Θύματα ειρήνης στον κορονοϊό – Νεκρός ο πρώτος από τους θετικούς ναύτες στο αεροπλανοφόρο “Θίοντορ Ρούζβελτ”

Ο κυβερνήτης του πλοίου είχε αποπεμφθεί πριν λίγο καιρό “λόγω παραβίασης εμπιστευτικότητας” επειδή δημοσιοποίησε το ζήτημα, ζητώντας την άμεση εκκένωση του αεροπλανοφόρου.

Δεν ξέρουμε πόσοι θυμάστε τον Μπρετ Κροζίερ, τον πρώην κυβερνήτη του πυρηνικού αεροπλανοφόρου “Θίοντορ Ρούζβελτ” του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, που απομακρύνθηκε από τη θέση του, όταν ζήτησε να εκκενωθεί το πλοίο, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των ναυτών του.

Ο ίδιος είπε πως “δεν είμαστε σε πόλεμο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πεθάνουν ναύτες”, για να λάβει την κυνική απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό πως “δεν είμαστε σε πόλεμο με την παραδοσιακή έννοια του όρου, αλλά δεν είμαστε και σε ειρήνη”.

Αυτός ο “σχεδόν πόλεμος”, λοιπόν, δε θα μπορούσε να έχει και θύματα. Και αυτά δε θα μπορούσε να είναι άλλα από τους απλούς στρατιώτες που γίνονται κρέας για τα κανόνια, με κυνικό τρόπο.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο CGTN, ένας από τους ναύτες του πληρώματος του “Θίοντορ Ρούζβελτ” που έπασχε από κορονοϊό, έχασε τη μάχη για τη ζωή, μολονότι είχε μεταφερθεί την περασμένη βδομάδα στην εντατική. Είναι ο πρώτος θάνατος που αναφέρεται από τα περίπου 600 μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: