Πινακίδες με ύμνους στην “απελευθέρωση” της Ουκρανίας από τους ναζί έστησε ο δήμαρχος στη Χερσώνα

Στις πινακίδες εικονίζεται το πρωτοσέλιδο ουκρανικής εφημερίδας  που χαιρετίζει την “απελευθέρωση” της Ουκρανίας, ωστόσο οι δημιουργοί της επιχειρούν να κρύψουν μέσω μιας κορδέλας στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας την αναφορά στον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο δοσιλογισμός ως κρατική ιδεολογία καλά κρατεί στην Ουκρανία, όπου ολοένα και λιγότερες και συνάμα πιο αδέξιες είναι οι προσπάθειες ακόμα και των πιο επίσημων φορέων να κρύψουν τις ναζιστικές τους συμπάθειες. Μετά την κυβερνητική βουλευτή που εξύμνησε τη στείρωση ως πιθανή λύση στους ανέργους που γεννάνε “παιδιά κακής ποιότητας”, ο δήμαρχος Χερσώνας αποφάσισε να γιορτάσει τη μέρα της “Αποκατάστασης της Ουκρανίας”, που θεσπίστηκε από το συνεργάτη των ναζί Στεπάν Μπαντέρα στις 30 Ιούνη 1941, λίγες μέρες μετά την εισβολή των ναζί στην ΕΣΣΔ, στήνοντας τεράστιες πινακίδες που εξυμνούν το δοσιλογισμό.

Affiche à Kherson

Πιο συγκεκριμένα, στις πινακίδες εικονίζεται το πρωτοσέλιδο ουκρανικής εφημερίδας  που χαιρετίζει την “απελευθέρωση” της Ουκρανίας, ωστόσο οι δημιουργοί της επιχειρούν να κρύψουν μέσω μιας κορδέλας στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας την αναφορά στον Αδόλφο Χίτλερ, μολονότι δεν έχουν πρόβλημα να φαίνεται εκείνη στη ναζιστική Γερμανία. Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων πως:

“Το νέο ουκρανικό κράτος θα συνεργαστεί στενά με τη Μεγάλη Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, υπό την ηγεσία του ηγέτη του Αδόλφου Χίτλερ, που δημιουργεί μια νέα τάξη στην Ευρώπη και τον κόσμο και βοηθά τον ουκρανικό λαό να απελευθερωθεί από την κατοχή της Μόσχας. Ο Λαϊκός Ουκρανικός Επαναστατικός Στρατός, που δημιουργήθηκε σε ουκρανικά εδάφη, θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί με το συμμαχικό γερμανικό στρατό κατά της κατοχής της Μόσχας για ένα ανεξάρτητο και ενωμένο κράτος και μια νέα τάξη στον κόσμο”.

Το “κρυμμένο” όνομα του Χίτλερ διακρίνεται καθαρά στο πρωτότυπο φύλλο:

Acte de restauration de l'Ukraine mentionnant sa collaboration avec les Nazis

Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει τη σφραγίδα της δημοτικής αρχής, κι όχι απλά κάποιων “περιθωριακών” νεοναζιστικών ομάδων, κι εντάσσεται πλήρως σε μια συνολική επιχείρηση των κυβερνήσεων μετά το Ευρωμεϊντάν του 2014, να αποκατασταθούν ως εθνικοί ήρωες κάθε λογής δοσίλογοι και αντισημίτες σφαγείς, με το 2020 να είναι μάλιστα έτος με δεκάδες επίσημες μέρες αφιερωμένες στην επέτειο γέννησης πρωτοκλασάτων συνεργατών των ναζί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: