Το “rebranding” της γερμανικής ακροδεξιάς με όχημα την άρνηση του κορονοϊού

Επίκεντρο αυτής της προσπάθειας για “λίφτινγκ” στο πάντα γερασμένο πρόσωπο του γερμανικού φασισμού, είναι το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ νέα συγκέντρωση αρνητών του κορονοϊού, με διοργανωτή το ιδρυτικό στέλεχος της νεοφασιστικής οργάνωσης “Χούλιγκανς κατά Σαλαφιστών” .

Μπορεί τα “παραδοσιακά” νεοναζιστικά μορφώματα τύπου NPD να μένουν στάσιμα ή και να βλέπουν την επιρροή τους να μειώνεται, τα “αδερφάκια” τους ωστόσο προσπαθούν να ριζώσουν μόνιμα στη γερμανική κοινωνία, δημιουργώντας ετερόκλητα δίκτυα χούλιγκανς, ρατσιστών, αρνητών του κορονοϊου, αθλητών πολεμικών τεχνών και μπόντι μπίλντινγκ και “αγανακτισμένων πολιτών”.

Επίκεντρο αυτής της προσπάθειας για “λίφτινγκ” στο πάντα γερασμένο πρόσωπο του γερμανικού φασισμού, είναι το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ νέα συγκέντρωση αρνητών του κορονοϊού, με διοργανωτή το ιδρυτικό στέλεχος της νεοφασιστικής οργάνωσης “Χούλιγκανς κατά Σαλαφιστών” (Hogesa), Ντόμινικ Ρέζελερ. Πριν από 6 χρόνια, σε συγκέντρωση της οργάνωσης στην Κολωνία, με τη συμμετοχή χιλιάδων νεοναζί και ρατσιστών από όλη τη χώρα, είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

Στη συγκέντρωση εθεάθησαν διαφόρων ειδών φασίστες, ανάμεσά τους και περίπου 20 οπαδοί της “Αδελφότητας Κολωνίας”, παρακλάδι της “Αδελφότητας Γερμανία”, που αποτελείται από φανατικούς ναζί, κάποιοι από τους οποίους συμμετείχαν στην απόπειρα εφόδου προς το γερμανικό κοινοβούλιο τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και στην πορεία της φασιστικής οργάνωσης “Ο τρίτος δρόμος” στις 3 Οκτώβρη, μέρα της γερμανικής “επανένωσης” στο Βερολίνο.

Ωστόσο ο συνολικός αριθμός των συγκεντρωμένων δεν ξεπέρασε τα 250, διαψεύδοντας προς το παρόν τις προσδοκίες για μεγαλύτερη διείσδυση των ακροδεξιών γκρουπούσκουλων σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Επιπλέον, περίπου 150 μέλη τοπικών αντιφασιστικών οργανώσεων συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία των νεοναζί με το σύνθημα “Το Ντίσελντορφ αντιτάσσεται”.

Αυτό δε σημαίνει πως οι νεοναζί θα το βάλουν κάτω. Ιδιαίτερα οι λέσχες πολεμικών τεχνών αποτελούν δίαυλο με τον οποίο προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη νεολαία και να εισαχθούν στο κοινωνικό μέινστριμ, κερδίζοντας παράλληλα χρήματα από τις συνδεόμενες αθλητικές δραστηριότητες. Οι λέσχες αυτές, διατηρούν πολυπλόκαμους δεσμούς με ακροδεξιές πολιτοφυλακές και εθνικιστικές οργανώσεις, που εκτείνονται σε αρκετές πόλεις της περιοχής, από την Έσση ως το Ομπερχάουζεν.

Με πληροφορίες από jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: