Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για τους δημοσιογράφους της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ζητάει πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Χριστιανοδημοκρατών

Ο Χανς Γκέοργκ Μάσεν, πρώην πρόεδρος της γερμανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος και υποψήφιος βουλευτής για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου στη χώρα, κατηγόρησε δημοσιογράφους του κεντρικού δελτίου πως έχουν “σχέσεις με την αριστερά και την άκρα αριστερά”, ζητώντας να υποβληθούν σε “τεστ πεποιθήσεων”.

Η Γερμανία σίγουρα δεν είναι η πρώτη χώρα που έρχεται στο νου όταν ακούει κανείς για “ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς”. Αυτό φυσικά δεν εμποδίζει φυσικά το κυρίαρχο αστικό πολιτικό προσωπικό να επιδίδεται σε προπαγάνδα που θα ζήλευα οι δικοί μας θιασώτες αυτού του έωλου, αλλά τόσο κυρίαρχου τα τελευταία χρόνια αφηγήματος.

Ο λόγος εν προκειμένω για τον πρώην προέδρο της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος της ΟΔΓ και υποψήφιου βουλευτή των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών Χανς Γκέοργκ Μάασεν, που ζήτησε σε συνέντευξή του με τοπικό δίκτυο του Βερολίνου, οι παρουσιαστές του κεντρικού δελτίου της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης να υποβληθούν σε “τεστ πεποιθήσεων”, κατηγορώντας τους για διασυνδέσεις “με την αριστερά και την άκρα αριστερά”.

Ο Mάσεν ισχυρίστηκε πως “αξίζει μιας εξέτασης, να ελεγχθεί το βιογραφικό κάποιων συντακτών” για να διαπιστωθεί “αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν τις χαρακτηρολογικές ιδιότητες να βρίσκονται στη σύνταξη του κεντρικού δελτίου”, προσθέτοντας, χωρίς να παραθέτει κανένα στοιχείο, πως τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα είναι “σαφώς αριστερόστροφα” και “χειραγωγούν την κοινή γνώμη”.

Η επίθεση αυτή στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έρχεται σε μια στιγμή που μετά από πολλά χρόνια δυσπιστίας των πολιτών, οι πιο πρόσφατες έρευνες κοινής γνώμης δείχνουν τους πολίτες κατά 70% να εμπιστεύονται την ενημέρωση που λαμβάνουν, πράγμα που φυσικά δε συμβαδίζει φυσικά με τους ισχυρισμούς περί “ακροαριστερής” τάσης της τηλεόρασης, αλλά μάλλον την επανασταθεροποίηση του αστικού πολιτικού σκηνικού στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάσεν είχε επικριθεί έντονα για τα έργα και τις ημέρες του στην μεγαλύτερη υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας της χώρας, για την κάλυψη που έδινε στην ακροδεξιά και την διαρκή προσπάθειά του να εμφανιστεί ως θύμα “αριστερών δολοπλοκιών”. Για το λόγο αυτό, εξαναγκάστηκε από την κυβέρνηση Μέρκελ σε πρόωρη συνταξιοδότηση, υπό το βάρος των μεγάλων αντιδράσεων της κοινής γνώμης, ωστόσο επιστρέφει δριμύτερος ενόψει των εθνικών βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, καθώς το κυβερνών κόμμα, από το οποίο ποτέ δεν είχε διαγραφεί, τον επέλεξε για την περιφέρεια της νότιας Θουριγγίας, ευελπιστώντας να προσελκύσει ψηφοφόρους από την ακροδεξιά “Εναλλακτική για τη Γερμανία”.

Με πληροφορίες από spiegel.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: