Πρώτο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στη ΛΔ Κορέας – Σε λοκντάουν μεθοριακή πόλη

O πιθανός φορέας είναι ένας φυγάς που είχε αυτομολήσει στη Νότια Κορέα πριν τρία χρόνια και πριν από μια εβδομάδα περίπου επέστρεψε στη χώρα περνώντας κρυφά τα σύνορα.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στη ΛΔ Κορέας, καθώς μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στην επικράτειά της.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο πιθανός φορέας είναι ένας φυγάς που είχε αυτομολήσει στη Νότια Κορέα πριν τρία χρόνια και πριν από μια εβδομάδα περίπου επέστρεψε στη χώρα περνώντας κρυφά τα σύνορα. Ο άντρας εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας και, όπως ανακοινώθηκε “προέκυψε ένα αβέβαιο αποτέλεσμα από μια σειρά ιατρικών εξετάσεων των εκκρίσεων του ανώτερου αναπνευστικού του άντρα και του αίματός του”. Ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ επιχειρείται η ιχνηλάτηση τυχόν επαφών του μετά την είσοδό του στη χώρα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Πολιτικού Γραφείου, αποφασίζοντας την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης και την επιβολή λοκντάουν στη μεθοριακή πόλη Kaesong. O ηγέτης της χώρας εξήγγειλε την έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες πέρασε τα σύνορα ο πιθανός φορέας, προειδοποιώντας για αυστηρές τιμωρίες των υπευθύνων.

Η ΛΔ Κορέας δεν είχε καταγράψει μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα της ασθένειας, προκαλώντας τη δυσπιστία των δυτικών ΜΜΕ, χωρίς όμως να φέρουν και αποδείξεις περί του αντιθέτου. Στη χώρα έχει επιβληθεί εξαιρετικά αυστηρός συνοριακός έλεγχος όλο αυτό το διάστημα, όπως και διάφορα μέτρα δημόσιας υγείας στο εσωτερικό, ενώ κατά διαστήματα χιλιάδες άνθρωποι έχουν μπει σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: