“Τα έχω βάλει με τους Κάστρο αυτού του κόσμου” – Αντικομμουνιστικό ρεσιτάλ από το Τζο Μπάιντεν (VIDEO)

“Δεν είμαι περισσότερο σοσιαλιστής ή κομμουνιστής από ό,τι Ντόναλντ Τραμπ” διαβεβαίωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών σε όσους … ανησυχούσαν για την ιδεολογική του ταυτότητα.

Από τα (ακρο)δεξιά βγήκε για πολλοστή φορά ο Τζο Μπάιντεν στο Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθώντας να αποσείσει από πάνω του τις κατηγορίες που καλλιεργούν τα επικοινωνιακά επιτελεία του αντιπάλου του, πως είναι “υπερβολικά μετριοπαθής” ή και “εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών”.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό πλατό, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επικαλέστηκε ακόμα και την επικράτησή του επί του “σοσιαλιστή” Μπέρνι Σάντερς (τον οποίο απαξίωσε έστω και να κατονομάσει ευθέως) στις εσωκομματικές κάλπες για το προεδρικό χρίσμα, για να “καθησυχάσει” όσους τον θεωρούν υπερβολικά “ριζοσπαστικό”. “Μοιάζω με σοσιαλιστή” αναρωτήθηκε ρητορικά ο Μπάιντεν, προσθέτοντας πως “Εγώ είμαι αυτός που κατέβηκε ενάντια στο σοσιαλιστή, θυμάστε; Μπήκα σε μπελάδες στη διάρκεια όλης της εκστρατείας, 20 και κάτι υποψήφιοι “Ο Τζο Μπάιντεν ήταν πολύ κεντρώος, πολύ μετριοπαθής, πολύ ευθύς”. Αυτός ήταν ο Τζο Μπάιντεν”.

Στη συνέχεια, κατέθεσε ξανά τα αντικομμουνιστικά του διαπιστευτήρια, σε ένα ψυχροπολεμικό λογύδριο, όπου εξίσωσε τον Φιντέλ Κάστρο με τον … Πούτιν: “Τα έβαλα με τους Κάστρο αυτού του κόσμου, τους Πούτιν του κόσμου. Tα έβαλα με όλους αυτούς τους δικτάτορες. Δεν τους καλόπιασα.Ήμουν ευθύς μαζί τους. Τους έδωσα να καταλάβουν ότι φτάνει ως εδώ. Σταματάει με μένα. Σταματάει με μένα ως πρόεδρο. Δεν είμαι περισσότερο σοσιαλιστής ή κομμουνιστής από ό,τι Ντόναλντ Τραμπ- λοιπόν, δε θα το πω. Δε χρειάζεται να ανησυχούν. Δείτε το ιστορικό μου. Δεν υπάρχει ούτε μία συλλαβή που έχω πει ποτέ που θα μπορούσε να σε οδηγήσει να πιστέψεις ότι είμαι σοσιαλιστής ή κομμουνιστής”.

Ο Μπάιντεν έχει αναμφίβολα δίκιο. Όσοι έχουν παρακαλουθήσει το ιστορικό, όχι μόνο των δηλώσεών του, αλλά και των πεπραγμένων του ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ομπάμα δεν αφήνουν κανένα περιθώρια αμφιβολίας ότι ο προαλειφόμενος νέος ένοικος του Λευκού Οίκου θα συνεχίσει – με όποιες παραλλαγές – την ίδια πιστή στο σύστημα και τον ιμπεριαλισμό πολιτική με τους προκατόχους, στους οποίες εξάλλου συγκαταλέγεται κι ο ίδιος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: