Ο “Τζορτζ Φλόιντ” της Δυτικής Όχθης – Κεφαλοκλείδωμα Ισραηλινού στρατιώτη σε 68χρονο Παλαιστίνιο αγρότη

Το “έγκλημα” του ηλικιωμένου άντρα, ήταν πως κρατούσε μια παλαιστινιακή σημαία και διαμαρτυρόταν ενάντια στην απόπειρα καταπάτησης της γης του από Ισραηλινούς εποίκους στην Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης.

Εδώ και δεκαετίες ως γνωστόν η Παλαιστίνη “δεν μπορεί να αναπνεύσει” κάτω από το βάρος της ισραηλινής κατοχής. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτή η ασφυξία είναι ακόμα και κυριολεκτική, όπως δείχνει βίντεο που έχει γίνει βάιραλ τις τελευταίες μέρες, όπου διακρίνεται πάνοπλος Ισραηλινός στρατιώτης να πατά στο λαιμό 68χρονο Παλαιστίνιο αγρότη.

Το “έγκλημα” του ηλικιωμένου άντρα, ήταν πως κρατούσε μια παλαιστινιακή σημαία και διαμαρτυρόταν ενάντια στην απόπειρα καταπάτησης της γης του από Ισραηλινούς εποίκους στην Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης. Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά πώς ο στρατιώτης πατά με τα χέρια και την επιγονατίδα του, σέρνοντας τον άοπλο άντρα στο χώμα και τελικά δένοντας τον πισθάγκωνα κυριολεκτικά σα ζώο.

https://twitter.com/prclondon/status/1300838313595633664

Η σύγκριση με το περιστατικό της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ πριν λίγους μήνες στις ΗΠΑ ήταν αναπόφευκτη, την ώρα που η βία κατά αμάχων στην Παλαιστίνη συνεχίζεται σε καθημερινή βάση. Μόλις χθες και πάλι στη Δυτική Όχθη, Παλαιστίνιος οδηγός δέχτηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε από Ισραηλινό αστυνομικό, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο άντρας είχε σκοπό να πέσει πάνω στο φυλάκιο ελέγχου όπου βρισκόταν ο αστυνομικός.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: