Ως επέτειο χυδαίου αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας επιδιώκουν να καθιερώσουν την 23η Αυγούστου – Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Η ΕΕ, οι αστικές τάξεις κι οι κυβερνήσεις τους αποκαλώντας την προκλητικά “ημέρα μνήμης των θυμάτων ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων”. Η καπιταλιστική Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με τη Σοβιετική Ένωση. Οι Γκορμπατσόφ, Γιέλτσιν, Πούτιν έπαιρναν “βροχή” τα χειροκροτήματα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όταν πρωταγωνιστούσαν στη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με την επιχείρηση της ΕΕ να καθιερώσει επέτειο αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας, αναφέρει:

«Ως επέτειο χυδαίου αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας επιδιώκει η ΕΕ, οι αστικές τάξεις κι οι κυβερνήσεις τους να καθιερώσουν την 23η Αυγούστου, αποκαλώντας την προκλητικά “ημέρα μνήμης των θυμάτων ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων”.

Με μια απαράδεκτη δήλωσή της μάλιστα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φον Ντερ Λάιεν, επιδιώκει να ταυτίσει τον Πούτιν και την καπιταλιστική Ρωσία με τη Σοβιετική Ένωση. Εξυπηρετεί έτσι τις σκοπιμότητες του ευρωατλαντικού στρατοπέδου που αναγορεύει την ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας σε δήθεν «μάχη μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού».

Η καπιταλιστική Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με τη Σοβιετική Ένωση. Οι Γκορμπατσόφ, Γιέλτσιν, Πούτιν έπαιρναν “βροχή” τα χειροκροτήματα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όταν πρωταγωνιστούσαν στη διάλυση της ΕΣΣΔ. Όλοι τους μαζί διακήρυτταν τότε το “επί γης ειρήνη’ που διαψεύστηκε πολύ γρήγορα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που αιματοκύλισαν και συνεχίζουν να αιματοκυλούν λαούς, ανάμεσά τους κι αυτούς που στη Σοβιετική Ένωση ζούσαν για πολλές δεκαετίες αδελφωμένοι. Η σημερινή  Ρωσία όπως κι ο Πούτιν είναι “σάρκα από τη σάρκα” του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί κι η ΕΕ. Και οι δύο πλευρές της σύγκρουσης, ευρωατλαντικοί και Ρωσία, είναι συνένοχοι για τα πολεμικά σφαγεία, τα αντιλαϊκά μέτρα. Πριμοδοτούν τον αντικομμουνισμό που θρέφει μεταξύ άλλων και την ακροδεξιά.

Όσο τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η προσφυγιά, οι καπιταλιστικές κρίσεις, η αύξηση της εκμετάλλευσης, η φτώχεια, η ακρίβεια, τσακίζουν όλο και περισσότερο τους λαούς, τόσο οι αστικές κυβερνήσεις και οι διακρατικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους προσπαθούν να διαστρεβλώσουν και να συκοφαντήσουν τη μόνη πραγματική διέξοδο από αυτή τη βαρβαρότητα, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.  Θα επιχειρούν να μειώσουν την τεράστια συνεισφορά του και προκλητικά να τον εξισώσουν με το τέρας του φασισμού, “βιάζοντας” την ιστορική αλήθεια. Στην ίδια κατεύθυνση παίρνουν μέτρα για να θωρακίσουν την εξουσία τους, με απαγορεύσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων και συμβόλων, φυλακίζοντας κομμουνιστές και ριζοσπάστες αγωνιστές, επιδιώκοντας να ποινικοποιήσουν την ταξική πάλη και τις εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις.

Οι αστικοί μηχανισμοί των υποκλοπών, των παρακολουθήσεων, του φακελώματος στο πλαίσιο ενός τερατώδους νομοθετικού πλαισίου οδηγιών της ΕΕ και νόμων των κρατών-μελών, ενάντια στους λαούς, στο εργατικό, λαϊκό κίνημα είναι ακόμα ένα παράδειγμα για το τι σημαίνει αστική δημοκρατία, δηλαδή δικτατορία του κεφαλαίου.

Οι προσπάθειες των καπιταλιστών και των επιτελείων τους είναι μάταιες. Η κοινωνική εξέλιξη δεν σταματά. Το μέλλον των λαών δεν είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι κρίσεις, η φτώχεια, η εκμετάλλευση κι η εξαθλίωση, οι παρακολουθήσεις. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον και έχει αποδείξει ότι μπορεί να εγγυηθεί τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες. Οι λαοί μπορούν να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και σαν το αποφασίσουν να στείλουν το σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, γυρίζοντας σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, χτίζοντας έναν κόσμο όχι στο μέτρο του καπιταλιστικού κέρδους, αλλά “στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων”».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: