Στη χώρα του Γκεόργκι Δημητρόφ – Η κοινωνία σε επαιτεία και οι καπιταλιστές παίζουν τους σωτήρες

Τους άπιστους Θωμάδες και απολογητές του καπιταλισμού θα τους καλούσαμε να μάθουν για το σύστημα Υγείας της Βουλγαρίας από τους απόγονους των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων, οι οποίοι γεννήθηκαν και έζησαν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας. Αδιάψευστοι μάρτυρες που ζουν ανάμεσά μας.

«Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά μασκών, προστατευτικού εξοπλισμού και απολυμαντικών για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας εγκαινίασε η Ένωση Ιατρών Βουλγαρίας (BMU).

Η εκστρατεία με τίτλο «Για τους ήρωες με τις λευκές στολές» πραγματοποιείται σε μία περίοδο, κατά την οποία ολοένα και περισσότεροι φορείς και επιχειρήσεις «συστρατεύονται» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ. Επίσης, το Υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας έχει δημοσιεύσει τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο συγκεντρώνονται δωρεές.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί (23/3) ανακοινώθηκαν 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που ανεβάζουν τον συνολικό τους αριθμό σε 190. Όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR), σήμερα είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλες τις πόλεις της χώρας. Οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν εκτός της πόλης στην οποία διαμένουν μόνιμα υποχρεούνται να έχουν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναγράφεται ο λόγος της μετακίνησής τους».

Την παραπάνω είδηση την συλλέξαμε από το διαδίκτυο και δείχνει τον τρόπο που οι κυβερνήσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό. Στεκόμαστε σε αυτήν, γιατί αναφέρεται συγκεκριμένα στον αδερφό και γείτονα βουλγαρικό λαό, μα και για την στεναχώρια που νιώθουμε, όταν βλέπουμε τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης. Είναι πραγματικά στενάχωρο θέαμα να κοιτάμε την βουλγάρικη κοινωνία να βρίσκεται σχεδόν σε επαιτεία για βασικά αγαθά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τους νεοκαπιταλιστές (αλλά και τους φασίστες που βρίσκονται στη κυβέρνηση), που προέκυψαν μετά την ‘κατάρρευση της Λαϊκής Δημοκρατίας’, να το παίζουν σωτήρες.

Αυτοί που παίρνουν τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της βουλγαρικής κοινωνίας απέναντι στην πανδημία δεν είναι άλλοι από τα αντιδραστικά στοιχεία που επέπλευσαν στα συντρίμμια της κατάρρευσης. Η συζήτηση για το επίπεδο του σοσιαλιστικού τρόπου ανάπτυξης, τα σωστά και τα λάθη, τα μπρος – πίσω των  κομμουνιστών στη Βουλγαρία σε σειρά κομβικών ζητημάτων του κομμουνιστικού κινήματος, φυσικά και δεν πρέπει να σταματά ώστε να βγαίνουν συμπεράσματα στρατηγικής και τακτικής.

Σήμερα ο γείτονας λαός βρίσκεται αντικειμενικά σε πολύ χειρότερη θέση από ό, τι βρισκόταν πριν δεκαετίες, τότε που όλοι οι πολίτες είχαν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες Υγείας. Σήμερα οι πολίτες είναι αφημένοι στην τύχη και στην «ευαισθησία» του κάθε ευεργέτη νεοκαπιταλιστή. Στην Λαϊκή Δημοκρατία ο κεντρικός σχεδιασμός επέτρεπε την πρόσβαση σε όλους τους πολίτες της χώρας, σε ό,τι μπορούσε να διαθέσει η επιστήμη για την υγεία του ανθρώπου. Απλά τα πράγματα…

ΥΓ. Τους άπιστους Θωμάδες και απολογητές του καπιταλισμού θα τους καλούσαμε να μάθουν για το σύστημα Υγείας της Βουλγαρίας από τους απόγονους των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων, οι οποίοι γεννήθηκαν και έζησαν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας. Αδιάψευστοι μάρτυρες που ζουν ανάμεσα μας.

Φωτό από απεργία νοσηλευτριών το 2019

Πηγή: Prolet Connect

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: