Όπλα και αγροτικά αυτοκίνητα προσφέρει ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια ως κίνητρο εμβολιασμού στους πολίτες

Επειδή το αίσθημα της αυτοπροστασίας, αλλά και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο δεν είναι ανεπτυγμένα στη Μέκκα της ελεύθερης αγοράς, επιστρατεύονται εξίσου αγοραία κίνητρα, προκειμένου οι δύσπιστοι πολίτες να πειστούν για την προσέλευσή τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Μπορεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ να ξεκίνησε νωρίτερα από τις περισσότερες χώρες του κόσμου, ακόμα όμως ο στόχος για την επίτευξη της “ανοσίας της αγέλης” παραμένει ζητούμενο, καθώς στην πιο αναπτυγμένη καπιταλιστική χώρα του κόσμου, ο ανορθολογισμός και οι θεωρίες συνωμοσίας για το εμβόλιο καλά κρατούν, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Επειδή το αίσθημα της αυτοπροστασίας, αλλά και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο δεν είναι ανεπτυγμένα στη Μέκκα της ελεύθερης αγοράς, επιστρατεύονται εξίσου αγοραία κίνητρα, προκειμένου οι δύσπιστοι πολίτες να πειστούν για την προσέλευσή τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν, στα πλαίσια του στόχου για μεγάλη επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης ενόψει των εορτασμών της 4ης Ιούλη, περιόδου παραδοσιακά συνδεδεμένης με πολλές μετακινήσεις και πολυπληθείς εορταστικές εκδηλώσεις, ήδη ανακοίνωσε πρόγραμμα που περιλαμβάνει από …δωρεάν μπίρες μέχρι εισιτήρια για αθλητικά θεάματα και κουπόνια για παιδικούς σταθμούς.

Το παν όμως είναι να γνωρίζεις καλά το τάργκετ γκρουπ σου, όπως φαίνεται από την απόφαση του κυβερνήτη της Δυτικής Βιρτζίνια, Τζιμ Τζάστις, να θεσπίσει λοταρία για τους εμβολιασμένους, με έπαθλα όπως κυνηγετικές καραμπίνες, όπλα, αγροτικά αυτοκίνητα, εκδρομές σε πολιτειακά πάρκα αναψυχής και εφόρου ζωής άδειες αλιείας και κυνηγιού μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κερδίσουν μια πλήρη υποτροφία σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της πολιτείας, ενέργεια που προφανώς στοχεύει στις νεότερες ηλικίες, που είναι αντιμέτωπες με το απαγορευτικό κόστος ακόμα και της “δημόσιας” ανώτατης εκπαίδευσης. Από το μενού δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα αμιγώς χρηματικά βραβεία, με τον πρώτο λαχνό να κληρώνει 1.5 εκ. δολάρια και το δεύτερο 588.000. Η χρηματοδότηση των επάθλων θα προέλθει από τους ομοσπονδιακούς πόρους αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η πρώτη απόπειρα για προσέλκυση με υλικά κίνητρα είχε επιχειρηθεί τον Απρίλη, απευθυνόμενη σε νέους 16 ως 35 ετών, που με κάθε εμβολιασμό γίνονταν δικαιούχοι αποταμιευτικού λογαριασμού με αρχικό ποσό 100 δολαρίων. Αρχικά στο πρόγραμμα γράφτηκαν 20.000 νέοι, στη συνέχεια όμως το ενδιαφέρον ατόνισε.

Μέχρι στιγμής, στη Δυτική Βιρτζίνια μόνο το 40% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ το 51% έχει λάβει μία δόση. Στόχος είναι το ποσοστό να φτάσει στο 65% για όλους τους κατοίκους της πολιτείας, κυρίως όμως τους άνω των 50 και άνω των 65, που εξακολουθούν να αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος των νοσηλευομένων, αλλά και των νεκρών της πανδημίας.

Με πληροφορίες από nbcnews

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: