Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ιταλία – 627 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, ξεπέρασαν τους 4.000 συνολικά

Η τραγωδία στην Ιταλία δείχνει πολλά, όχι μόνο για τον φονικό ιό και τις ιδιότητές του, αλλά για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά, που διέλυσαν το σύστημα Δημόσιας Υγείας. Και τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά…

Ο απολογισμός είναι τραγικός, οι καμπύλες και τα στατιστικά στοιχεία αδυνατούν να αποτυπώσουν την τραγωδία στη γειτονική χώρα, που μετράει εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα που περνάει. Η Ιταλία ξεπέρασε χτες τον αριθμό των νεκρών στην Κίνα, οι εκτιμήσεις για σύντομη πτώση της καμπύλης αύξησης των νεκρών δεν επιβεβαιώνονται, ενώ το φαινόμενο παίρνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις, και σε άλλες ιταλικές περιφέρειες, πλην της Λομβαρδίας που είχε εξ αρχής τα περισσότερα κρούσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ειδικοί εμφανίζονται όλο και πιο συγκρατημένοι σχετικά με προβλέψεις, με κάποιους να ελπίζουν ότι η χώρα βαδίζει προς “ανοσία αγέλης”, κι άλλους ελαφρώς πιο αισιόδοξους να εκτιμούν ότι τουλάχιστον στη Λομβαρδία η κορύφωση της επιδημίας έχει παρέλθει.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 627 θάνατοι και 5.986 κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τις 4.000 -4.032 σύμφωνα με την επίσημη στατιστική- και τα κρούσματα πλησιάζουν πλέον τις 50 χιλιάδες, ενώ κανείς δε βλέπει άμεσα στον ορίζοντα πότε θα σταματήσει η διάδοση του κορονοϊού.

Η ιταλική κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη επιπλέον μέτρων και πιο αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών και τη λειτουργία των καταστημάτων. Υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο να απαγορευτεί το τρέξιμο σε ανοιχτούς χώρους, να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα τα Σαββατοκύριακα, να μειωθούν οι έξοδοι των πολιτών για τα απαραίτητα ψώνια και να απαγορευτεί η έξοδός τους σε εξοχικά και επαρχία.

Η τραγωδία στη γειτονική χώρα δείχνει πολλά, όχι μόνο για τον φονικό ιό και τις ιδιότητές του, αλλά για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά, που διέλυσαν το σύστημα Δημόσιας Υγείας. Και τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά…

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: