Νεοναζί χούλιγκαν πετούν μαχαίρι σε αντιφασίστες – Στάση ανοχής από την αστυνομία

Σε ρόλο ντετέκτιβ αντιφασίστες στη Γερμανία, την ώρα που οι αστυνομικές αρχές αφήνουν ακροδεξιούς να επιτίθενται σε διαδηλωτές με τραυματισμούς παρουσία των αστυνομικών.

Εκτραχύνεται η βία των ακροδεξιών στη Γερμανία, καθώς όπως έγινε γνωστό από την εξέταση οπτικού υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σε πορεία της εθνικιστικής κίνησης «Πατριώτες Ρηνανίας – Βεστφαλίας» στο Ντίσελντορφ στις 17 Νοέμβρη, ένας από τους χούλιγκαν που συμμετείχαν πέταξε ένα μαχαίρι στην πλευρά όπου βρισκόταν αντιφασίστες διαδηλωτές και αστυνομία και από τύχη δεν βρήκε το στόχο του, που ήταν τα κεφάλια των αντιπάλων. Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε από την αντιφασιστική οργάνωση «Το Ντίσελντορφ αντιστέκεται», το οποίο καταγγέλλει την αστυνομία, υπό τα βλέμματα της οποίας έγιναν οι επιθέσεις, περιλαμβάνοντας και δύο τραυματίες. Αντίθετα μάλιστα, η αστυνομία ισχυρίστηκε μετά το τέλος της πορείας των 450 ακροδεξιών πως υπήρξε «ως επί το πλείστον χωρίς επεισόδια».

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Ντίσελντορ δήλωσε πως οι αρχές δεν γνώριζαν ως τώρα την ύπαρξη του βίντεο, αρνήθηκε όμως να απαντήσει στο γιατί η αστυνομία ανέχθηκε να γίνονται μπροστά της οι επιθέσεις.

Κι ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό μόνο μετά την αποκάλυψη του βίντεο, αντιφασίστες από την Κολωνία έχουν ήδη ταυτοποιήσει το δράστη, που φέρεται να ανήκε σε γνωστή ακροδεξιά οργάνωσης της πόλης.

Η κοινοβουλευτική ενθάρρυνση από το AfD καθώς και η γενικότερη έξαρση της ακροδεξιάς στη χώρα προκαλούν στη Ρηνανία – Βεστφαλία σχεδόν εβδομαδιαία παρουσία εθνικιστών στους δρόμους της πόλης, αποτελούμενους κυρίως από πορτιέρηδες και χούλιγκαν της πόλης. Παρόμοια κίνηση χούλιγκαν και ακροδεξιών «πολιτοφυλακών» προγραμματίζει μια ακόμα πορεία στην πόλη της Έσσης για τις 8 Δεκέμβρη.

Με πληροφορίες από jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: