“Οι τρανς δεν ξέρουν αν κατουράνε όρθιες ή καθιστές” – Ρατσιστικά “αστεία” από την επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στη Γερμανία

Αστεϊσμούς για τις τουαλέτες των διεμφυλικών έκρινε σκόπιμο να κάνει η νέα ηγέτης του CDU στη διάρκεια αποκριάτικης εκδήλωσης, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις σε όλη τη Γερμανία.

“A carnevale ogni scherzo vale” λέει μια ιταλική παροιμία, δηλαδή κάτι σαν “τις απόκριες όλα τα αστεία επιτρέπονται”. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως σκέφτηκε η ηγέτης των χριστιανοδημοκρατών Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, που εμφανίστηκε σε καρναβλική εκδήλωση πριν λίγες μέρες στην περιοχή της Κωνσταντίας κι ανέβηκε στη σκηνή μεταμφιεσμένη, στα πλαίσια του εθίμου με τίτλο “Δικαστήριο των τρελών”. Η πολιτικός μασκαρεμένη ως “κατηγορούμενη”, επιδόθηκε σε διάφορους αστεϊσμούς, που στο στόχαστρό τους είχαν μεταξύ άλλων τα διεμφυλικά άτομα.

“Κοιτάξτε τους σημερινούς άντρες. Ποιος από σας πήγε πρόσφατα στο Βερολίνο, εκεί θα δείτε την παράταξη Latte Macchiato, που φέρνει τουαλέτες για το τρίτο φύλο. Είναι για τους άντρες που ακόμα δεν ξέρουν αν επιτρέπεται να κατουράνε όρθιοι ή αν πρέπει να κάθονται. Για το λόγο αυτό υπάρχει αυτή η τουαλέτα”.

Το τρανσφοβικό παραλήρημα μεταδόθηκε ζωντανά από τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, κάνοντας γρήγορα το γύρο του διαδικτύου σε όλη τη Γερμανία. Πολλοί χρήστες του τουίτερ, επώνυμοι και ανώνυμοι, στηλίτευσαν την αρχηγό του CDU, με κάποιους να μιλούν ειρωνικά για “υπεράσπιση του τίτλου της ως Μις Ομοφοβία 2018”, ενώ πιο σκληρός, ο σκιτσογράφος Ραλφ Ρούτε έγραψε: “Γεια σας κυρία ΑΚΚ, μπορώ να σας ζητήσω ευγενικά να μη λέτε τέτοιες μαλακίες;”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συντηρητική πολιτικός προκαλεί με τις απόψεις της σε ζητήματα δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ. Το 2015, όταν ήταν ακόμα πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρ είχε συγκρίνει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων με την αιμομιξία. Τα ζητήματα φύλου αναζωπυρώθηκαν στη Γερμανία, καθώς από την αρχή της χρονιάς στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης είναι δυνατόν το παιδί να δηλωθεί εκτός από “άρρεν” ή “θήλυ” και ως “διαφορετικό”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: