Βίαιη επίθεση σε Ολλανδοκινέζα φοιτήτρια επειδή ζήτησε από νεαρούς να μην τραγουδάνε για τον κορονοϊό

Χτυπήθηκε τόσο άσχημα που υπέστη διάσειση και χαρακιές σε όλο της το σώμα. 

Πιο μεταδοτικά κι από τον ίδιο τον κορονοϊό αποδεικνύονται ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, που εξαπλώνονται ταχύτητα σε πολλές χώρες ενάντια σε Κινέζους και άλλους Ασιάτες, ανεξάρτητα σε πολλές περιπτώσεις από τη βαρύτητα με την οποία έχουν χτυπηθεί οι χώρες από τον ιό ως τώρα.

Στην Ολλανδία, 24χρονη Ολλανδοκινέζα φοιτήτρια, που επέστρεφε στο σπίτι της στο Τίλμπουργκ, έπεσε θύμα άγριας επίθεσης στο ασανσέρ, επειδή ζήτησε από ομάδα νεαρών να σταματήσουν ρατσιστικό τραγούδι για τον κορονοϊό. Χτυπήθηκε τόσο άσχημα που υπέστη διάσειση και χαρακιές σε όλο της το σώμα.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο το βράδυ, όταν οι νεαροί άρχισαν να τραγουδούν μπροστά της με πειραγμένους στίχους ένα ολλανδικό τραγούδι, λέγοντας μεταξύ άλλων “η πρόληψη είναι καλύτερη από τους Κινέζους”. Η Σίντι, όπως λένε την κοπέλα, ζήτησε από τους νέους να σταματήσουν και η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε εκτός ελέγχου: “Με έσπρωξαν και το επόμενο που θυμάμαι είναι πως ξύπνησα στο πάτωμα του διαδρόμου. Έχω διάσειση, καρούμπαλο στο κεφάλι και με ένα μαχαίρι πιθανότατα με χάραξαν στο στήθος και το στομάχι. Είπαν πως θέλουν να εξαλείψουν τον κορονοϊό”, δήλωσε στα ολλανδικά μέσα το θύμα.

Η ίδια κατέφυγε στην αστυνομία, που επιβεβαιώνει ότι τελευταία έχουν αυξηθεί οι απειλές και οι επιθέσεις σε κινεζικής καταγωγής πολίτες. Η Σίντι προσπαθεί να δείξει κατανόηση απέναντι στους δράστες της, οι οποίοι τελούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ: “Θεωρώ πως αυτοί οι τύποι σοκαρίστηκαν και οι ίδιοι από αυτό που έκαναν. Πρέπει να ξύπνησαν με χανγκόβερ. Θέλω να τους μιλήσω. Είναι σκέτο μίσος αυτό και δεν ξέρω από πού προέρχεται”. Προσθέτει πως η υπόθεση του κορονοϊού έχει μεγάλες επιπτώσεις στην κινεζική κοινότητα στη χώρα: “Βλέπω γύρω μου τι κάνει ο κορονοϊός στους Κινέζους: Τα εστιατόρια έχουν λιγότερη δουλειά, ενθαρρύνει τον κόσμο στο ρατσισμό”.

Με πληροφορίες από: nltimes.nl

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: