Οι “Κομμουνιστές της Ρωσίας” απαιτούν από τους συντελεστές του Game of Thrones να ξαναγυρίσουν το τέλος της σειράς

H πάλη για το Σιδερένιο θρόνο έμεινε ιστορικά αδικαίωτη και το κόμμα των “Κομμουνιστών της Ρωσίας”, μετά την καμπάνια για την απαγόρευση των σέλφι στικς και της ενσάρκωσης του Λένιν από τον Ντι Κάπριο, ζητά να γυριστεί ο τελευταίος κύκλος της θρυλικής σειράς όπως αξίζει στα εκατομμύρια των καταπιεσμένων που τη χρηματοδότησαν.

Οι «Κομμουνιστές της Ρωσίας» είναι ένα μικρό κόμμα, που στις περασμένες εκλογές συγκέντρωσε το 0,7% των προτιμήσεων, κάτι που στο αχανές ρωσικό εκλογικό σώμα μεταφράζεται σε περίπου μισό εκατομμύριο ψήφων. Ως κόμμα μετράει περίπου εφτά χρόνια ζωής και είναι ένα από τα πολλά ΚΚ στη ρωσική επικράτεια, όχι όμως ανάμεσα σε  αυτά τα τέσσερα που συμμετείχαν στη διεθνή συνάντηση των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ τον περασμένο Νοέμβρη. Στις εκλογές του 2018 είχε κατέβει με ένα πρόγραμμα “10 σταλινικών χτυπημάτων στον καπιταλισμό” (sic), προτείνοντας μεταξύ άλλων τη συνταγματική απαγόρευση της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, την αύξηση μισθών και συντάξεων, τη μείωση της τιμής των τροφίμων και την αντίθεση στη διάδοση θρησκευτικών ιδεών στην κοινωνία. Συνήθως ασκεί κριτική στο ΚΚΡΟ ως συμβιβασμένο κόμμα, δηλώνοντας την ίδια στιγμή ανοιχτό σε συνομιλίες, ενώ από την πλευρά του το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας τους έχει χαρακτηρίσει “ψεύτικο κόμμα με ψεύτικο πρόγραμμα”.

Μπορεί να μην έχει κατορθώσει να συγκινήσει μαζικά τους ψηφοφόρους της χώρας, το κόμμα των “Κομμουνιστών της Ρωσίας” όμως σίγουρα ξέρει πώς να τραβήξει την προσοχή των μίντια. Στο επίκεντρο της δημοσιότητας έχουν βρεθεί κατά καιρούς διάφορες ας το πούμε ευγενικά “αμφιλεγόμενες” θέσεις του, όπως η επαναφορά της θανατικής ποινής, η απαγόρευση συμμετοχής Αμερικανών αθλητών στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2014 στο Σότσι, η έκκληση στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας να περιορίσει την πώληση ξένου συναλλάγματος σε Ρώσους πολίτες.

Ίσως όμως αυτά ωχριούν μπροστά σε άλλες πρωτοβουλίες του κόμματος, όπως η πρόθεση για διοργάνωση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας σε περίπτωση που ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ενσαρκώσει κινηματογραφικά το Λένιν, αλλά και η απαγόρευση των “σελφοκόνταρων” (selfie sticks) κατά τη μέρα εορτασμού της αντιφασιστικής νίκης στις 9 Μάη. Και πάλι όμως, οι “Κομμουνιστές της Ρωσίας” βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το γραμματέα της περιοχής του Αλτάι, Σεργκέι Ματάσοφ, που απηύθυνε μέσω facebook ανοιχτή επιστολή στους συντελεστές του Game of Thrones, ζητώντας να ξαναγυριστεί το φινάλε της πολυαγαπημένης σειράς. Ο Ματάσοφ έπιασε έτσι των παλμό εκατομμυρίων απογοητευμένων θαυμαστών σε όλο τον κόσμο, κάποιοι εκ των οποίων συλλέγουν διαδικτυακά υπογραφές για να ξαναγυριστεί το τελευταίο επεισόδιο ή μη κι ολόκληρος ο κύκλος.

Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων ο Ματάσοφ πως στις τάξεις του κόμματός του υπάρχουν πολλοί θαυμαστές αυτής της «θαυμάσιας» σειράς, κυρίως επειδή δείχνει τι μπορεί να επιφέρουν τα μοναρχικά καθεστώτα (αλλά όταν τα έγραφε ο Ριζοσπάστης, κάποια ζώα δεν τον πιστεύανε), που είδαν όμως τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται από την «κακή σύλληψη της πλοκής, την απουσία απρόσμενων αποφάσεων και τις ενίοτε αδούλευτες ερμηνείες». «Όλ’ αυτά» συνεχίζει ο γραμματέας «υποδηλώνουν το δημιουργικό και ηθικό εκφυλισμό των σεναριογράφων των τελευταίων επεισοδίων», ενώ λίγο αργότερα ξεσπά με με πάθος: «Είμαστε εξοργισμένοι που, έχοντας ξοδέψει τεράστιους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, οι δημιουργοί της σειράς στην πραγματικότητα αγνόησαν τα αιτήματα των θαυμαστών, ακολουθώντας το μονοπάτι μιας τετριμμένης σύλληψης και ελαχιστοποιώντας τις δημιουργικές ιδέες. Θεωρούμε πως δεν αποκαλύψατε την εικόνα του Night King, τη μοίρα της Νταϊνέρις και του Τζον Σνόου, οι φίλοι και υποστηρικτές τους έμειναν σε χαμηλό επίπεδο επεξεργασίας». Στη συνέχεια καταγγέλλει την ανυπαρξία συνεκτικής και φιλοσοφικής άποψης στην παρουσίαση των χαρακτήρων και συνολικά στη σειρά, καθιστώντας επιτακτικό το ξαναγύρισμα της σειράς «με ψυχή και δημιουργική προσέγγιση βασισμένη στις πρωταρχικές πηγές».

Στη συνέχεια, οι Κομμουνιστές του Αλτάι ζητούν κριτική επαναξιολόγηση των 6 τελευταίων επεισοδίων, αλλά και άμεση απολογία από τους συντελεστές του φινάλε. Στο υποχρεωτικό ξαναγύρισμα της σειράς με νέους σκηνοθέτες και σεναριογράφους, οι Κομμουνιστές της Ρωσίας συνιστούν εμπλοκή του τμήματος πολιτισμού του ΚΚ ΗΠΑ.

Όλ’αυτά για να δικαιωθούν τα εκατομμύρια των θεατών και τα χρήματα που προέρχονται από τους φόρους των «απλών Αμερικανών πολιτών και των καταπιεσμένων μαύρων».

Μπορεί ο τόνος του κειμένου να μας βάζει σε υποψίες – τόσο δα μη φανταστείτε – ότι ίσως, λέμε ίσως – να πρόκειται για τρολάρισμα, ποιος όμως μπορεί στα σοβαρά να αμφισβητήσει πόσο δίκιο έχει στην πραγματικότητα;

Με πληροφορίες από winteriscoming.net

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: