Υποστηρίκτρια του Μαδούρο στις ΗΠΑ συνελήφθη επειδή πέταξε ένα ψωμί

Ως “ρίψη ρουκέτας” κατέγραψαν οι αστυνομικές αρχές την προσπάθεια διαδηλώτριας να ρίξει ψωμί στους υπερασπιστές της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον από την προσπάθεια ακροδεξιών υποστηρικτών του Γκουαϊδό να την καταλάβουν.

Με μια απίστευτη κατηγορία συνελήφθη χθες μια υποστηρίκτρια της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που ανήκει σε ομάδα πολιτών που προστατεύουν την πρεσβεία της χώρας στην Ουάσνγκτον. Η βενεζολάνικη πρεσβεία έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο των στηριζόμενων από την αμερικανική κυβέρνηση πραξικοπηματιών υπό τον Χουάν Γκουαϊδό, που προσπαθούν να την καταλάβουν .

Η Άριελ Γκολντ, επικεφαλής της οργάνωσης Code Pink, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία προστασίας της πρεσβείας, συνελήφθη επειδή πέταξε πίσω από τον αστυνομικό κλοιό ψωμί προς τους διαδηλωτές που είναι συγκεντρωμένοι μέσα στο κτίριο για να αποτρέψουν την κατάληψή του. Η Γκολντ όχι απλά συνελήφθη και σύρθηκε με τη βία μακριά από το κτίριο, αλλά στο δελτίο αναφοράς της αστυνομίας σημειώνεται πως κρατήθηκε για «ρίψη ρουκέτας».

Η Γκολντ κατηγόρησε την αστυνομία για υποκρισία, καθώς τα όργανα της τάξης είχαν νωρίτερα αφήσει ανενόχλητο υποστηρικτή του Γκουαϊδό να σπάσει τζάμια της πρεσβείας, χωρίς να προβούν σε καμία απολύτως σύλληψη.

Η ίδια σχολίασε το συμβάν με δηκτικό ύφος σε ανάρτησή της στο τουίτερ: «Κατηγορούμαι για ρίψη (ψωμο)ρουκέτας. Ελπίζω η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να το πάει στα δικαστήρια. Τι ειρωνεία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αμέσως μετά την απελευθέρωσή της από το κρατητήριο, έγινε θύμα ακροδεξιάς επίθεσης και επρόκειτο να καταθέσει μήνυση. Ο συγγραφέας και ακτιβιστής Μπεν Νόρτον δεν άφησε επίσης ασχολίαστο το γεγονός: «Δεν είναι σάτιρα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε την ακτιβίστρια υπέρ της ειρήνης Άριελ Έλιζ Γκολντ για «ρίψη ρουκέτας» γιατί πέταξε ψωμί στους υπερασπιστές της αποκλεισμένης πρεσβείας της Βενεζουέλας για να φάνε. Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα, οι ΗΠΑ θα το αποκαλούσαν αυταρχικό αστυνομικό κράτος.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: