Υποχρεωτικό εμβολιασμό και δελτίο τροφίμων για την αντιμετώπιση της πανδημίας εισάγει η Δανία – Υποχρεωτική καραντίνα για όλους όσους επιστρέφουν από μη σκανδιναβικές χώρες επιβάλλει η Νορβηγία

Δίδεται το δικαίωμα στις αρχές να μπαίνουν στο σπίτι ασθενούς χωρίς δικαστική απόφαση, ενώ επιβάλλεται οι απαγόρευση των μεγάλων συγκεντρώσεων.

Την ώρα που η πανδημία εξαπλώνεται απειλητικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μία – μία οι χώρες υιοθετούν πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, ανάμεσά τους και οι σκανδιναβικές χώρες.

Τα πιο αυστηρά μέτρα υιοθετήθηκαν σήμερα από τη βουλή της Δανίας, όπου δίδεται το δικαίωμα στις αρχές να μπαίνουν στο σπίτι ασθενούς χωρίς δικαστική απόφαση, ενώ επιβάλλεται οι απαγόρευση των μεγάλων συγκεντρώσεων. Δίδεται επίσης η δυνατότητα να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο σύνολο του πληθυσμού, χωρίς να είναι σαφές αν εννοεί μετά την ανακάλυψη του πολυπόθητου εμβολίου κατά του κορονοϊού, ή γενικότερα, ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση άλλων λοιμωδών ασθενειών που θα επιβάρυναν ένα σύστημα υγείας ήδη απορροφημένο με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ιδιαίτερα αξίζει να τονιστεί η πρόβλεψη πως σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να επιβληθεί ακόμα και δελτίο τροφίμων ή άλλων αγαθών, προφανώς αν χρειαστεί ενάντια σε ελλείψεις ή κερδοσκοπία, που ήδη παρατηρείται σε όλες τις πληττόμενες χώρες στα είδη προσωπικής υγιεινής.  Την ίδια ώρα, η Νορβηγία, που μέσα σε λίγα 24ωρα βλέπει τα κρούσματά της να πολλαπλασιάζονται, επέβαλε υποχρεωτική καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από μη σκανδιναβικές χώρες. Σε αμφότερες τις χώρες έχουν ήδη κλείσει τα σχολεία, ενώ στη Δανία έχουν κλείσει όλοι οι δημόσιοι κλειστοί χώροι πολιτισμού και έχουν σταλεί σπίτι τους μη απαραίτητοι δημόσιοι υπάλληλοι, που εργάζονται κατ’ οίκον εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Με πληροφορίες από Lewis Goodall

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: