Ο κορονοϊός τρομοκρατεί τους τρομοκράτες – Ταξιδιωτικές οδηγίες και συστάσεις υγιεινής δίνει ο ISIS στους οπαδούς του

Παράλληλα ενθαρρύνει τους πιστούς της να πιστεύουν στον Αλλάχ, σημειώνοντας ότι η πανδημία συμβαίνει για κάποιο λόγο και θα πλήξει μόνο όσους έχει επιλέξει ο θεός.

Η πρώτη τρομοκρατική οργάνωση στην ιστορία που δίνει υγειονομικές συμβουλές σε μέλη και οπαδούς γίνεται ο ISIS, μέσω newsletter όπου μεταξύ άλλων ζητάει να αποφεύγονται ταξίδια σε χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Δε διευκρινίζεται στην οδηγία αν εξαιρούνται οι αποστολές αυτοκτονίας, όπου ο κίνδυνος νόσησης με τον ιό δεν παίζει κάποιο ρόλο, εκτός κι αν φοβούνται ότι οι τρομοκράτες θα είναι κλινήρης πριν προλάβουν να φέρουν σε πέρας το σχέδιό τους.

Δίδονται όμως και οδηγίες προσωπικής υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών ανά πάσα στιγμή, ακόμα κι αν κανείς σηκωθεί μες στη μέση της νύχτας, αλλά και η αποφυγή συγχρωτισμού άλλους ασθενείς. Πιο συγκεκριμένα, ο ΙSIS καλεί τους ακολούθους του να τρέχουν μακριά από κάποιον άρρωστο όπως θα ξέφευγαν από λιοντάρι. Προτρέπει επίσης την κάλυψη του στόματος και δοχείων νερού όλες τις ώρες, την αποφυγή φτερνίσματος χωρίς κάλυψη στόματος και μύτης. Δεν είναι γνωστό αν η ισλαμιστική οργάνωση έχει απαγορεύσει συναθροίσεις σε θρησκευτικούς χώρους, ενθαρρύνει πάντως τους πιστούς της να πιστεύουν στον Αλλάχ, σημειώνοντας ότι η πανδημία συμβαίνει για κάποιο λόγο και θα πλήξει μόνο όσους έχει επιλέξει ο θεός.

Ο ISIS έχει ως βάση του το Ιράκ, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 79 κρούσματα.

Με πληροφορίες από India Today

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: