Ρατσιστική επίθεση με βαριά τραυματίες από οδηγό σε περαστικούς στη Γερμανία

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η αστυνομία, πριν ακόμα επιβεβαιώσει την εθνικότητα του δράστη, άφηνε να διαρρεύσει πως πρόκειται για «άτομο με ψυχολογικά προβλήματα»

Εφιαλτική ήταν η υποδοχή του νέου χρόνου για περαστικούς στην πόλη Μπότροπ της Γερμανίας, όπου ένας 50χρονος έπεσε πάνω σε ανθρώπους που γιόρταζαν το νέο έτος σε κεντρική πλατεία της πόλης, τραυματίζοντας τουλάχιστον 4 ανθρώπους, κάποιους από τους οποίους βαριά. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται Σύριοι και Αφγανοί, κι όπως δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών του κρατιδίου της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ο δράστης «είχε σαφή πρόθεση να σκοτώσει αλλοδαπούς». Ο άντρας συνέχισε να σκορπίζει τον τρόμο και μετά το πρώτο συμβάν, οδηγώντας προς την γενέτειρά του την Έσση, όπου επιχείρησε να πέσει πάνω σε περαστικούς σε στάση λεωφορείου. Σαν από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ ο άνδρας συνελήφθη λίγο αργότερα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η αστυνομία, πριν ακόμα επιβεβαιώσει την εθνικότητα του δράστη, άφηνε να διαρρεύσει πως πρόκειται για «άτομο με ψυχολογικά προβλήματα», μια συνηθισμένη «εξήγηση» για τα χτυπήματα όπου δράστης είναι λευκός ρατσιστής. Ούτε είναι τυχαίο πως τόσο τα γερμανικά, όσο και τα διεθνή μέσα δεν εμφάνισαν την επίθεση ως τρομοκρατική, παρότι φέρει σαφή τέτοια χαρακτηριστικά. Ο άνδρας ακόμα και κατά τη στιγμή της σύλληψής του πάντως, συνέχιζε να εκτοξεύει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Με πληροφορίες από welt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: