Πόλεμος στην Ερυθρά Θάλασσα | Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με την επικίνδυνη ευρωενωσιακή αποστολή «Aspides»

Τη συγκρότηση της ευρωενωσιακής αποστολής «Aspides» καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που υπέβαλαν προς τον ύπατο εκπρόσωπο – αντιπρόεδρο της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Τη συγκρότηση της ευρωενωσιακής αποστολής «Aspides» καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που υπέβαλαν προς τον ύπατο εκπρόσωπο – αντιπρόεδρο της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Η ΕΕ προχωρά στη συγκρότηση της στρατιωτικής επιχείρισης «Aspides» (EUNAVFOR ASPIDES) στον πόλεμο στην Ερυθρά θάλασσα. Διοικητής της επιχείρησης είναι Έλληνας αρχιπλοίαρχος, ενώ το επιχειρησιακό στρατηγείο της επιχείρησης «Aspides» θα βρίσκεται στη Λάρισα. Η νέα ευρωενωσιακή αποστολή θα βρίσκεται σε κοινό συντονισμό με την επιχείρηση «EUNAVFOR ATALANTA» και θα συνεργαστεί με την υπό αμερικανοβρετανική διοίκηση αποστολή «Prosperity Guardian».

Η συγκρότηση της επιχείρησης «Aspides» αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κλιμάκωση της επιθετικότητας και στρατιωτικοποίησης της ΕΕ. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ και Κίνας – Ρωσίας οδηγεί τα επιτελεία της ΕΕ στη συγκρότηση της αποστολής «Aspides», ώστε να προωθήσουν τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και ευρύτερα. Η Ερυθρά Θάλασσα και τα στενά της αποτελούν πεδίο οξυμένων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, λόγω της μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας και διέλευσης μεγάλου αριθμού εμπορικών πλοίων.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις «Prosperity Guardian» και «Aspides» ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά των αντιπαραθέσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής κι ενώ συνεχίζεται η σφαγή των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και ο πόλεμος στην Υεμένη.

Η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης και μάλιστα με αναβαθμισμένες ευθύνες στις ευρωατλαντικές αποστολές, οι ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί και οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, που σημαδεύουν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, προσδένουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ενώ ο λαός πληρώνει όλα αυτά με μεγάλες στερήσεις στο όνομα των συμμαχικών υποχρεώσεων. Θέτουν τον λαό σε άμεσο κίνδυνο με ενδεχόμενα αντίποινα ανταγωνιστών των ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενώ ήδη τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των πληρωμάτων ελληνόκτητων πλοίων που ταξιδεύουν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Με βάση τα παραπάνω οι ευρωβουλευτές του Κόμματος υπέβαλαν το εξής ερώτημα:

«Πώς τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση “Ασπίδες” της ΕΕ, που κλιμακώνει τον πόλεμο στην περιοχή, στηρίζοντας το κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πληρωμάτων τόσο των πολεμικών, όσο και των εμπορικών πλοίων για τα ευρωατλαντικά σχέδια και τα συμφέροντα των εφοπλιστών;».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: