράση και ενέργεια, χέρι – χέρι, πλάι – πλάι, μαζί με πολλούς άλλους και με ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό.

Αυτό ακριβώς λέμε καθαρά και σε όλους όσοι δεν εμπιστεύονται τα συστημικά κόμματα, τα κόμματα που κυβέρνησαν, τα κόμματα που συμφωνούν με αυτό το σύστημα βαρβαρότητας και σε ένα μεγάλο ποσοστό, όταν τους ρωτάνε ποιος είναι πιο κατάλληλος για την επόμενη κυβέρνηση, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντούν “κανένας”!

Απαντούν “κανένας”, γιατί κατανοούν ότι μέσα στα όρια αυτής της πολιτικής, αυτού του συστήματος, δεν μπορεί να υπάρξει οριστική και πραγματική λύση στα οξυμένα προβλήματά τους.

Απαντούν “κανένας”, γιατί γνωρίζουν πως και οι δύο σας μοιράζεστε τις ίδιες δεσμεύσεις που, με πιθανές βέβαια παραλλαγές, θα υλοποιήσετε την επόμενη μέρα.

Είναι οι δεσμεύσεις σας απέναντι στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, είναι οι δεσμεύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, αλλά και σε ξένους ανταγωνιστές τους, είναι οι δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ…

Απαντούν “κανένας” και καλά κάνουν. Όμως το κρίσιμο σήμερα είναι αυτό που λένε όλο και περισσότεροι:

Ότι “κανένας από τους δύο” δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα του λαού. Ότι η πάλη μας πρέπει να μετατραπεί στην πράξη σε αυτό που λέει το σύνθημα, ότι “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής και της σύγκρουσης”.

Σε αυτήν την υπόθεση πρωτοστατεί το ΚΚΕ και για αυτήν την προοπτική διαθέτει όλες του τις δυνάμεις του και στους δρόμους του αγώνα και μέσα στη Βουλή, παντού.

Μομφή, λοιπόν, στην κυβέρνηση της ΝΔ, όμως η πραγματική μομφή, αυτή που σας πονάει πιο πολύ -και το ξέρουμε- είναι μέσα στους αγώνες του λαού μας. Κι αυτή τη μομφή την καταθέτει καθημερινά, με συνέπεια, μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Και θα συνεχίσει να το κάνει και μετά τις επόμενες εκλογές.

Όταν όλοι οι άλλοι πιθανόν θα τρώτε και θα πίνετε, όχι “στην υγειά της αχάριστης” ή “στην υγειά της επόμενης”, που λέει και το λαϊκό άσμα, αλλά ξεζουμίζοντας πάλι τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους επιστήμονες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους της χώρας, τις λαϊκές οικογένειες που θα συνεχίσουν να υποφέρουν και θα ζητούν το αποκούμπι τους.

Το ΚΚΕ θα είναι πάλι εδώ, θα είναι εκεί, μαζί τους».

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟ 902.GR:
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: